Chok: Svært at straffe sexforbryderne

26-10-2018 13:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I programmet Jagten på sexkrænkerne blev to mænd afsløret i, at de dyrkede dyresex. Nina Amdi fra Dyreværnet fortæller nu, at hun desværre tvivler på, de nogensinde bliver dømt

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Discovery Networks

Det var ikke rart at følge med i programmet Jagten på sexkrænkerne i onsdags. Her afslørede vært Sverre Quist sammen med Nina Amdi og Rikke Christensen-Lee fra Dyreværnet, at dyresex stadig lever i bedste velgående til trods for, at det er blevet forbudt.

Selv for Nina Amdi, der har set stort set alt indenfor dyreverdenen, var det overraskende at opleve, hvor udbredt dyresex stadig er.

– Det var slet ikke et rart emne. Man vidste jo godt, at det foregik, men det overraskede mig, hvor åbenlyst det foregår på forskellige sider på nettet. Der bliver jo ikke lagt fingre imellem, og folk skriver helt præcist, hvad de søger, fortæller hun.


Sagerne
I programmet afslørede Sverre Quist to mænd, som begge søgte kvinder til at dyrke sex med dyr. Den første mand havde en hund, som han indrømmede selv at have haft sex med, og nu søgte han altså en kvinde til at have sex med denne hund. Han var blevet introduceret til universet af sin ekskæreste og tændte nu selv meget på det.

Afsløringerne foregik med skjult kamera og en kvinde, som skulle foregive at være interesseret i at have sex med dyr.

Manden mødte op på en adresse med sin hund. Her var det meningen, at hunden skulle have sex med kvinden. Han havde i grafiske detaljer forberedt kvinden på, hvad hun skulle gøre for, at akten skulle blive en succes. Men da han ankom til adressen, stod Sverre Quist klar til at stille manden nogle spørgsmål om hans færden.

Den anden mand ønskede at stille sin pony til rådighed for den unge kvinde. Han lagde heller ikke skjul på, at han havde erfaring indenfor området. Han havde endda et specielt sted, hvor hun kunne stå, og så kunne han lukke ponyen ind til hende. Også han blev konfronteret med sine gerninger.

Efterfølgende har Dyreværnet meldt de to mænd til politiet. Umiddelbart skulle man tro, at disse sager var ret nemme at afgøre, men her kommer den anden overraskelse for Nina Amdi.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

– Nu kender vi ikke udfaldet af sagerne endnu, men det vil være meget overraskende for mig, hvis det viser sig, at loven faktisk er skruet sådan sammen, at man ikke kan straffe de to mænd, siger hun og fortsætter:

– Vi har fulgt sagerne hos politiet siden optagelserne i foråret, og jeg håber inderligt, at de vil prøve dem af i retten. Men skal jeg være helt ærlig, tror jeg ikke, de kan gøre ret meget. Det lyder til at være rigtig svært. Nu er jeg ikke jurist, men for mig og mange andre er det uforståeligt, hvis man ikke kan komme efter dem.

 

Lovstof
I dyreværnsloven kapitel 1 paragraf 3.a står der følgende:

Det er forbudt at have seksuel omgang med eller foretage seksuelle handlinger med dyr

Derudover fremgår det af lovforslag L134, som blev vedtaget 21. april 2015 med stemmerne 91 for, 5 imod og 8 hverken for eller imod, at det ikke kun er selve den seksuelle akt, der er forbud:

Med forslaget om at forbyde seksuel omgang med og det at foretage seksuelle handlinger med dyr, er det ikke kun selve den seksuelle handling, der kan straffes, men også det at medvirke til, at andre mennesker har seksuel omgang med eller foretager seksuelle handlinger med dyr.

Hele lovforslaget kan læses her 

Problemet er, ifølge Nina Amdi, at krænkerne nærmest skal tages i akten for at kunne straffes. Det er bare lidt vanskeligt, når ofrene ikke kan tale for sig.

– Dyrene kommer jo naturligvis aldrig til at melde disse mennesker. De er uskyldige væsener, der aldrig får en stemme, siger hun og fastslår, at hvis mændene ikke kan straffes, har loven spillet fallit.

