Forskere udvikler robotførerhund

03-05-2021 15:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Snart kan blinde mennesker med hundeallergi også få hjælp til at vide, hvad der foregår omkring dem

Copyright Ridehesten.com
Hybrid Robotics Group, UC Berkeley

 

Det er altid imponerende at se en førerhund føre sit blinde menneske gennem storbyens utallige udfordringer.

Nu er en gruppe forskere fra Berkeley i Californien i gang med at udvikle en mekanisk pendant til den bløde og pelsede førerhund.  Det skriver Tech Xplore.

Ideen med den mekaniske robothund er, at man undgår at skulle gennem en længere træningsfase med hundene, før de kan bruges. Hos den mekaniske hund er det bare algoritmer, der skal overføres og ikke adfærd, der skal læres.

Robothunden har med laser, der kan måle afstand, og som aflæser miljøet omkring den. Derudover har den et kamera, så den kan se sit menneske. På den måde kan robotførerhunden reagere på de ting, mennesket gør.

En af de ting, der er særlige ved robothunden, og som har været en udfordring er at forstå rykkene i hundesnoren.

Hunden skal nemlig både kunne måle og skelne mellem om det er mennesket eller robotten selv, der trækker i snoren. Den skal også vide, hvornår snoren skal være slap eller stram.

Indtil videre har robotten bestået indendørskurset, og nu vil forskerne lære den at begå sig udenfor, hvor der er flere forhindringer, blandt andet trafiklys, som den skal kunne forstå.

 

 

Læs også

Dogphone – Lad din hund ringe dig op

07-12-2021 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lektor og ph.d. Ilyena Hirskyj-Douglas fra University of Glasgow har udviklet en telefon, som gør det muligt for hunden at ringe dens ejer op

Med næsen i jorden

16-09-2017 16:48, af Astrid Gerd Holtet

Hundens lugtesans er noget helt særligt – og den har gjort hunden til en uundværlig samarbejdspartner for os mennesker igennem årtusinder. Selv i en moderne verden, fyldt med teknologi, er dens næse uovertruffen. Vi ser her nærmere på, hvad der gør den så speciel

Hunde sporer afføring i vand

11-10-2015 10:39, af Tine Luther
Hunde kan trænes til at spore menneskelige ekskrementer i vand. Utætheder, som det tager mennesker og vores teknologi måneder at spore, kan hunde finde lynhurtigt. Myndighederne kan spare tusindvis af kroner ved at bruge sådan en specialtrænet sporhund.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.