Corona: Hvad gør jeg som opdrætter

20-03-2020 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Her kommer DKK’s bud på nogle overvejelser, du som opdrætter/hvalpekøber bør gøre:

1. Følg udviklingen og officielle anvisninger.
Vi kan ikke vide hvad dagen i morgen bringer, så overordnet skal vi følge de nyeste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen som kan læses på coronasmitte.dk

2. Kommunikation.
Grundet smitterisiko skal besøg og fysisk kontakt undgås. Brug i stedet din smartphone og aftal virtuelle møder på via Facebooks "Messenger videochat", Apple FaceTime eller videosamtaler på Skype. På den måde kan opdrætter vise tæven og hvalpene ”live”, "vise rundt hos hundene” og svare på spørgsmål i en levende samtale.
På samme måde kan den interesserede familie, vise deres hjem frem, fortælle om dagligdagen, børn og andre kæledyr mm. I kan lære hinanden at kende og familien kan løbende følge hvalpens udvikling. Brug også masser af film og fotos på din facebookside til annoncering af hvalpene.

3. Hvalpesocialisering.
Socialisering til fremmede mennesker er pt en stor udfordring og må i en periode vige for folkesundheden. Hvalpe må derfor i en periode have ekstra meget kontakt med opdrætter og de personer der allerede er i husstanden. Lad kun raske personer håndtere hvalpene. Vask hænder og brug sprit før og efter kontakt med hvalpene. I det omfang det er muligt at tage hvalpene udenfor i nogle minutter, kan det mindske evt. smitterisiko. Når hvalpene er gamle nok ca. 4-5 uger og vejret er godt, så kan de komme med ud (bare i kort tid) på tæpper i haven og socialisering kan også ske der, med god sikkerhedsafstand til andre mennesker.

4. Overdragelsen.
Tal alt vedrørende overdragelsen igennem på mobil, Videochat eller Face-time før overdragelsen. Kontrakter kan klargøres og sendes på mail. Kun få (en eller to) raske personer deltager ved overdragelsen, som er så kort som mulig - resten tager I via videochat efterfølgende. Brug håndsprit og/eller vask hænder grundigt før og efter. Vask hvalpen og undlad at give hvalpen brugte tæpper med. Frysning af tæpper vil ikke inaktiverevirus, oplyser FVST.dk. (Brug evt. Adaptil spray eller dispenser til stikkontakt stedet, som er et feromon der virker tryghedsskabende). Hvis overdragelsen kan finde sted ude, kan det nedsætte smitterisikoen.

5. Følg op via videochat (Skype, Messenger eller FaceTime), som I jo nu kender ret godt.
Det er en helt exceptionel situation, vi er i og vi må alle gøre vores bedste for at komme godt igennem.

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Hund testet positiv i USA

29-04-2020 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En mops er testet positiv for Covid-19 i North Carolina. Myndighederne fastholder, at der er lav risiko for smitte fra hund til menneske

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Symptom - kvalme

28-07-2022 09:09, af Astrid Gerd Holtet

Kvalme hos hunde er ofte forbundet med sygdomme i mave-tarm-systemet, men det kan også forekomme ved sygdom andre steder i kroppen

Restriktioner for hundesport i Nordjylland

05-11-2020 14:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Myndighederne har varslet en række nye restriktioner i syv nordjyske kommuner, hvor der er udbredt smitte på minkfarme. Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer fire uger frem

Hundesygdom i Norge - Det ved vi

08-09-2019 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Veterinærinstituttet i Norge opdaterede i går deres hjemmeside med en oversigt over, hvad vi ved om hundesygdommen. Her får du en oversigt

Nu lanceres Nordens første borrelia-vaccine til hunde

13-06-2013 09:32, af Tine Luther
Flåtsæsonen er over os, og med flåterne følger risikoen for borrelia-smitte hos hunde. Studier har vist, at helt op mod 55 pct. af flåterne i Norden er smittebærere af borrelia-bakterien, som kan give feber, ledbetændelser, haltheder, træthed og muskelsmerter hos hundene. Dette kan nu forebygges med Trilyme – den første vaccine i Norden, som beskytter hunde mod borrelia. Vaccinen forventes på lager fra uge 25.

Katte kan smitte hinanden - ikke hunde

07-04-2020 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet