Franskmændene er europamestre ……. i at efterlade deres dyr

13-08-2020 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Frankrig er sommeren højsæson for at efterlade kæledyr, og det siger faktisk en hel del, da rigtig mange kæledyr efterlades i det sydeuropæiske land

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når de franske motorveje fyldes af udadgående sommertrafik med franske nummerplader, er det ikke kun menneskene, der er på vej mod nye oplevelser. Det er deres kæledyr ofte også. Mens menneskene drager mod eksotiske feriedestinationer, efterlades deres kæledyr hos landets internater til en uvis fremtid.

Franskmændene er nemlig europamestre i at efterlade deres kæledyr. Hvert år efterlades mellem 100.000 og 200.000 kæledyr af deres ejere heraf 60 procent i sommermånederne.

Til sammenligning mener man, at der efterlades omkring 16.000 kæledyr i Storbritannien hvert år. Det skriver BBC.com, der også fortæller, at tallet i Frankrig stiger år for år.

– Ejerne har sjældent modet til at komme med dyrene. I stedet ringer de til os, og fortæller hvor dyret kan findes eller også dumper de dyret udenfor vores internat, fortæller Betty Loizeau, der i mere end 20 år har ledet et dyreinternat nord for Toulouse, og fortsætter:

– De mest almindelige undskyldninger er, at folk skal på ferie, at de skal have en baby, at de skal flytte eller at de har fået en ny partner med allergi.

Marina Chaillaud, der er dyrlæge nær Bordeaux og har studeret forholdet mellem mennesker og deres kæledyr, mener der er flere årsager til, hvorfor franskmændene ligger så højt.

– Kæledyr ses i stigende grad som impulskøb. Når en race er på mode, så er der nogen, der bare skal have den - ligesom en mobiltelefon - og når racen ikke er på mode mere, skiller man sig af med den akkurat som med en gammel telefon, siger hun og fortsætter:

– En anden grund er, at mange forældre giver deres børn et kæledyr i gave, og når børnene vokser fra kæledyret, ryger det bare ud. Men folk bliver også overraskede over, hvor dyrt det er at have et kæledyr. I Frankrig er man vant til at man kan hente receptpligtig medicin gratis, og derfor bliver folk overraskede over, at de selv skal betale for medicin til kæledyret. Det betyder, at dyrene bliver efterladt, når de bliver syge eller gamle.

Ifølge Marina Chaillaud er det også økonomien, der spiller ind i det faktum, at mange dyr efterlades i sommermånederne.

– Pludselig går det op for folk, at det er dyrt at tage deres dyr med på hotel, eller få dem passet et sted, og så er det nemmere at efterlade dyrene.

 

Læs også

Charlotte Hoog Møller: Dybt berørt af de tre dødsfald

21-03-2023 09:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste søndag døde tre hunde ved et hundeløb i Frankrig på grund af forgiftede kødboller. Her fortæller danske Charlotte Hoog Møller, der bor i Frankrig og som deltog i løbene sidste weekend om sine oplevelser

Frygtelig tragedie i Frankrig

16-03-2023 09:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller

Frankrig: Hund hjælper ofre

23-06-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Frankrig har man fundet ud af, at en hund kan give ro til ofre i retssager

Uidentificeret hund på motorvej

13-05-2014 14:37, af Tine Luther
En ældre hund blev fundet på Esbjergmotorvejen og anbragt på internat.

Kvinde redder 97 hunde fra orkan

03-09-2019 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man, når en kraftig orkan brager ind over den ø, man bor på? Chella Phillips fra Bahamas valgte at redde 97 hunde fra orkanen

Dom i Thor-sagen

14-06-2013 12:49, af Tine Luther
I dag faldt der dom i sagen om den meget medieomtalte hund Thor. Betjenten, der bortførte den fra et internat for at redde dens liv, er idømt betinget fængselsstraf.

Galgo espanol: En spansk jagthund i knibe

26-11-2021 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne

Flere plejefamilier til svigtede dyr

08-05-2018 14:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært

Hund indleveret på internat tror, at den bliver hentet af sin familie. I stedet vil de have en ny hund med hjem

01-12-2016 15:58, af Kasper Larsson
Hunden Zuzu lyser op som et juletræ i det øjeblik, hun ser sine ejere. Desværre havde de ikke i sinde at tage hende med hjem

29 hunde indleveret til Dyrenes Beskyttelse

03-01-2023 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.