Et udstillingsår går på hæld

28-12-2013 09:42, af Tine Luther
Dansk Kennel Klubs udstillinger har succes – flere og flere tilmeldinger har været kendetegnende for udstillingsåret 2013. Hvad vil 2014 byde på?
Copyright Ridehesten.com
Foto: hunden.dk/Maria Schacht

I år har DKK oplevet en fremgang i tilmeldinger på årets mange udstillinger. En udstilling er ikke blot kun for erfarne udstillere med mange års erfaring i at fremvise deres hunde på bedste vis. En hundeudstilling er også en god mulighed for at se en masse smukke hunde af forskellige racer og afstamning. Derfor kan det også være en god ide, at besøge en af DKK's udstillinger, hvis du netop er på udkig efter den helt rigtige race, inden du køber ny hund. Her er ikke blot et kæmpe udvalg af hunderacer med mange forskellige egenskaber – men også ejere og opdrættere, der har mange års erfaring med hundene og gerne hjælper og giver et godt råd med på vejen til at finde den helt rigtige race for dig. I 2014 kan du opleve følgende internationale udstillinger i Danmark: • Fredericia, 8.-9. februar 2014 • Roskilde, 10. – 11. maj 2014 (dobbeltudstilling, kval. til Crufts søndag) • Vejen, 21. – 22. juni 2014 (dobbeltudstilling) • Bornholm, 16. august –17. august 2014(dobbeltudstilling) • Hillerød 20.-21. september 2014 (KBHV) • Herning, 1. – 2. november 2014 (dobbeltudstilling, DKV søndag) Og nationale udstillinger i Danmark: • 17.-18. maj 2014 - DKK Kreds 5 - Hedensted • 23.-24. august 2014 - DKK kreds 6 - Aarhusområdet Specialklubudstillinger Udover de internationale udstillinger afholdes der ligeledes en række specialklubudstillinger samt skuer landet over. En specialklubudstilling afholdes af en specialklub under DKK, der består af forskellige typer af hunderacer, som fx “Klubben for små selskabshunde” der afholder udstillinger udelukkende for deres racer. Datoerne for disse findes på den enkelte klubs hjemmeside. Skuer Udover disse afholder DKK's kredse hvert år skuer, der foregår som uofficielle udstillinger, med god mulighed for at øve og fremvise sin hund under mere rolige forhold end de internationale udstillinger, hvor der er tusindevis af hunde tilmeldt. Datoer herfor findes på DKK kredsenes egne hjemmesider. En oversigt over kredsene kan findes på dkk.dk De udenlanske udstillinger Hvert år afholdes hvert år tusindevis af udstillinger verden over. En oversigt over disse kan blandt andet findes på FCI's (den internationale sammenslutning af kennelklubner) officielle hjemmeside – eller de enkeltes landes kennelklubs hjemmesider. I 2014 afholdes WORLD DOG SHOW, også kaldet verdensudstillingen, den 8.-10. August i Helsinki, Finland. Her dyster hunde fra hele verden, blandt andet om den prestigefyldte titel WORLD WINNER 2014. EUROPEAN DOG SHOW, også kaldet europaudstillingen, afholdes i Tjekkiet den 23.-26. oktober. Følg med på hunden.dk Som noget nyt i 2013 har hunden.dk introduceret “Hunde på toppen” - her kan alle oploade billeder og resultater fra diverse udstillinger og hundesportsgrene under DKK. Dermed kan du informere om din egen hund og holde dig opdateret på kryds og tværs af racer og hundesportsgrene (klik på knappen i den lodretet menulinje, banneret over nyhederne eller linket under billedet til højre)

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.