Døden nær efter uskyldigt hundenap

24-10-2019 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

44-årige Rune Ilsted var forleden tæt på at dø efter en uskyldig leg med sin hund. Nu vil han advare andre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Rune Ilsted fra Nivå elsker sin tjekkoslovakiske ulvehund ved navn Venus. Dagligt leger og tumler han med sin hund, som dog har det med at nappe lidt, når de leger. 

Efter en søgning på nettet finder Rune Ilsted ud af, at han bare skulle lade Venus nappe, hvis man kunne holde det ud. Det skriver Ekstra Bladet. 

En dag blev Rune dog syg med influenzalignende symptomer. Da sygdommen udviklede sig med smerter og kramper i benene, drog han til Hillerød Hospital, hvor han fik taget blodprøver.  Rune blev herefter sendt hjem med smertestillende medicin, men pludselig ringede telefonen, og han fik besked på at komme tilbage til hospitalet omgående. 

Han blev hentet af en ambulance, og det viste sig, at Rune Ilsted havde fået en sjælden infektion af capnocytophaga canimorsus-bakterien - også kendt som 'hundebids-bakterien'.

Jeg var meget tæt på at dø af det. Jeg var indlagt i en uges tid, og jeg lå og var meget syg på hospitalet, hvor jeg hver dag fik drop med antibiotika og smertestillende. Heldigvis kunne jeg få lov til at gå hjem ind i mellem, så jeg også kunne passe min lille hund, siger Rune Ilsted til Ekstra Bladet. 

Heldigvis er han nu i bedring, men han mener, der mangler oplysning om bakterien og faren ved den. 

følge Kurt Fuursted, der er fagchef hos Stens Serum Institut, har det været kendt i flere årtier, at man kan få en alvorlig infektion og kan ende med at dø af blodforgiftning, hvis man bliver bidt af en hund eller en kat. I nogle tilfælde kan det ifølge ham føre til, at patienten skal have amputeret arme eller ben eller begge dele.

- Det er oftest noget, der sker hos folk, hvis immunforsvar ikke er helt oppe at køre, siger Kurt Fuursted, og vurderer, at det maksimalt er ti personer, der bliver smittet med capnocytophaga canimorsus-bakterien om året.

Læs mere her

Læs også

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Kvinde dømt for illegal handel med hundehvalpe

29-01-2024 14:26, af Anne Cecilie Sohl

I en tilståelsessag er kvinde nu dømt for at have importeret og solgt hundehvalpe uden de nødvendige tilladelser.

Akut hæmoragisk diarré hos hunde

10-10-2019 08:24, af Astrid Gerd Holtet

Akut hæmoragisk diarré syndrom ses hos hunde hele året, men i vinterhalvåret stiger antallet af tilfælde

Livet med en terminalsyg hund: Tre gode råd

19-01-2022 08:30, af Astrid Holtet

Her får du tre ting, du bør overveje, hvis du lever med en terminal syg hund

Kæl med din hund – kys den ikke

09-01-2016 10:02, af Tonya Bille Nielsen
Hvis du kysser din hund på munden, risikerer du at få en række ubehagelige sygdomme, siger professor Thomas Benfield. Du bliver ikke syg af at klappe og ae den

Diarré og opkast: Julemad er ikke for hunde

14-12-2020 20:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen

Har min hund feber?

07-12-2017 08:24, af Astrid Gerd Holtet

Det er en skrøne, at man kan vurdere hundens kropstemperatur på snuden eller poterne. Men hvad skal du så gøre, hvis du tror din hund har feber?  

Nu kan hunde og katte forsikres med kun få klik

01-10-2012 13:40, af Tine Luther
Nu kan hunde- og katteejere tegne en forsikring hos Dyrekassen Danmark via ganske få klik på nettet. Det nye system er udviklet for at gøre det nemt og hurtigt at forsikre familiens firbenede ven og dermed undgå ubehagelige overraskelser, hvis dyret senere bliver syg eller kommer til skade.

Diabetes insipidus hos hunde

01-08-2019 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Hunde med sygdommen diabetes insipidus evner ikke at koncentrere deres urin, og derfor mister de store mængder væske

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.