Dyrenes Beskyttelse beklager

17-01-2020 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om hunden, der stod bundet foran Rema, er der kommet megen kritik af Dyrenes Beskyttelse. Dyreværnschef forstår kritikken, men lægger det største ansvar hos politiet

Copyright Ridehesten.com
Shutterstock

Natten mellem tirsdag og onsdag stod en hund bundet til et træ udenfor Rema1000 i Hedensted. Både politi og Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet tirsdag aften, men hunden måtte alligevel blive stående ved træet hele den blæsende og regnfulde nat. Tidligere har Sydøstjyllands Politi beklaget over for Horsens Folkeblad. Nu følger Dyrenes Beskyttelse trop.

– Det er korrekt, at vi blev kontaktet tirsdag aften om denne sag. Der er ingen tvivl om, at efterladte hunde, der er bundet, ifølge hundeloven er en sag for politiet, fortæller dyreværnschef Yvonne Johansen.

Grunden til, at hun ser det som en politiopgave er, at situationen går under hundeloven og ikke dyreværnsloven, som Dyrenes Beskyttelse tager sig af.

– Det gør vi også opmærksom på, da vi bliver kontaktet, men vores vagtcentralmedarbejder lover alligevel at undersøge, om der skulle være en af vores frivillige i området, der havde mulighed for at køre forbi og se, om hunden var blevet hentet. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, og det er i bagklogskabens lys rigtig ærgerligt, og det er vi meget kede af, lyder det fra Yvonne Johansen.

Selvom hun ser det som politiets opgave at løse den slags sager, mener hun godt, at Dyrenes Beskyttelse kunne have hjulpet.

– Det vigtigste er naturligvis hunden, og den skal jo ikke lide, fordi vi mener, det er en politiopgave. Når politiet ikke kan hjælpe, så skal vi kunne træde til. Det gjorde vi ikke den aften, og det skal vi have kigget på, så vi kan gøre det anderledes i fremtiden, siger hun.

Hun mener dog også, at der er sket en fejl i kommunikationen mellem vagtcentralmedarbejderen og henvenderen.

– Så vidt jeg er orienteret, så får vi ikke en opfølgning på sagen, og der er en eller anden form for miskmask i kommunikationen, siger hun.

Sagen har ført til selvransagelse hos Dyrenes Beskyttelse, der vil kigge på deres procedurer, så de fremover kan samle en sag som denne op.

– Vi er jo på ingen måde interesserede i, at der står en hund og lider en hel nat. Det er klart. Derfor skal vi også have kigget vores procedurer igennem. Vi kan jo sagtens synes, at det er politiets opgave, men når de ikke kommer ud, så skal vi simpelthen kunne løfte opgaven, indrømmer hun.   

Læs også

Britta Riis i spidsen for ny international organisation

22-04-2021 08:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er netop blevet valgt som bestyrelsesformand for den internationale organisation World Federation for Animals. Her skal hun stå i spidsen for dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden, der sammen taler dyrenes sag på internationalt FN-niveau

Stem på Årets Dyreven

22-09-2016 15:12, af Kasper Larsson
Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse en person, der har leveret en særlig indsats for dyr, som Årets Dyreven. Årets kandidater er nu nomineret, og du kan afgive din stemme. En af kandidaterne har gjort en indsats med hunde

Illegale hunde sælges i Danmark

24-06-2020 08:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften sender DR1 Kontant, som i aftenens afsnit handler om illegal hundehandel. I programmet kommer det blandt andet frem, at den illegale handel af importerede hunde i høj grad har overtaget fra hvalpefabrikkerne

Max har fået et godt liv

28-03-2019 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Schæferhunden Max var i utrolig dårlig forfatning, da han kom til Dyrenes Beskyttelse. Nu har han fået nye ejere og et godt liv

Stress og angst: Hunde skal forberedes på nytårsaften

05-12-2017 11:00, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Som hundeejer er det vigtigt at planlægge nytåret i god tid, så der bliver taget hensyn til familiens hund. En nytårsaften uden hensyn til familiehunden kan nemlig få varige konsekvenser for den

Redning? Dyrenes Beskyttelse går ind i Voice of Pets

04-08-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Voice of Pets har længe været truet af lukning, men nu har Dyrenes Beskyttelse rakt en hjælpende hånd

Rekord: Mange dyr havde brug for hjælp i 2018

16-01-2019 08:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812 modtog flere henvendelser om dyr i nød i 2018 end nogensinde før

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.