Den sære penisknogle

21-10-2020 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos nogle pattedyr, som for eksempel hunden, finder man penisknoglen, som afstiver penis i forbindelse med parring. Men hvilken funktion har den egentlig

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

Penisknoglen er en af de fysiske kropsdele, der har været omgivet af en del mystik. Nu har forskere undersøgt penisknoglen, og resultatet af forskningen er opsigtsvækkende.

Det er forskere fra Manchester University, der har 3D-slannet 82 forskellige penisknogler og fundet frem til, at monogami og konkurrence spiller en rolle i udformningen af penisknoglen. Det skriver Science Daily.

Noget af det, der har fascineret ved penisknoglen er, at den findes i så mange forskellige udformninger. Hos hunden er den lang og simpel, mens den hos dyr som eksempelvis honninggrævlingen har en penisknogle, der mest af alt ligner en isske.

Men hvorfor så denne forskel?

Det forskerne fandt ud af, var, at de dyr, der havde de simple penisknogler, som for eksempel hunden, er dyr, som ikke lever monogamt. De dyr med de mærkelige penisknogler er dyr, der lever monogamt.

Derfor peger forskerne på, at penisknoglen hos de monogame dyr er et direkte resultat af utroskab, og at den kan være med til at forlænge sex og give hunnen ægløsning eller endda skovle sæd ud fra listige konkurrenter.

Endnu mangler man dog at forske i noget ret så vigtigt for at komme en forklaring nærmere. Man mangler nemlig at forske i hunnernes kønsorganer, hvilket vil give et bedre billede af, hvordan penisknoglen passer ind her.

Læs også

Hvad sker der når tæven kommer i løbetid?

30-11-2021 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Når tæven kommer i løbetid, bliver hendes krop klar til en parring og en efterfølgende drægtighed. I løbetiden sker der en masse ændringer i tæven både fysisk og mentalt – og vi ser her lidt nærmere på, hvad det er der sker i ugerne omkring tævens ægløsning

Covid-19 er også et problem for parringer

08-04-2020 09:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I hundeverdenen er det meget almindeligt at rejse rundt for at få sin hund parret, men det har Covid-19 sat en stopper for. Det giver både travlhed og udfordringer

Hvis hanhunden kommer på uventet besøg

16-12-2017 10:40, af Astrid Gerd Holtet

Det sker en gang i mellem, at en tæve bliver parret ved et uheld – men hvad gør man så, hvis man ikke ønsker hvalpe?

Foredrag om reproduktion

18-04-2013 09:10, af Tine Luther
Alle er velkomne til fordraget ”Reproduktion, parring og fødsel” – ny viden v/dyrlæge og reproduktionsekspert Kathrine Kirchhoff. Foredraget arrangeres af Coton-gruppen i Klubben for Små Selskabshunde.

DKK-modulkurser: Ledige pladser på Genetik og Reproduktion

25-09-2014 14:04, af Tine Luther
Der er 8 ledige pladser på modulkurserne Genetik og Reproduktion i Odense på søndag den 28. september.

Stigende tendens: Menneskets bedste ven har også problemer med fertiliteten

02-06-2022 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ufrivillig barnløshed har længe været en voksende udfordring i det danske samfund, men det er ikke blot blandt mennesker, at problematikken er udbredt. Mange hunde har nemlig også problemer med fertiliteten og skal i stigende grad have hjælp til at reproducere. Sådan lyder det fra dyrlæge Nina Diers, som arbejder med reproduktion hos hunde til dagligt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.