DKK udlægger nye restriktioner

08-12-2020 09:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Er du i tvivl om, hvad gårsdagens pressemøde betyder for dig og dit hundeliv, så har DKK kigget restriktionerne igennem og skrevet følgende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

På tirsdagens pressemøde med myndighederne blev der annonceret nye restriktioner for godt halvdelen af landets borgere, bosat i 38 kommuner, samt en forlængelse af nuværende restriktioner for alle dele af landet.

De nye coronarestriktioner betyder blandt andet, at al indendørs hundesport, både træning, prøver, konkurrencer, skuer, udstillinger mv., i 38 af landets kommuner skal lukkes ned.

Hundesport i alle landets kommuner vil desuden fortsat være ramt af meget kraftige restriktioner i form af et forsamlingsforbud på 10 personer.

 

Forlængelse af nuværende restriktioner:

Forsamlingsforbuddet på 10 personer fastholdes, og det er myndighedernes "klare anbefaling", at man også bør nøjes med at samles max 10 personer privat.

Desuden er kravet om mundbind/visir på offentlige områder, herunder offentlige idrætsfaciliteter, forlænget.

Ovenstående er gældende foreløbig til og med den 28. februar 2021.

Læs mere her: Kulturministeriets hjemmeside om nye nationale tiltag

 

Særlige restriktioner for 38 kommuner

For 38 kommuner – hvilket ifølge Sundhedsmyndighederne dermed omfatter ca. halvdelen af Danmarks befolkning – er der indført særlige restriktioner. De 38 kommuner er flg.:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, (Halsnæs), Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg, Aarhus.

 

For hundesporten i de nævnte områder betyder det bl.a., at:

Al indendørs hundesport skal aflyses.
Muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år finder ikke anvendelse frem til d 3. januar 2021. Der må herefter som udgangspunkt i denne periode kun være 10 personer til stede på samme sted samtidig i idræts- og foreningsaktiviteter.
Barer, caféer og restauranter skal holde lukket, herunder også evt. cafeer i klubhuse. Der må dog serveres takeaway.

Ovenstående er gældende fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.

Se de særlige restriktioner for de nævnte områder her: Kulturministeriets hjemmeside om lokale tiltag

 

Tilladt at krydse kommunegrænser - med restriktioner

Ifølge sundhedsmyndighederne er det tilladt at krydse kommunegrænserne ind og ud af de områder, der fra og med onsdag pålægges ekstra restriktioner.

Sundhedsmyndighederne anbefaler kraftigt, at man som borger tager særlige forholdsregler, hvis man har bopæl i en af de berørte kommuner og vælger at bevæge sig uden for de kommuner, hvor der er indført særlige tiltag og restriktioner.

Det betyder, at man, hvis man bor i en af kommunerne og bevæger sig uden for sin egen kommune, bør holde sig til de restriktioner og anbefalinger, som gælder det sted, man har bopæl. Man kan således godt tage i sommerhus i en anden landsdel eller lave udendørsaktiviteter i en anden kommune, som f.eks. at gå tur i skoven, lufte hunden, løbe en tur eller spille fodbold med vennerne.

Omvendt bør man ikke gøre ting, man ikke bør/kan gøre i ens egen bopælskommune, i kommuner, hvor disse tiltag og restriktioner ikke gælder.

 

De lokale restriktioner betyder følgende for opdrættere

For opdrættere bosat i en af ovennævnte 38 kommuner, der har hvalpekuld, der er klar til at rejse hjemmefra, betyder det, at det ER tilladt at lade hvalpekøbere fra andre kommuner komme på besøg og til at afhente hvalpe.

Ligeledes er det også tilladt at lade hvalpekøbere, der er bosat i ovennævnte 38 kommuner, besøge opdrættere i resten af landet.

Forudsat, naturligvis, at man som opdrætter ønsker at lade fremmede besøge ens hjem. Vær opmærksom på, at myndighederne fortsat opfordrer til, at man begrænser omgangen med fremmede mest muligt.

