Dyrenes Beskyttelse: Rekordmange dyr kan være positivt

07-09-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses internater har aldrig været så fyldt, som de er netop nu. Sammenlignet med sidste år er der lige nu 36 % flere dyr på internaterne, som på sigt kommer til at søge nye hjem. Stigningen skyldes flere ting, heriblandt effekterne af corona-nedlukningen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

År efter år stiger antallet af dyr, som kommer ind på et af Dyrenes Beskyttelses 9 internater. De mange dyr har forskellige årsager, heriblandt corona-nedlukningen.

- Der er sket flere ting, som gør at vi i år har ekstra mange dyr. Vi har overtaget et nyt internat og de dyr der boede der. Ud over det har vi også udvidet vores projekt med flaskekillinger, til flere internater, hvilket har været med til at øge antallet af katte betydeligt, da vi simpelthen kan redde flere, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

 

Flere store sager og øget fokus på velfærd

De mange dyr lægger pres på internaterne, og der løbes derfor stærkt. Den øgede travlhed kan være et udtryk, for at hverdagen har overrasket folk, og de nu kan se at deres kæledyr ikke passer ind i hverdagen.

- Heldigvis skyldes det også, at folk er blevet mere opmærksomme på, at hvis dyr ikke har det godt, kan de kontakte os og så ved de, at vi kan hjælpe et familiedyr godt videre, fortæller Jens Jokumsen og fortsætter:

- Om de mange indleveringer af kæledyr skyldes corona og landets åbning kan vi ikke sige noget om med sikkerhed. Vi er bare glade for, at disse kæledyr bliver sendt godt og ansvarligt videre, når familierne ikke længere kan have dem.

Desværre har der også været en anden tendens de sidste par måneder, hvor der er kommet flere større dyreværnssager ind, som har bidraget til det rekordstore antal dyr på internaterne.

- Vi modtog blandt andet 56 kaniner i juli og 19 hunde i august. Det skyldes en slags "ketchupeffekt", som kort sagt er, at folk efter 1,5  år med corona nu er begyndt at besøge hinanden igen, og derfor opdager de, hvis der er kæledyr som ikke trives, fortæller Jens Jokumsen.

 

Kaniner kasseres i stor stil

Kattene tager førstepladsen på antal dyr på internaterne, men i år ses også en anden tendens, blandt de mange dyr som søger nyt hjem. Rekordmange mennesker har skilt sig af med deres kaniner og der har allerede været eksempler på både dumpinger og store dyreværnssager med kaniner.

- Vi har aldrig haft så mange kaniner på vores internater, som vi har netop nu. Vi har på flere internater været helt fyldt op af flere omgange. Det kan skyldes, at flere er blevet opmærksomme på, at deres kanin har et dårligt liv med for lidt plads og aktivering, og derfor er mange kaniner enten blevet indleveret eller bliver fundet, fordi nogen har dumpet dem, forklarer Jens Jokumsen.

I 2020 var der 1. september i alt 115 kaniner, marsvin og andre mindre kæledyr på Dyrenes Beskyttelses internater. På nuværende tidspunkt er der 184 kaniner, 47 marsvin og 101 andre dyr fordelt på de nu 9 internater.

- Nu håber vi bare, at danskerne vil tænke på Dyrenes Beskyttelse når familien skal udvides, for vi har virkelig mange skønne dyr, som bare venter på at få et nyt hjem. Godt genbrug er in, også når det gælder dyr slutter Jens Jokumsen

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.