Bliv set i mørket

09-10-2018 08:17, af Astrid Gerd Holtet

Når mørket falder på er hundeluftere – og andre der færdes i trafikken – i større risiko for at komme til skade i trafikken. Med lys og reflekser, kan du nedsætte risikoen for at komme galt afsted 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mørket er ved at lægge sig over Danmark, og de lyse timer bliver færre og færre – men selvom mørke kan give en lyst til at blive inden døre, så skal hundene luftes alligevel.

Når vi bevæger os ud i skumring eller mørke, er vi i større risiko for at komme galt afsted i trafikken, men der er heldigvis flere ting, vi kan gøre for at blive mere synlige.

1. Brug pangfarver

På grå regnvejrsdage hvor lyset er sparsomt, også i dagtimerne, eller ved skumringstid inden solen helt er gået ned, kan kraftige neonfarver hjælpe til at gøre dig mere synlig. En pang-farvet jakke eller et par neonfarvede bukser fanger lettere bilisternes opmærksomhed, end mørke eller afdæmpende farver. Forskning fra Aalborg Universitet og Trygfonden viser, at risikoen for at blive ramt i trafikken falder med op til 48%, hvis du har kraftigt farvet tøj på.

2. Brug reflekser

Reflekser gør dig markant mere synlig i skumring og i mørke, og med en godkendt refleks kan du ses på 140 meters afstand. Ifølge det Transportøkonomiske Institut i Norge, nedsætter det risikoen for at blive påkørt med omkring 85%.

3. Brug lys

Lygter er en effektiv måde at blive set på, hvis de placeres rigtigt. Der findes et væld af lygter i forskellige udformninger og typer, der kan hjælpe med at gøre både dig og din hund mere synlig i trafikken. Med en lygte, der har samme lysstyrke som en godkendt cykellygte, kan du ses på minimum 300 meters afstand.

Kilde:

www.trygfonden.dk

Læs også

Firbenede trafikanter er ekstra udsatte i efterårsmørket

16-10-2023 09:02, af Anne Cecilie Sohl

Den sidste søndag i oktober skifter vi fra sommertid til vintertid, men allerede nu er det mørkt morgen og aften. Synlighed i trafikken er derfor ekstra vigtig – også for de bløde trafikanter på fire ben, som kan være ekstra udsatte.

Danske Dogley fusionerer med europæisk virksomhed og bliver Europas største hundepasningsservice

08-06-2023 09:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden

Crazy Dog Days ser dagens lys

03-02-2022 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad skal du lave i weekenden 28. og 29. maj? Du kunne bruge weekenden på Lilleskov Slot ved Give

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Kunsten at navngive sin hund

12-10-2016 13:50, af Kasper Larsson
Det kan være svært at navngive et nyt familiemedlem. Det ene navn giver måske grimme associationer til en dum folkeskolelærer, imens et andet navn allerede er optaget af din svigermor – og hvad gør man så?

Den nye modedille – tøj af hundehår?

02-07-2016 12:00, af Kasper Larsson
De fleste hundeejere der har en langpelset hund, kender til fænomenet at finde en tot hår på størrelse med hunden selv. Eller ”vindhekse” af pels, der omdanner den netop støvsugede stue til et behåret westernlandskab. Men fortvivl ej – kreative sjæle har fundet anvendelse for totterne

Stress og angst: Hunde skal forberedes på nytårsaften

05-12-2017 11:00, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Som hundeejer er det vigtigt at planlægge nytåret i god tid, så der bliver taget hensyn til familiens hund. En nytårsaften uden hensyn til familiehunden kan nemlig få varige konsekvenser for den

BIS 2: Smukke hvide hund

18-04-2020 08:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en velkendt udstillingshund tog titlen som BIS 2 på den store online hundeudstilling

Sådan hjælper du din hund mod forstoppelse

28-09-2021 09:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde

Neutralisering øger kun risikoen for overvægt hos hanhunde

20-10-2019 09:25, af Astrid Gerd Holtet

Nyt dansk studie viser at neutralisering øger risikoen for overvægt hos hanhunde, men ikke hos tæver 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader