Folk undgår at lufte hund på Islands Brygge

29-06-2020 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skrald og især glasskår får hundeejere til at gå udenom Islands Brygge, når de lufter deres hund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det gode sommervejr har i den grad fået folk ud af sofapuderne og ud i sommeren for at gribe nogle solstråler.

Det er alt sammen meget godt, men hvad der ikke er så godt, er alle de ting, som folk glemmer at rydde op.

Dette er specielt et problem på Islands Brygge i København, hvor mængden af efterladt skrald får løbere og hundeluftere til at bevæge sig udenom Bryggen, der jo ellers ligger så smukt ned mod Sydhavnen.

BT skriver, at flere hundeluftere har droppet Islands Brygge, når de skal lufte hund, og det har de ganske enkelt gjort af sikkerhedsmæssige hensyn.

For det er ikke kun pizzabakker og plasticflasker, der ligger tilbage, når de solhungrende kroppe forlader Bryggen.

Rundt omkring på de populære solpletter ligger der nemlig også glasskår fra knuste flasker og glas, og det er den slags hundeluftere er bekymrede for at stifte nærmere bekendtskab med.

Er der steder, hvor du undgår at lufte hund, og hvorfor undgår du netop disse steder?

Info

Sådan behandles en skåret trædepude?

Som ejer skal du hurtigst muligt lægge en forbinding for at beskytte det åbne sår mod infektion og for at dæmpe blødningen. Såret skal næsten altid syes for at stoppe blødningen og for at få det til at hele, så derfor skal hunden til dyrlæge.

Dyrlægen vil altid undersøge, om der er rester af fremmedlegemer, som f.eks. glas, siv eller lignende. Undersøgelsen kan være smertefuld, så hunden bliver som regel lagt i narkose. Bagefter forbinder dyrlægen poten for at beskytte såret mod snavs og infektion. Forbindingen forbliver normalt på i de 10 dage, der går, før trådene kan tages. Indtil da skal forbindingen beskyttes med en hundesok med gummisål, så hunden kan luftes, uden at forbindingen bliver våd og snavset.

Kilde: Netdyredoktor.dk

Læs også

Sne og kulde: Sådan får du bedst din hund gennem vinteren

19-01-2016 09:42, af Tine Luther
Vinteren har for alvor ramt Danmark. Og selvom de fleste hunde synes, at det hvide drys på græs og veje er sjovt, så skal du alligevel tage et par forholdsregler, når du skal lufte din firbenede ven i det kolde vejr. Agria Dyreforsikring giver dig her de fem bedste råd til, hvordan du uden besvær kan hygge dig i kulden med din hund.

Australien: Bøde for ikke at lufte hund

15-01-2020 09:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt

Færre gåture giver vintertykke hunde

31-01-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt

IGEN: Hund finder pølse med skrue

06-08-2021 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu er det desværre sket igen. En hund har fundet en godbid, som viste sig at indeholde en skrue. Heldigvis skete der ikke noget med hunden

Pulsen falder når hunden snuser

29-01-2022 08:38, af Astrid Gerd Holtet

Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen

Tag på gåtur og støt hunde med særlige behov

30-01-2018 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse og Maxi Zoo tager forskud på Valenstinsdag, når de 11. februar indbyder til valentinsgåtur 11. februar

Må min hund spise svampe?

01-08-2017 13:15, af Anne Ekenberg

Du er ude og gå tur med din hund. Lide længere fremme stopper den op, snuser lidt rundt og begynder derefter at gumle på ét eller andet. Du skynder dig hen til den og opdager til din rædsel, at den tygger på en svamp. Spørgsmålet er så, om du skal gå i panik eller ej.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.