Genoptræning med hund

15-06-2012 12:43, af Tine Luther
En Labrador er vigtig brik i genoptræning af sygdoms– og ulykkeramte mennesker på norsk genoptræningscenter.

CatoSenteret i Son i Akershus tilbyder fysisk rehabilitering. I genoptræningsarbejdet indgår den 4–benede hjælper labradoren Fendi med stor succes. Fendi, der stadig er under oplæring, hjælper via forskellige fysiske øvelser patienterne med at genvinde balancen, styrken i arme og ben, koordinationen – og ikke mindst selvtilliden. Fendi bruges til al mulig forskellig slags træning - det er kun fantasien, der sætter begrænsninger for, hvordan hunden kan indgå i arbejdet. Lære at gå med Fendi som hjælper En af de patienter, der har stor glæde af træningen med Fendi, er 10–årige Amalie Olsen Lunde. Hun har siddet i kørestol på grund af sygdom og er nu ved at lære at gå igen. Hun finder stor støtte i hunden og føler, at hun klarer træningen bedre, når Fendi er med. Også Fendi synes tilfreds med sin rolle i træningen, som bliver udført med logrende hale. Vurdering af genoptræning med hund CatoSenteret har i samarbejde med Antrozoologisenteret gennemført en undersøgelse, hvor 13 patienter mellem 16 og 23 år deltog. Tolv af de tretten gav udtryk for, at hunden bidrog til, at deres fysiske formåen blev bedre. 61 % af de ansatte mente, at patienterne blev i bedre humør af at træne med hunden. Læs mere og se flere billeder via linket under billederne til højre. Kilde: abcnyheter.no

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.