Dansk verdensmester i Heelwork to music

17-11-2017 16:18, af Marie Helene Rigård Rohleder

Anja Christiansen og Queeny dansede sig til guldet og verdensmestertitlen i Heelwork to music (HTM) i Tyskland. En fantastisk præstation som bygger på et fundament af tillid og samhørighed mellem hund og fører. Se deres performance her

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

Anja Christiansen og den 10 ½ år gamle border collie Fæhunden’s Queeny Las dansede sig helt til tops til 'Let it go' fra Disney-filmen 'Frozen'. En dansk verdensmester i HTM, og det endda for anden gang. For i 2014 vendte makkerparret også hjem med guldet. HTM er lydighedsarbejde og dressur koreograferet til en dans med selvvalgt musik.

- Det er ubeskriveligt. En fantastisk oplevelse som jeg næsten ikke kan sætte ord på. At stå der sammen med sin bedste ven og vinde. Det er bare en ren lykkefølelse, siger Anja Christiansen. Hun har ejet Queeny helt fra hvalp, og Anja har dyrket HTM siden 2006, hvor den første konkurrence fandt sted på dansk jord. 

Se deres performance her: 

Sammen er vi bedst
I HTM kigger dommerne blandt efter præcision, temposkift, brug af de 10 forskellige positioner, lydighed, fortolkning af musik, udstråling og ikke mindst samarbejde. Anja beskriver sporten som værende 100% på hundens præmisser. 

- Jeg sætter størst pris på, når vi får komplimenter for vores samarbejde. Vi har et helt specielt bånd, som er svært at beskrive. Når hunden stoler 100% på dig, så tør den også performe sit bedste. Det allervigtigste er tillid og sammenhold, siger Anja Christiansen. 

Derhjemme arbejder Anja som ergoterapeut, og så har hun sin egen hundeskole.  Hun har to border collies og sammen med Queeny træner hun også rally og nose work. 

Frozen og følelser 
13 lande var repræsenteret i konkurrencen i Leipzig, hvor 100 hundesportsudøvere dystede i forskellige discipliner. Med glitrende blå kjole og  glimtende pandebånd og den dygtige border collie ved sin side dansede Anja og Queeny sig helt til tops og vandt den prestigefyldte verdensmestertitel. En præstation som har krævet masser af hårdt arbejde, og de har trænet i over et år på denne koreografi. Parret fik flotte point for deres fortolkning af sangen, da det er en showsport, og derfor kræver det en vis kreativitet. 

- Selvom jeg ikke er så kreativ, så er det gode ved sporten, at du kan frembringe nogle følelser hos folk. Vi kan få folk til at grine eller græde, og sporten taler også til ikke hunde-entusiaster. Det er fedt, afslutter Anja Christiansen. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat

 

 

Læs også

Sidsel og Wave dansede sig til tops i Viborg

28-06-2021 14:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der HTM og Freestylekonkurrence i Indog Elite Center i Viborg. Her kom især en kvinde og to hunde i fokus

Guld til Danmark i HTM for hold

14-12-2019 11:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark har netop trukket en guldmedalje hjem ved nordiske mesterskaber i HTM 

VM i Dogdance til Danmark

05-12-2019 12:08, af Emmy Marie Simonsen

Når Dansk Kennel Klub i maj 2023 byder hundeejere fra hele verden velkommen til European Dog Show, så vil også den internationale dog dancing elite valfarte til Herning for at tage del i festlighederne. Det er nemlig afgjort, at Danmark skal være værtsland for verdensmesterskaberne i dog dancing 2023

Anja Christiansen: En af de bedste ture i ringen

18-12-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom vores tidligere verdensmester, europamester og nordiske mester i Heelwork To Music / dogdance Anja Christiansen måtte ”nøjes” med sølv ved NM i Finland, beskriver hun sin og Queenys performance som en af de bedste nogensinde

Landsholdet til EM i dog dancing er udtaget

03-07-2018 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Til oktober er der EM i dog dancing, men allerede nu er det danske landshold udtaget. Se hvem der er med. 

Kom og se Europas bedste dansende hunde

14-10-2011 13:56, af Tine Luther
Danmark er vært for EM i Dog Dancing. Det foregår den 22. og 23. oktober i Sorø – og der bliver masser at se på!

Norsk Kennel Klub tager drastisk beslutning

10-09-2019 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag holdt kennelklubben i Norge ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. De besluttede blandt andet, at der ikke skulle sendes landshold til konkurrencer i udlandet

Rettelse : Halv DANSK VERDENSMESTER

06-10-2018 14:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danske  Natasha Gjerulff  vandt første løb af to i VM i agility for små hunde med Moviestar

Aktiviteterne pibler frem

10-06-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udstillinger, prøver og konkurrencer er blevet aflyst, generalforsamlinger udskudt og øvrige aktiviteter sat i bero. Frivillige kræfter er sat i venteposition– alt er vendt på hovedet. Skal vi gøre noget eller hvad kan vi gøre?

BREAKING: DANSK VERDENSMESTER

07-10-2018 10:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu skulle den altså være god nok

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.