Dansk Dyreværn Århus drømmer store drømme

05-03-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kender nok alle den slags mennesker, som har det med at kaste 34 bolde op i luften for så at tabe 35 bolde. Sådan er man ikke hos Dansk Dyreværn Århus (DDÅ). Her har man ry for at få ting til at lykkes, så når de inviterer politikere for at fortælle om nye ideer, så bliver der lyttet.

Sådan var det også mandag, da DDÅ åbnede dørene for miljø- og fødevareministeren og Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører.

Besøget startede med, at bestyrelsesformand Kalle Fisker fortalte lidt om stedet. Han fortalte blandt andet, at man i sidste uge havde skaffet nye hjem til hele 29 dyr, og at alt på internatet var ”state of the art.”

Han fortalte også, at stedet har indført gratis aflevering af dyr. Det har betydet, at mængden af indleverede dyr er steget med 53 procent, og udviklingen ser ud til at fortsætte.

De to politikere fik selv lov til at danne sig et indtryk af stedet, da de efterfølgende blev vist rundt på stedet.

Rundvisningen startede i katteafdelingen, hvor især de gode forhold for kattene og et tarzanrum, hvor kattene på skift kunne lege, vakte begejstring.

Efter et besøg hos kaninerne, kom turen endelig til hundeafdelingen. Gæsterne fik lov at møde Børge, som er blevet en vaskeægte kendishund efter at have optrådt i fjernsynet.

– Han er ikke særlig køn, men han er godt nok nuttet, lød det fra Karina Due, der beviste sin kærlighed ved at give den lille hund et ordentligt kys på munden.

Udenfor hundeafdelingen viste Kalle Fisker den første af de store drømme frem. Et vaskeægte mekka for hunde. Indtil videre er det bare en blød mark med nogle jordbunker, men snart bliver det forvandlet til 20.000 m2 hundelegeplads med blandt andet nosework og agility.

Det var en meget begejstret minister, der kiggede ud over markerne, mens Kalle Fisker fortalte om planen.

Efter en rundvisning, der til fulde beviste, at Kalle Fisker ikke havde taget munden for fuld, da han havde fortalt om stedet, drog følget tilbage til det opvarmede mødelokale.

Her fortalte Kalle Fisker om endnu en ide, som er født i hovederne på de gæve folk hos Dansk Dyreværn Århus

– Vi vil skabe Pet Welfare Summit 2020, som skal være et årligt forum, hvor eksperter, forskere og dyreelskere kan mødes og drøfte udviklingstendenser og viden på området, afslørede han.

Jakob Ellemann-Jensen tog godt imod den nye ide, og opfordrede folkene bag ideen til at huske at indsnævre emnerne, der skulle diskuteres.

– For så er der basis for, at det kan blive rigtig stort, sagde han.

Vil du læse mere om Pet Welfare Summit, kan du læse om det i HUNDEN nr. 4, der udkommer i april.

Læs også

Dansk Dyreværn Aarhus er reddet

20-08-2021 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. 

Dennis Knudsen: Dejligt at få lov at gøre en forskel

06-03-2019 08:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen

Karina Due (DF): Derfor skal hunde af fængslede bortadopteres

05-03-2019 14:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel

Richard fik tæsk og blev reddet

16-10-2018 14:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De første otte år af sit liv, blev Richard så dårligt behandlet, at han mistede pelsen på ryggen og tissede blod. Det lykkedes en frivillig i Dyrenes Beskyttelse at redde ham i tide, og for nyligt blev han adopteret af den familie, han skal blive gammel hos. Det skriver Dyrenes Beskyttelse på deres hjemmeside

Pippi boede på internat i mere end et år

22-08-2019 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år

Kvinde redder 97 hunde fra orkan

03-09-2019 14:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad gør man, når en kraftig orkan brager ind over den ø, man bor på? Chella Phillips fra Bahamas valgte at redde 97 hunde fra orkanen

Internat-hunde afhjælper ungdomskriminalitet

09-07-2013 08:54, af Nina Marie Villadsen
I Los Angeles, USA, hjælper internathunde kriminelle teenagere med at genfinde empati og dermed med at komme ungdomskriminalitet til livs

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

Englænder vil bo 35 dage på internat

31-07-2013 14:23, af Tine Luther
Med målet at skabe opmærksomhed omkring herreløse hunde og indsamle penge til internatet Manchester and Cheshire Dogs’ Home flytter Sean Le Vegan ind på selvsamme internat i en god måned.

Dreng valgte internatets ældste hund

04-04-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.