Gavmild donation: Dyreværnet åbnede ny Frynseklinik

10-09-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Frynseklinikken er Dyreværnets tilbud til udsatte borgere, der ikke selv har råd til at tage deres dyr til dyrlæge. Den sociale indsats har båret frugt, og mandag åbnede klinik nummer to

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Kan du tænke dig noget bedre formål at støtte?

Med dette retoriske spørgsmål svarer Jørgen Andersen på, hvorfor han har valgt at skyde en masse penge i Dyreværnets Frynseklinik.

Det er Jørgen Andersen, der er årsagen til, at der overhovedet er noget, der hedder Frynseklinikken, og da den første klinik åbnede for halvandet år siden, havde han kun et eneste krav til donationens modtager.

– Mit eneste krav var, at det skulle hedde Frynseklinikken opkaldt efter min gamle hund, Frynse, lyder det fra den randrusianske dyreven, da han på Skt. Knuds Torv i Aarhus fejrer Frynseklinik nummer to sammen med Dyreværnet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Med sin lille hund, Arthur, vimsende rundt mellem al virakken, taler Jørgen Andersen engageret om sin kærlighed til hunde.

– Hunde betyder alt for mig. Jeg har levet 15 år uden hund, og det var hårdt. Men da jeg i sin tid flyttede til England, ville jeg ikke have hund med, da det ville betyde, den skulle seks måneder i karantæne. Det ville jeg ikke byde den.

 

Flere skal have hjælp
Frynseklinik nummer to kommer til at køre i Jylland, mens nummer et kører på Fyn og Sjælland. Den nye bil giver Dyreværnet nogle muligheder, som man har sukket efter i organisationen.

– Med den nye bil kan vi hjælpe flere end dobbelt så mange, da vi kommer til at bruge mindre tid på transport. Det betyder så også, at vi kan komme længere ud. Vi ved, der sidder mennesker rundt omkring, som aldrig kommer uden for en dør, og mange af dem har også dyr. Dem har vi nu mulighed for at hjælpe, fortæller direktør i Dyreværnet Rikke Christensen-Lee.

Den indsats kræver et samarbejde med kommunerne, så Dyreværnet kan finde de personer, der holder sig inden for hjemmets fire trygge vægge.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Vi er lige nu ved at starte et projekt med Lolland Kommune, hvor vi blandt andet har kontakt med psykiatrien. Fra dem lyder det, at omkring 70% af deres psykiatribrugere har kæledyr, så der sidder helt sikkert nogen derude, som har brug for den hjælp, vi tilbyder, siger hun.

Ideen til Frynseklinikkerne blev egentlig født i Rikke Christensen-Lees hoved, da hun var ganske ung, og da hun mødte Jørgen Andersen, kunne drømmen blive en realitet.

– I mine unge dage boede jeg i USA, hvor de havde disse klinikker, der kørte rundt og hjalp disse dyr. Det var godt nok hovedsageligt neutraliseringsklinikker, men det var der, jeg først fik ideen til Frynseklinikkerne, fortæller hun.

 

En ny vej
Ombord på den jyske Frynseklinik finder man dyrlæge Denise Michanowicz, der er en erfaren dyrlæge, men som er ny i Dyreværnet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Derudover finder man et af Dyreværnets kendteste ansigter, idet Nina Amdi er klinikkens anden medarbejder.

– Vi har valgt at flytte Nina fra at være udrykningsleder til Frynseklinikken, fordi hun har en stor viden om Dyreværnet, som hun kan give videre til Denise. Nina er ikke uddannet dyrlæge, men hun har nogle andre egenskaber, som er guld værd for Frynseklinikken. Hun er jo for eksempel dygtig til at komme i kontakt med folk og snakke med dem, fortæller Rikke Christensen-Lee.

Nina Amdi er også selv glad for den nye rolle, selvom hun har nydt at være udrykningsleder.

– Jeg ser det som en kæmpe chance for mig at få lov at være på Frynseklinikken, selvom jeg ikke er dyrlæge, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, fortæller hun begejstret.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Læs også

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet vinder sag om mishandling af hund

11-01-2024 14:14, af Anne Cecilie Sohl

I dag blev dommen stadfæstet og ejeren af schæfferblandingen Liv dømt 60 dages ubetinget fængsel for mishandling af hunden.

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Patient nummer 1000 i Frynseklinikken

07-03-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Imponerende arbejde af Dyreværnet, der netop har rundet patient nummer 1000 i deres rullende dyreklinik

Frynseklinikken har hjulpet 753 dyr og borgere

04-12-2018 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til

Dyreværnet åbner endnu en frynseklinik

10-11-2021 12:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik

Reportage: Første hundeoperation i Frynseklinikken

12-04-2018 09:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da den nye mobile dyreklinik onsdag ramte Randers, blev den første hundeoperation i bilen foretaget. Hunden.dk var med til operationen

Frynseklinikken triller igen

06-05-2020 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken

Dyreværnet udvider med Frynseklinikken 2

05-09-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge

20.000 kroner fra tandlæger til Frynseklinik

02-05-2018 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sanadent Tandlægerne på Frederiksberg og i Holbæk støtter med jævne mellemrum godgørende projekter gennem deres koncept SanaCare. I mandags modtog Dyreværnet 21.233,50 kr fra projektet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.