Det er så vådt derude, og nogle hunde har det som små børn, når de ser en mudderpøl. Har hunden været forbi en mudderpøl på gåturen, kan en vask en gang imellem være nødvendig når man kommer hjem – men hvad skal man tænke på, når man skal til at vaske hunden?
Gode råd til hvordan du vasker din hund
1) Sørg for at hunden vænner sig til bruseren.
Fra hvalpen er helt lille er det en god idé at du forsigtigt og roligt vænner den til at blive vasket med eksempelvis bruseren. Tvinger man en hund, der er bange eller utryg ved bruseren, til at blive vasket, risikerer man at forværre dens frygt – det gør det ubehageligt for hunden, og endnu sværere næste gang den skal vaskes.
2) Brug lunkent vand
Sørg for at vandet hverken er for koldt eller for varmt, når du vasker hunden. Du skal finde en temperatur, så du selv synes at det er rart og behageligt at komme i kontakt med vandet – test det eventuelt på den tynde hud på undersiden af din arm, hvis du er i tvivl om temperaturen.
3) Start med at gøre hunden våd
Sørg for at pelsen gennemvædes til at starte med. Her er det nemmest at bruge en håndholdt bruser. Sørg for ikke at have for højt vandtryk, da det kan være ubehageligt for hunden. Undgå at få vand i hundens øjne og øre. Du kan eventuelt putte lidt vat i ørene, hvis hunden er urolig, så du undgår at der kommer vand i øregangen.
4) Brug en ordentlig shampoo
Det er vigtigt, at shampooen ikke virker udtørrende på huden, og at den har en neutral surhedsgrad (pH 7,2). Menneskeshampoo har ofte en lavere pH og er derfor ikke velegnet. Massér shampooen godt ind i pelsen med fingrene, og massér grundigt imellem hundens tæer og trædepuder.
5) Sørg for at skylle alt shampooen ud igen
Det er vigtigt at du får skyllet alt shampooen ud igen, så der ikke sidder rester tilbage i pelsen og på huden.
6) Tør hunden grundigt bagefter
Det er vigtigt at tørre hunden grundigt bagefter, især hvis den har en lang pels. Hvis pelsen er lang og tæt, kan den være længe om at tørre af sig selv, og er huden våd over længere tid, kan det gøre den irriteret og mere modtagelig over for infektioner.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
En afghansk mynde kræver meget pelspleje, og derfor er de ret svære at komme af med, men når de løber lure coursing glemmer man alle tanker om pelspleje og vask
Når hunden har været en tur i mudderet, skal den bades. Men hvordan gør man egentlig nemmest det
I Kjellerup kan ma nu få vasket hund på Circle K. Ideen opstod, da Charlotte Thomsen blev træt af at vaske hund hjemme på badeværelset
Dyrenes Vagtcentral modtager flere henvendelser om påkørte hunde i de mørke vintermåneder fra november til og med januar. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til, at man som hundeejer anskaffer sig reflekser til sin hund
Kan man virkelig gå til skiskydning med sin hund?... ja, det er et af de spørgsmål, jeg får af og til, når jeg fortæller, at Frida og jeg elsker at dyrke "K9 biathlon". Men bag det ikke så mundrette navn gemmer sig en fantastisk sport, som hverken handler om ski eller skydning (beklager hvis nogen blev skuffede). En sport hvor alle kan være med, og hvor du kan få nogle sjove og anderledes oplevelser med motion, frisk luft og en masse samarbejde med din hund. Så jeg vil gerne fortælle jer lidt mere om denne skønne sport
Netop nu er der godt gang i den i Stockholm. Du kan følge med på livestream
I tirsdags havde randrusianske Nynne Frederiksen sin hund til dyrlæge, og hun blev noget overrasket over diagnosen
Med imponerende resultater, stærk holdånd og baner, der udfordrede deres evner, viste det danske rallylandshold deres klasse ved det netop overståede nordiske mesterskab i rallylydighed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse