Hunde-Danmark siger farvel til Lene Sunzenauer

03-07-2020 06:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har modtaget dette fine mindeord over Lene Sunzenauer, der i den grad må siges at have været et passioneret hundemenneske

“Lene; hende med Schapendoeserne” så vidste næsten alle hvem man mente.

Alle der kendte Lene, vil kunne nikke genkendende til, at man skal lede længe efter så glad og positivt et menneske med så meget overskud til sine hunde og til alle omkring sig. Det var altid rart at være sammen med Lene.

Lene var en fantastisk repræsentant for alt hvad DKK står for. Hun var aktiv i mange grene af hundesporten; hvor hun var en del af, LP, Agility, Rally-lydighed og Nose Work, ligesom hun også gennem kennel DAN De DOES, deltog aktivt i avlsarbejdet og i Schapendoes-klubbens arbejde.

“Der var engang...”, sådan starter mange eventyr; og de slutter med “og de levede lykkeligt til deres dages ende”.

Nogen gange kommer “deres dages ende” alt alt for tidligt. Midt i et godt og aktivt liv med mange håb og drømme. Der er ingen tvivl om, at Lene var, som i eventyrene, lykkelig lige til den alt for tidlige slutning.

Lenes eventyr i hundesporten startede i 1994, hvor hun og Jan lige var flyttet i deres første hus. På baggrund af en tilfældig hændelse i en skoforretning, købte de deres første hund; en sød, lille, langhåret Schapendoes ved navn Solankers Fiona. Den skulle selvfølgelig trænes og det blev på et DKK hold i Vejle.

Det var på den træningsplads Hunde-Danmark lærte Lene at kende.

Eventyret fortsætter med at Lene fik lyst til at prøve kræfter med en rigtig lydighedskonkurrence og ikke kun de små uofficielle prøver, der var på holdene efter en sæson. Lene trænede flittigt og der blev taget hul på konkurrencerne. Det gik godt og gennem årene blev det til den ene titel efter den anden inden for lydighed. Lene har bl.a. vundet DM og Årets Hund i lydighed.

Da der i 2010 var VM i Lydighed på dansk jord, var Lene i ringen med en af sine hunde. Hun var ikke en del af selve landsholdet, men Lene og skønne, glade og fjollede Fille fik sammen med et par andre "boblere" en fantastisk mulighed for at deltage som individuel ekvipage.

Det er ikke kun i Lydighed Lene havde et fantastisk eventyr; hurtigt blev Agility Lenes favorit sport. Her blev det gennem årene til adskillige kvalifikationer til DM med podie-placeringer, og generelt mange flotte resultater.

I alle eventyr møder man udfordringer.

Hundene blev ældre og kunne ikke længere træne Lydighed eller Agility på konkurrenceplan; hvad gjorde man så?

Der kom en ny sport til Danmark; Rally-lydighed. Det var ikke på samme måde fysisk krævende som Agility og var en god sport til gamle pensionerede hunde. Det var løsningen på udfordringen med de ældre hunde; for hos Lene blev hundene ikke bare pensioneret, de skulle stadig lave noget meningsfuldt, så længe de syntes det var sjovt.

Rally-lydighed blev med tiden mere og mere en konkurrencesport, og da både hunde og Lene syntes at den  nye sport var sjovt, blev det også her til en del konkurrencer og et danmarksmesterskab.

Ingen hunde blev glemt hos Lene. Alle blev aktiveret på deres niveau og formåen og også Nose Work blev en del af Lene og hundenes liv. Når hundene var glade og veltilpasse var Lene det også.

Lene var meget alsidig i sin aktivitet med hundene. Hun var ikke kun dygtig til at træne dem, hun var også en god handler, og deltog med succes på et par udstillinger primært i forbindelse med Schapendoes-klubbens arrangementer i både Danmark, Tyskland og Holland. Når Lene skulle have en ny hvalp, så valgte hun og Jan ofte selv at "lave" dem. Sammen havde de Kennel DAN de DOES, hvor de gennem årene har opdrættet skønne Schapendoeshvalpe.