– Det nytter jo ikke noget med en lovgivning, hvis den ikke kan bruges, siger hun.

 

Overlast
I programmet fremgik det også, at de pågældende dyr ikke har lidt fysisk overlast. Det var begge hanner, som blev opdraget til at opføre sig unaturligt. Derfor var problemet for de to dyr først og fremmest, at de havde lidt psykisk overlast ved at skulle lære noget, som er i direkte strid med deres normale væremåde.

Men sådan er det ikke for alle dyr. Der findes også tæver, der bliver misbrugt med fysiske skavanker som resultat. Det kan Nina Amdi bevidne.

– En bekendt havde en tæve, der tidligere var blevet misbrugt. Den havde ganske enkelt fået smadret underlivet, så der er altså også dyr, der får fysiske skader af misbruget. Vi har jo også tidligere hørt om dyrebordeller. Jeg har ikke selv set dyrebordeller, men de findes, og der har været en del dengang det ikke var forbudt at have sex med dyr, fortæller hun.

 

Kontakt Dyreværnet
Nina Amdi lægger ikke skjul på, at hun naturligvis har svært ved at forstå, hvad der driver de mennesker, der har sex med dyr.

– Man kan så mange ting i dag med latex, dildoer og lignende, så hvorfor skal man absolut involvere levende væsner, som ikke kan sige fra eller til. Det forstår jeg simpelthen ikke.

Dyreværnet afventer nu, hvad udfaldet af sagerne fra udsendelsen bliver, og ender det med, at man rent faktisk ikke kan straffe de to mænd, vil Dyreværnet have politikerne i tale for at få udformet loven, så overtræderne rent faktisk kan straffes for deres udåd.

– Og så vil jeg opfordre til, at man kontakter os, hvis man kender til steder, hvor der foregår dyresex, lyder det fra Nina Amdi.

Den opfordring vil vi fra hunden.dk gerne støtte op om.

 

Læs også

Grusomt: Raska en af de misbrugte norske hunde

06-10-2020 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den enorme sag om sexmisbrug af hunde bliver ved med at chokere. Her får I historien om Raska, der er en af de misbrugte hunde

Norsk hundesag: Alt for lav strafferamme

28-09-2020 08:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sidste uge fortalte vi om den store sexmisbrugssag fra Norge. Strafferammen er tre år. Det er NOAH, der arbejder for dyrs rettigheder meget utilfredse med

Norge: Stort sexmisbrug af hunde trækker tråde til Danmark

23-09-2020 19:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor sag om seksuelt misbrug af hunde er netop nu ved at blive trevlet op i Norge. Indtil nu er 10 mænd anholdt i den uhyggelige sag, der også bliver efterforsket i Danmark

Strandturen kan være fatal for din hund

09-08-2018 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom varmen så småt er ved at stilne af, kan en strandtur være fristende. man skal dog være meget opmærksom som hundeejer, skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.

Nogenlunde tilfredshed med ny Dyrevelfærdslov

07-02-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion

 

Pippi boede på internat i mere end et år

22-08-2019 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år

Frit lejde: Aflever din hund hos Dyreværnet i Kolding

01-04-2019 15:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag den 2. april 2019 mellem klokken 10 og 12 er der for første gang frit lejde for indlevering af hunde hos Dyreværnet Kolding

Dyreværnet blev hørt på Christiansborg

03-02-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag eftermiddag var Rikke Christensen-Lee, Nina Amdi og Felix Smith på Christiansborg for at fortælle om Freyas Lov, og det var, ifølge Rikke Christensen-Lee, en god oplevelse  

Netop nu: Alba og Daisy på vej mod Serbien

04-12-2019 12:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag morgen tjekkede Dyreværnets Rikke Chistensen-Lee ind i lufthavnen sammen med de to hvalpe Daisy og Alba

TV2 Zulu søger erfaren, krævende og venlig DKK-opdrætter

23-02-2017 15:45, af Kasper Larsson
En ny sæson af TV2 Zulus program Zulu Comedy Fight Club er på trapperne – et program hvor seks komiker-opkomlinge bliver sendt på udflugt for at lære om verden og samfundet omkring os

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.