Har du styr på din vandhund?

05-07-2017 10:08, af Anne Ekenberg

Når vejret bliver godt, flygter danskerne til stranden, men det er ikke kun os mennesker, der kan trænge til at blive kølet ned med en dukkert. Vores firbenede venner, hundene, får det hurtigt for varmt om sommeren, og de sætter pris på at komme til havet og få en kølig dukkert. Men pas på blågrønne alger og husk, at der er regler for hunde på stranden

Copyright Ridehesten.com

Varme sommerdage er skønt, men for vores firbenede venner kan det blive stressende. Hedeslag sker hyppigt hos hunde om sommeren, og en måde at afhjælpe varmen er ved at lægge gåturen i de kølige timer tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Du kan også tage et smut til havet for at nedkøle hunden. Stranden er nemlig et godt sted at tage hunden med, hvis den nyder en tur i bølgerne, fortæller direktør i Agria Dyreforsikring, Sonja Karaoglan:

“På stranden er der nye indtryk, der stimulerer hundens sanser – fx lugtesansen. Hundens lugtesans er 2.400.000 gange bedre end menneskets, og faktisk bruger hunden 30% af dens hjernekapacitet på denne sans. Samtidig kan du give hunden en tur i havet, så den bliver kølet ned i varmen”.

Husk strand-reglerne

Tager du hunden med på stranden, så husk, at der er regler for, hvordan I må færdes.

Det er tilladt for hunde at bade på 97 procent af den danske kyststrækning, men hold øje med det blå flag, der findes på 3 procent af danske strande. Det blå flag symboliserer, at du ikke må have hunden med på netop denne strand. Førerhunde og andre hunde på arbejde er dog undtaget dette forbud.

Selvom det er fristende at tage snoren af halsbåndet, så husk, at det er lovpligtigt at have hunde i snor mellem den 1. april og 1. oktober på offentlige strande. Der er dog nogle få strande, der er undtaget af denne regel, se hvilke på hundeskovene.dk.

Gode tips til strandturen

Husk hømhøm-poser og frisk vand til hunden.

-Hvis du er i bil, er det en god ide at tage masser af gamle håndklæder med.

-Husk, at hunden ikke har sko på – er underlaget for varmt til dine bare tæer, så brænder det også din hunds poter.

-Lad aldrig hunden bade i vand, som du ikke selv vil hoppe i.

-Viser din hund symptomer på forgiftning (opkast, sløvhed, diarré) efter en tur i havet, bør du kontakte din dyrlæge.

-Vis altid hensyn til andre mennesker på stranden.

-Planlæg gåturene tidligt om morgenen og sent om aftenen, så du undgår ”myldretiden” på stranden, og det samtidig ikke er for varmt.

Strandtur med hunden er sjov og stimulerende, men den indeholder også faremomenter, forklarer Sonja Karaoglan, der især fremhæver de blågrønne alger, som kommer, når temperaturen stiger i havet.

Blågrønne alger kan slå din hund ihjel

Blågrønne alger lever bedst i august, september og nogle gange helt til oktober. De høje vandtemperaturer og stille vejr fremmer væksten af algerne, som kan vokse eksplosivt, hvis vejret er godt.

Når hunden kaster sig ud i bølgerne, sluger den ofte lidt vand. Det kan være meget farligt for hunden, hvis den drikker vand med højt indhold af blågrønne alger, da algerne forgifter hunden, forklarer Sonja Karaoglan:

“Det bedste er at udgå, at din hund bader i algefyldt vand. Hvis du opdager, at din hund alligevel har badet i vand med mange alger, er det vigtigt, at du kører den direkte til dyrlægen. De giftstoffer, som blågrønne alger producerer i hundens krop, kan give lammelse af musklerne, indre blødninger, og i værste fald kan hunden dø. Hvis din hund er blevet forgiftet, og den overlever de første to døgn er fremtiden dog god for din hund. Desværre overlever mange hunde ikke at blive forgiftet.”

Det er ikke kun ved havet, du kan støde på blågrønne alger – også i søer og vandløb lurer faren. Virker vandet grumset, og er der skum på overfladen, så er det et tegn på alger.

Kilde: /Pressemeddelelse

Læs også

Hunde begyndte at hyle ved fodgængerfelt i landsbyen

08-12-2023 08:57, af Anne Cecilie Sohl

For omkring en uge siden begyndte flere hunde i den lille by Fårup at hyle og trække sig væk fra et helt bestemt fodgængerfelt på Bakkevænget, lige ved skolen. 

Brandmænd – kan også give hunden gener

09-06-2022 12:41, af Astrid Gerd Holtet

Nogle gange kan en badetur få en træls afslutning, hvis man løber ind i en brandmand – og det gælder både for hunde og mennesker

Hvad er hydroterapi?

15-02-2022 14:19, af Astrid Gerd Holtet

Hydroterapi er når hunden genoptrænes i vand, enten gennem svømmetræning eller ved at gå på et vandløbebånd. Hydroterapi har en masse gode egenskaber og kan hjælpe hunde med mange forskellige typer af problemer  

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.