Forskning i blodpropper i hjernen hos hund

04-07-2012 08:50, af Maja Golles
Ligesom mennesker rammes også hunde af apopleksi (blodprop i hjernen). Et nyt forskningsprojekt stiller skarpt på sygdommen hos hunde med det formål at blive bedre til at behandle
Copyright Ridehesten.com
(Modelfoto: Hunden.dk)

Formålet med forskningsprojektet er at indhente mere viden om de læsioner, der opstår i hjernen hos hunde, som rammes af apopleksi. Dette vil bl.a blive gjort ved hjælp af avancerede hjerneskanninger, som er uden bivirkninger for hunden. Håbet er, at man gennem denne forskning kan medvirke til at afsløre sygdomsmekanismer, som er tilgængelige for nye behandlingsmetoder, og på den måde at kunne hjælpe hunde og mennesker med apopleksi til et bedre liv i fremtiden. Apopleksi (blodprop i hjernen) er en af de hyppigste årsager til dødsfald blandt mennesker verden over. Hos mennesker der overlever, er apopleksi ofte årsag til svære fysiske og mentale handicaps. Ligesom mennesker kan hunde også rammes af naturligt opstået blodprop i hjernen. Når det sker, vil man ofte se symptomer, som dem man kender hos mennesker, f.eks. lammelser og krampeanfald. Hundens hjerne og karforsyning har stor lighed med den menneskelige hjernes anatomi, og man har i et tidligere forskningsprojekt kunnet påvise mange ligheder i forhold til hvilke dele af hjernen, som beskadiges ved den akutte blodprop. Projektet løber fra 15. januar 2012 til 15. januar 2015. Kilde: Universitetshospitalet for Familiedyr

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.