Heltehunden Whisky med de ni liv: Afsnit 3: Pinden og bylden

16-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Historien om Amanda og Whisky har allerede vist sig ikke at være en ren dans på roser. Den ene sygdom har afløst den anden, men efter mave/tarm-problemerne var væk, så fremtiden lys ud for de to. Whisky havde det godt og han var en glad hund.

En dag, da de var ude at gå tur, havde Whisky fået fat i en pind. Med den i munden løb han ind i et træ, hvilket betød, at grenen borede hul i ganen på den stakkels hund.

Umiddelbart så det ufarligt ud, og Whisky fik hurtigt opereret pinden ud og lappet hullet i ganen. Fire måneder senere begyndte Whiskys ene øje at se mærkeligt ud, og han hævede omkring øjet. Amanda tog ham til dyrlæge, som udleverede nogle øjendråber.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

– Jeg forstod ikke, hvordan øjendråber skulle virke på det her, men jeg forsøgte at give ham det. Men så snart en dråbe ramte hans øje, stak han i et gevaldigt hyl, så jeg valgte at tage ham med til en øjenspecialist i Aarhus, fortæller Amanda Madsen.

Whisky blev undersøgt, men de kunne ikke finde noget, og han skulle derfor MR-scannes, og Whisky skulle overnatte hos dyrlægen.

– Jeg brød bare sammen på gulvet, da jeg fik at vide, at han skulle overnatte der, og at en MR-scanning ville koste 10.000 kroner, men jeg accepterede det. En veninde lejede en hytte i Aarhus, jeg kunne overnatte i, husker hun.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Amanda fik ikke sover den nat. Hun vidste, at MR-scanningen kunne fortælle, at Whisky havde kræft.

Da hun mødte op hos dyrlægen næste dag, fik hun en besked, som ikke hjalp hende meget.

– De sagde, at de kunne se en byld, men det kunne også være noget andet. De fortalte, at han skulle opereres, og de ville tømme bylden gennem ganen. Denne gang valgte jeg at køre hjem, siger hun.

Efter operationen fortalte øjenlægen, at de ikke kunne få drænet bylden, da den var alt for hård. De fik noget medicin med hjem, som skulle kunne blødgøre bylden.

Efter to og en halv uge hjemme var Whiskys hoved pludselig hævet og lignede en stor ballon. Igen gik til Aarhus. Nu kunne de tømme bylden via et dræn i hovedet på Whisky.

Det viste sig, at man ikke havde fået det hele af grenen ud, da whisky var blevet opereret første gang. Derfor var en rest af grenen vandret op bag øjet og havde lavet den store betændte byld.

Det er cirka et par måneder siden, han fik drænet i, og nu håber Amanda, at Whiskys pinsler er ovre.

Læs også

Heltehunden Whisky med de ni liv: Afsnit 5: Angst og behandling

18-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien

Heltehunden Whisky med de ni liv: Afsnit 4: Heltehunden

17-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien

Heltehunden Whisky med de ni liv: Afsnit 2: Tæt på aflivning

15-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Whisky er en ganske særlig hund. Selvom han kun er to år, har hans ejer Amanda Madsen allerede brugt en mindre formue på operationer og lignende. Det er der en ganske særlig grund til. Følg vores lille serie om Whisky her i efterårsferien

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 grunde til at sove med hunden

12-11-2019 09:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blæser udenfor, og man har mest lyst til at putte sig under dynen. Men er det egentlig en god ide at tage hunden med sig under dynen?

6 gode råd, hvis din hund bliver ramt af en bil

10-11-2019 11:13, af Astrid Gerd Holtet

Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?

Så vigtig er belønningsbaseret træning

08-11-2019 08:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie viser, at strafbaseret træning giver hundene psykiske udfordringer lang tid efter træningen

 

Tre gode råd til indendørsaktivering

09-11-2019 09:48, af Astrid Gerd Holtet

Gør efteråret og vinteren sjovere for din hund 

Dyrlæger vil forbyde import af gadehunde

05-11-2019 12:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse fra Københavns Universitet kortlægger importen af gadehunde til Danmark og afdækker bekymringer hos danske dyrlæger. Den Danske Dyrlægeforening bakker op om disse bekymringer og foreslår forbud mod import af gadehunde til Danmark

Dyreværnet jubler

13-11-2019 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om de to serbiske shih-tzu hvalpe er der nu godt nyt for hundene og for Dyreværnet

Billederne fra Herning er online

07-11-2019 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er alle billederne fra den dejlige weekend i Herning på nettet

Hund boede i bil i Roskilde

11-11-2019 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse oplever rekordmange svigtede dyr for tiden. En af dem er Ayoe, der absolut ikke har haft en nem start på livet

Atopi – når hunden udvikler allergier

11-11-2019 08:30, af Astrid Holtet

Atopi er en betegnelse der bruges, når en hund har en medfødt tendens til at udvikle allergiske reaktioner – og hunde med atopiplages ofte af generende kløe

Fredagshygge: Seneste hundefoto

08-11-2019 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lad os komme i den rigtige fredagsstemning med en lille fotoleg