Bragende Ballerup

17-09-2016 21:44, af Kasper Larsson
Godt vejr, højt humør og smukke hunde har indtaget Ballerup idrætsby, og første dag på DKK’s store internationale udstilling er veloverstået

Ballerup er igen vært ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling – og sikken første dag det har været. Dagen har budt på et festfyrværkeri af oplevelser og gode minder for både tilskuere og deltagere i dagens indledende runder. Ræs i ringene Skønt Ballerupudstillingen blot er en enkelt udstilling, har det bestemt ikke skortet med deltagere i de mange raceringe. I alt er over 3.300 hunde tilmeldt til denne weekends udstilling, og godt halvdelen har i dag været i vælten. Grupperne 2-3-5-7-10 er blevet bedømt, fem hunde er blevet gruppevindere, og går dermed videre til morgendagens Best in Show konkurrence, hvor vinderen af årets Ballerupudstilling kåres i Store Ring. Et glædeligt gensyn Dagens udstilling bød også på et glædeligt gensyn med hundeverdenens grand old man Ole Staunskjær. Grundet sygdom har han været fraværende fra udstillingsræset siden den store internationale udstilling i Roskilde i år, men i dag var han igen at finde på pladsen – ikke som dommer, men som tilskuer og moralsk støtte. – Det er dejligt at være tilbage og se alle vennerne igen. Det er jo en livsstil og det er svært at undvære, siger en glad Ole Staunskjær til HUNDEN. Dagens resultater Dagens gruppevindere der er gået videre til søndagens BIS-finaler, repræsenterer det meste af det europæiske kontinent; Fra Italien og Frankrig i syd, til Sverige og Finland i nord. Det bevidner om en enorm interesse og diversitet på de danske internationale udstillinger. Desværre klarede ingen danske hunde sig igennem det trange nåleøje. Dagens gruppevindere og BIS finalister: Gruppe 2 vinder: Blackgalaxy Veni Vidi Vici-N, dværgschnauzer, sort, ejet af Oleksanda Chekanova, Italien Gruppe 3 vinder: Joker Des Astucieux De Kerlabour, fox terrier, ruhåret, ejet af Anne-Christine Christ, Frankrig Gruppe 5 vinder: Vaskurs Jack Sparrow Qonjacson, pharaoh hound ejet af Jenny Hall, Sverige Gruppe 7 vinder: Magnum Hunter Jack, korthåret hønsehund, ejet af David Maté, Sverige Gruppe 10 vinder: Karkati Constantinos, greyhound ejet af Kari Lindqvist og Viveca Lindqvist, Finland Følg med online Husk at du også kan følge med i konkurrencerne online. Dansk Kennel Klub har arrangeret live streaming af de spændende finaler fra Store Ring, og der er derfor ingen undskyldning for ikke at tune ind se de flotte hunde og dygtige handlere indtage ringen. Du kan følge live transmitteringen her under: Du kan finde alle dagens resultater på hundeweb.dk

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Bravecto sendt til undersøgelse

19-07-2017 12:10, af Anne Ekenberg

På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet  mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

Hunde i vandet ved stranden

07-07-2017 10:11, af Anne Ekenberg

Hunde skal være i snor i sommerhalvåret, når de færdes ved stranden. Men hvad nu, når de er ude i vandet? Hvilke regler gælder så? Og hvad med “Blå flag”- strande?

NOSTALGI: Ærligt dommerreferat

15-07-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi bringer her et ærligt referat fra DKK’s internationale udstilling i Aalborg 18-19 oktober 1969 af dommer Alexander Krasilnikoff

Hjælp - min hund vil ikke spise!

09-12-2017 10:21, af Astrid Gerd Holtet

Kortere eller længere perioder med manglende appetit hos hunden er noget mange hundeejere oplever i løbet af hundens liv. Nogle gange er det forbigående og ganske harmløst, andre gange er det udtryk for sygdom. Hvad skal du så holde øje med, når din hund ikke vil spise sin mad?

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Hold seniorhunden frisk

14-07-2019 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Med alderen får mange hunde problemer med stive og ømme led i ben og ryg - det kan begrænse hunden og påvirke dens livskvalitet. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at hjælpe din seniorhund forblive aktiv så længe som muligt

Når hvalpen skifter tænder

21-11-2017 16:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvad skal du være opmærksom på, når hvalpen skifter tænder?