Hundetopmøde i København

15-09-2021 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle; 3.500 forskellige hunde af 300 forskellige racer - til hundemesse i Ballerup Idrætsby den 18. og 19. september – stadig med coronasikkerheden i højsædet 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Når Dansk Kennel Klubs hundemesse løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.

– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til – for første gang i to år - at arrangere en hundemesse for københavnsområdet, forklarer den forventningsfulde arrangør. Han understreger, at selv om danskerne i stor stil har taget imod tilbuddet om corona-vaccinationer og smitten er på retræte, afholdes hundemessen med fokus på sikkerhed for hunde såvel som mennesker.

– Vi har inviteret et stærkt internationalt panel af både deltagere og dommere fra 15 europæiske lande, og selv om det er første større arrangement, vi afholder helt uden restriktioner i to år, har vi som ansvarlige arrangører under planlægningen haft ekstra fokus på at undgå smittespredning og sammenstimlinger, f.eks. ved indgangene og madboderne for at gøre hundemessen coronasikker – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen. Han opfordrer samtidig alle - både besøgende og deltagere – til at holde god afstand og god hygiejne.

 

Fra fy-ord til fedt ord

I weekenden den 18. og 19. september kan du møde ikke færre end 3.500 hunde af op til 300 forskellige racer til hundesport, opvisninger, konkurrencer og aktiviteter.

Du kan opleve hundenes skønhedskonkurrence, hundeudstillingen, hvor Københavns smukkeste hund bliver kåret. Du kan se dygtige lydighedshunde udføre komplicerede øvelser i hundesportskonkurrencer, ligesom du kan opleve landets dygtigste unge ”juniorhandlere”, der kæmper om at blive udstillingernes bedste i konkurrencer, hvor samarbejdet mellem hund og fører er i fokus. Sidst men ikke mindst kan du møde de engagerede opdrættere, der kan give dig uvurderlig rådgivning om hunderacer, gå på shopping i hundeudstyr og tilbehør og snuse til hundelivet fra første parket.

Selv om en hundeudstilling nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:

– Jeg vil gerne slå et slag for, at vi ser ordet ”racetænkning” som et fedt ord fremfor som et fyord. Mange opfatter ordet ”race” som negativt og værdiladet, men i dyreverdenen giver det mening: Ønsker jeg mig en ko, der giver meget mælk, vil jeg ikke anskaffe mig kødkvæg – de giver kun lidt mælk, men har store muskler og spiser mere foder. Vil jeg have en hyggepony til min 5-årige, vil jeg heller ikke købe en fuldblods galophest. Sådan er det også med hunderacer – de er alle skabt med forskellige brugsformål for øje. Og ligesom de forskellige hunderacer har forskellige særpræg, har de også forskellige behov. Hvis du sætter dig ind i den enkelte hunderaces ”indholdsfortegnelse” og behov og matcher det med, hvad du kan tilbyde den, er der større sandsynlighed for et lykkeligt samliv. Valg af hunderace med omtanke kan gøre hele forskellen på succes og stress for såvel hund og ejer,  understreger Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen.

Læs også

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Billeder fra Roskilde online

07-05-2013 09:23, af Maria Schacht
Så er alle billederne fra DKK udstillingen i Roskilde klar

Så er Show of Winners i gang

25-02-2023 12:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter et års pause er Show of Winners nu tilbage. Denne gang med DKK som arrangør, og vi er allerede kommet godt i gang med flere glade vindere

Dansk skue på ”afrikansk savanne”

14-06-2013 08:20, af Tine Luther
DKK kreds 10 afholder skue midt i Knuthenborg Safaripark den 24. august.

DKK mangler racer til hundens dag i Tivoli Friheden 9. juni

29-05-2018 14:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der mangler racer til sceneshowet til hundens dag i Tivoli Friheden

Wilfred Olsen: En perfekt start

18-06-2021 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Formanden for DKK’s Udstillingsudvalg Wilfred Olsen glæder sig over en fornem start i Vejen

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Roskilde 2019: DKK tager varme alvorligt

09-05-2020 16:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Lægemiddelstyrelsen udtaler sig om Bravecto

11-08-2017 14:01, af Anne Ekenberg

Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.

Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse