BANG og hundehårene er væk

14-12-2017 17:56, af Marie Helene Rigård Rohleder

Med en hund følger hundehår. Rigtig mange hundehår. Vi giver dig her et par gode fif til at fjerne dem nemt og hurtigt 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når du googler 'Fjern hundehår' er det et redskab, som går igen og igen: GUMMIHANDSKER! 

Brug gummihandskerne til at gnubbe på møblerne med, så vil hundehårene automatiks klæbe sig til gummihandskerne. I det hele taget er gummimateriale god til at få bugt med de genstridige hundehår. For eksempel kan du også bruge vinduesskraber og/eller en badeværelsesskraber til de flade områder. En tør gulvskrubbe kan også benyttes til at kratte hårene væk, inden du støvsuger. 

Ganske almindelig tape som du ruller om hånden med den klistrede side ud kan også bruges på møblerne for at fange de små hundehår. Hvis du vil investere i en fnugrulle eller to, er de også ganske effektive til at få fjernet hårene. Og så er det selvfølgelig vigtigt med en kraftig støvsuger med god sugeevne.

Med tøj og andre ting som kan vaskes i vaskemaskinen, kan du putte to stykker engangsvaskeklude med i maskinen. De vil optage hårene fra tøjet. 
Du kan også købe en specialdesignet hundehårs-børste i diverse dyrehandlere, som efter sigende vil fjerne problemet. 

En rutinemæssig børstning af din hund er med til at forebygge den massive mængde af hundehår som sætter sig i møblerne. 

Til sidst kan vi ikke komme udenom at pelsdyr fælder. Men set fra den positive side så støvsuger hundejere nok lidt oftere end andre. 

 

Læs også

Disse 10 hunderacer fælder (næsten) ikke

26-10-2023 13:34, af Anne Cecilie Sohl

Er du træt af at støvsuge hundehår hver dag? Eller lider du af allergi over for hunde? Så er der håb forude. Vi har fundet 10 hunderacer, som næsten ikke fælder, og som er ideelle til dig, der elsker hunde, men ikke hundehår.

EDS: We´ll meet again

22-05-2023 09:18, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Det er overstået. Slut. Forbi. Projektørerne er slukket. Sejrspodierne pillet fra hinanden og pakket ned. Det smukke bagtæppe rullet sammen. Snart er de sidste hundehår fejet op i Herning Messecenter. I løbet af en dag eller to vil Herning Messecenter være tilbage til sit sædvanlige jeg, uden spor af fire dages fantastisk hundefest

Hvorfor fælder hunde?

24-07-2022 10:30, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunderacer fælder – nogle gange til stor frustration for den der skal svinge støvsugeren til dagligt. Mange hundeejere oplever også at problemet er særligt udtalt i foråret og efteråret. Men hvorfor sker det, og hvordan kan man begrænse mængden af hundehår derhjemme?  

Fik sundhed mennesket til at tæmme ulve

11-01-2021 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny forskning peger på, at mennesket måske tæmmede ulvene, fordi mennesket ikke kunne tåle den hårde stenalderkost

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Du bruger to måneder på at rydde op efter hunden

29-09-2021 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En undersøgelse blandt 2000 engelske hundeejere viser, at en hundeejer bruger omkring fem dage om året på at gøre rent efter hunden

Dagens Læserfoto: Ønsker et godt 2021

02-01-2021 07:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Denne newfoundlænder ser ikke ud til at have været helt tilfreds med 2020. Skal vi ikke hjælpe den med at håbe på et bedre 2021? Billedet er taget af Morten Larsen

Gilpa

Må vi bede om en quiz

21-01-2022 09:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi ved jo, at det er alle jer, der er de rigtige eksperter. Derfor vil vi nu prøve en lille ny ting, som vi håber lykkes

Nyt kærlighedsevangelium til hunden

10-11-2023 14:08, af Anne Cecilie Sohl

Ligesom tusindvis af andre elsker Hella Joof og Ellen Hillingsø hunde. De tabte tidligt (Ellen) og sent (Hella) deres hjerter til vores firbenede følgesvende, og som hundemennesker kan de selvfølgelig ikke forestille sig et liv uden labrador, hår i maden og på tøjet, samt et generelt svineri og manglende konsekvens i deres ellers så pæne hjem.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.