Helt typisk for Lene holdt hun fast i sine skønne Schapendoes, selvom der var flere i Hunde-Danmark, der mente hun med sit talent og engagement kunne nå længere på konkurrencebanen med en Border Collie. Men for Lene var det ikke kun podiepladserne der talte; det var samarbejdet med de hunde hun elskede så højt, der drev hende.

I de seneste to år ventede Lene på en Pyrenæisk Hyrdehund (Berger des Pyrrenees) og ved årsskiftet fik hun endelig sit ønske opfyldt, og hentede lille Pyra, som hun havde rigtig mange håb og drømme for.

Desværre ender dette eventyr alt for hurtigt og meget brat.

D. 26. maj 2020 blev Lene indlagt med en hjerneblødning. Det var et kæmpe chok; men desværre var det kun starten på tragedien. Det viste sig at Lene havde en uopdaget tumor i den ene lunge og det stod snart klart, at hun ikke kunne reddes.

Hunde-Danmark viste her, at vi står sammen og støtter hinanden, når det virkelig gælder, og der blev etableret en mindre gruppe af hundevenner, der kunne hjælpe med alt det praktiske med hunde og hus, så Jan kun skulle fokusere på at være hos Lene. I løbet af få dage blev der, ved hjælp af Hunde-Danmark, skaffet en egnet seng således at Lene kunne komme hjem til sine elskede hunde og få de sidste dage af sit alt for korte liv sammen med dem og Jan.

Lørdag d. 6. juni sluttede Lenes eventyr. Tidligt om morgenen sov Lene stille og fredfyldt ind hjemme i soveværelset, mens hanen galede, fuglene sang og solen skinnede fra en skyfri himmel. Jan og hundene var ved hendes side til det sidste. Lene blev lagt i kisten iført det tøj hun havde det allerbedst i nemlig sit bedste hundetøj med Kingsmoor's flotte hjerte broderet på brystet.

Hun fik en lille tot pels fra hver af hundene med i kisten. Hundene var hele Lenes liv og selvfølgelig skulle de være med på hendes sidste rejse

Ære være Lenes minde.

 

Læs også

De nye Danmarksmestre i Rally

27-08-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du billederne af de nye Danmarksmestre i Rally, en konkurrence, der blev afgjort i går, og dommerne havde stor ros til alle deltagere

HUND I FOKUS: Det perfekte foto

05-09-2022 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke altid nemt at være fotograf. Især ikke når man har med hunde at gøre

Stort tillykke til danmarksmestrene i rally

29-08-2021 10:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går blev DM i rally afgjort. Her får du vinderne

5500 hunde mødes i Ballerup

12-06-2012 12:24, af Tine Luther
I weekenden den 16.-17. juni afholder Dansk Kennel Klub international udstilling i Topdanmark Hallen i Ballerup. Over 200 forskellige racer dyster i udstillingsringene. Desuden bliver der afviklet konkurrencer i lydighed, agility og rallylydighed.

Marynas flugt fra Ukraine

30-06-2022 12:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Maryna Nemchenko var en af de to ukrainere, der deltog i VM i lydighed på Vilhelmsborg. Her er hendes oplevelser af den russiske invasion

Dag 2 ved VM i lydighed

22-06-2018 12:12, af Siri Renée

Siri har skrevet et fint indlæg om andendagen ved VM i Holland

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del I. Opvarmning.

16-10-2021 13:40, af Karoline Sidelmann Brinch

Mange hunde bliver brugt til forskellige typer sport: Agility, lydighed, jagt, cykling, canicross og meget andet. Det stiller krav til hundens fysik – og til tider glemmer vi tobenede vist, at vores hunde faktisk er topatleter, som præsterer på højt niveau. Af og til i mange timer af gangen

Livestream fra NM i lydighed

01-11-2019 12:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden er der udover den store udstilling i Herning også Nordiske Mesterskaber i lydighed på Vilhelmsborg ved Aarhus. Du kan se konkurrencerne live fra din sofa

 

Følg med i VM finalen i lydighed

25-06-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som forudset i går har vi to danskere i VM finalen i lydighed. Hjælp lige med at krydse fingre

Miriam på TV

07-04-2021 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvor går man hen, hvis man vide noget om hunde? Man går naturligvis til den tidligere verdensmester i lydighed. Det gjorde DK4 for en måned siden, og nu får Miriam snart debut på tv

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.