Hunden er (selvfølgelig) nummer 1

08-05-2018 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse som Epinion har lavet for Dyrenes Beskyttelse viser, at hunden er danskernes foretrukne kæledyr

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Karin Fallah

Tag den, katteejere, kaninejere, fugleejere, fiskeejere, hesteejere og krybdyrsejere. Hunden er danskernes mest populære kæledyr, og det forstår vi hundemennesker så ganske nemt.

Epinion har netop lavet en ny undersøgelse for Dyrenes Beskyttelse, og selvfølgelig viser undersøgelsen, at hunden giver alle andre dyr baghjul - eller bagben.

Undersøgelsen viser, at 44 procent af de danske husstande har et eller flere husdyr. Ud af disse har 23 procent hund, mens 21 procent holder kat. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside.

Familiedyrschefen hos Dyrenes Beskyttelse begrunder hundesejren med den stærke relation mellem hund og ejer.

– Ofte engagerer ejeren sig i en bred vifte af aktiviteter med deres dyr, og her er det særligt hunde, som kan være med til aktiviteterne. Relationen til hunden og i nogen grad katte, kan i flere sammenhænge betyde mindst lige så meget for ejeren, som et forhold til et andet menneske, siger Jens Jokumsen.

Dyr giver glæde
At næsten halvdelen af de danske hustande holder et eller flere kæledyr er ikke den store overraskelse. Undersøgelser viser nemlig, at de spreder glæde. Hele 85 procent af danskerne bliver generelt gladere af at tilbringe tid med deres kæledyr, da de både skaber tryghed, trøst og styrker sociale relationer. Dog skal man huske på, at der med ejerskab også følger et ansvar.

Hvis du planlægger at anskaffe et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasning. På den måde kan du nemlig bedst tage stilling til, om dyret er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold for det enkelte dyr.

Kæledyr kræver både tid, opmærksomhed og aktivering, så dyret får opfyldt så mange af sine naturlige behov som muligt.

Info

Udvalgte kæledyrs popularitet

Hund 23%

Kat 21%

Kanin 5%

Fugl 4%

Fisk 4%

Hest 2%

Læs også

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

USA: Labrador mest populær igen igen

06-05-2020 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De mest populære racer i USA er blevet offentliggjort og ikke overraskende ligger labradoren på førstepladsen

Dyrlægens råd: Sådan rejser du trygt på ferie med dit kæledyr

09-06-2023 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er blevet populært at medbringe kæledyr på ferier, viser tendensen hos en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler AniCura. I den forbindelse er det vigtigt at få vaccineret sin hund i god tid, ligesom der også er flere retningslinjer og rejsekrav, kæledyrsejere bør undersøge grundigt inden afrejse, lyder anbefalingen

Det hedder vores hunde i 2019

27-11-2019 12:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dogley.com har lavet en undersøgelse af danske hundenavne i 2019. her får du de 20 mest populære

 

Årets mest populære hundenavne

12-01-2024 11:44, af Anne Cecilie Sohl

Råber du efter Charlie eller Luna i hundeparken, er der stor sandsynlighed for, at der kommer mere end én velopdragen hund – eller velopdragent barn - løbende. Ifølge Agria Dyreforsikrings opgørelse er det menneskenavne på to stavelser, der topper listen over de mest populære hundenavne i Danmark. Men allerede nu forudser hundeekspert, at flere royalt klingende navne vil være regerende mestre på næste års hitliste. 

De mest populære hundenavne 2021

19-01-2022 12:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som noget nyt i år har Agria lavet en liste over de mest populære hundenavne blandt de hunde, der tegnede forsikring i 2021, fordelt mellem hanhunde og tæver

Se billederne: Læsere af Hunden.dk sover med hunde

07-02-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da vi i går skrev om fordelene ved at sove med sin hund, var der ikke meget uenighed i kommentarfeltet. Det er kun dejligt at sove sammen med hunden. Det vidnede billederne i kommentarfeltet også om. Dem får I her

Hul i hjertet

07-11-2021 09:03, af Astrid Holtet

Ventrikulær septaldefekt, populært kaldet ”hul i hjertet”, er en medfødt hjertelidelse, der kan føre at hunden med tiden udvikler et hjertesvigt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.