 

De lokale restriktioner betyder følgende for arrangører og deltagere i træning, prøver, konkurrenvcer, skuer, udstillinger mv. :

De nyindførte restriktioner i de nævnte 38 kommuner betyder, at man ikke bør deltage i kultur- og fritidstilbud, som f.eks. hundetræning og konkurrencer, prøver mv. i anden kommune end ens egen, hvis man bor i en af de berørte kommuner.

Det er stadig tilladt at arrangere prøver og træning både indendørs og udendørs, der overholder gældende forsamlingsforbud, i de kommuner, der IKKE er iblandt de nævnte 38 med særlige restriktioner.

Her skal man som arrangør dog være opmærksom på, at deltagere, som er bosat i kommuner med særlige restriktioner, ikke kan deltage. Det kan gøre selve håndteringen af tilmeldinger særlig kompliceret, og derfor er det naturligvis op til den enkelte arrangør at vurdere, om man hellere bør aflyse.

I øvrigt lægger DKK sig, som altid, tæt op af sundhedsmyndighedernes opfordringer, og vi minder derfor om, at der stadig fra sundhedsmyndigheders side er en stående opfordring til i videst muligt omfang at følge rådene om socialt samvær for at begrænse smittespredning mest muligt, herunder at aflyse rent sociale arrangementer og deltagelse i arrangementer, der ikke er “nødvendige”.

 

DKK´S ADMINISTRATION HOLDER LUKKET FOR PERSONLIGE HENVENDELSER

Fordi DKK´s administrationsbygning er beliggende i en af de 38 berørte kommuner, vælger vi at følge myndighedernes opfordringer. Det betyder i at medarbejderne i videst muligt opfang arbejder hjemmefra, ligesom det ikke er muligt at møde personligt op i vores reception. Dette gælder i første omgang frem til og med 3. januar 21.

Læs også

BLOG: Bornholm, Bornholm, Bornholm! Du, min dejlige ferieø

26-08-2021 08:27, af Mona Lindhardt

I foråret lagde jeg vanen tro planer for den kommende sommerferie, med campingvogn og hundeaktiviteter. Jeg har i mange år valgt at afvikle mine ferier i Danmark, primært fordi det bare er så meget nemmere, når mine hunde er mine rejsekammerater. Desuden har Covid 19 begrænset min udlængsel betragteligt

Quattro er Årets Politihund

05-12-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark. 
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris

Kæledyrs betydning under Covid-19

11-08-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown

Roskilde 2019: Første danske CACIB til dansk/svensk gårdhund blev norsk

09-05-2020 12:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen

Sådan får du en god start som hundeejer, selvom landet er lukket ned

05-03-2021 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danskerne blev mere end vanligt hundeglade i 2020, da coronakrisen ramte landet, og mange danskere skal nu vænne sig til et liv med hund, gåture og godbidder. Men det kan være svært at vide, hvordan man får en tryg og glad hund, når man er helt ny i hundefaget, og køen til en plads på hundeskolerne er blevet længere på grund af corona. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre, mens man venter. TrygFonden Besøgshunde og deres hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved hjælper de nye hundeejere på vej

Restriktioner for hundesport i Nordjylland

05-11-2020 14:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem

Bornholm aflyst

13-05-2020 09:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øv øv øv. Den internationale udstilling på Bornholm i august er nu også aflyst

12.150 kroner til Grand Danois Klubben

11-05-2020 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Grand Danois Klubben har nu afsluttet deres store Sammen Hver For Sig event, og det blev en succes så stor som en velvoksen grand danois

England: Betjent skal opklare hundetyverier

14-03-2021 09:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Nottinghamshire i England har politiet udnævnt en betjent til at have særligt ansvar for hundetyverier. Der sker efter en dramatisk stigning i antallet af sager

ROSKILDE 2019: Alle udstillingers særlige tidspunkt

08-05-2020 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.