AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I 2011 etablerede Fidelio Capital og Sammenslutningen af Dyrehospitaler i Storstockholm AniCura  som den første sammenlægning af dyrehospitaler i Norden. I løbet af de sidste syv år er virksomheden vokset til at have mere end 4000 ansatte på 200 dyrehospitaler og -klinikker på tværs af syv europæiske lande.

Nu skal AniCura have ny ejer, og den nye ejer hedder Mars Petcare, som er en familieejet virksomhed med 75 000 medarbejdere i mere en 50 lande.

– Jo flere vi er, desto flere muligheder får vi også. På den koret bane kommer vore kunder ikke til at mærke nogen forskel, men på sigt vil de kunne opleve alle de fordele, der er ved at være en del af noget endnu større. Mars Petcare er verdens største veterinærgruppe med ufatteligt mange specialister, og det kan vi på sigt gøre brug af med de nye ejere, lyder det fra en tydeligt begejstret Peter Thomsen, der er landechef for AniCura i Danmark.

AniCura består
Selve brandet AniCura bliver der ikke ændret ved. Det eksisterende ledelsesteam med administrerende direktør Peter Dahlberg i front, vil fortsætte med at lede og udvikle virksomheden med vedvarende fokus på kvalitet, innovation og iværksætteri, at opretholde en stærk og unik kultur og tage kliniske beslutninger tæt på patienten og kunden.

– Mars Petcare har 4-5 grupper under sig, som stadig kører deres egen forretning, og sådan bliver det også for os. Derfor er vi ikke bange for at blive opslugt af den store koncern, vi ser kun en masse fordele, som vi er utroligt glade for og stolte af, siger Peter Thomsen, der dog endnu ikke kan svare præcist på, hvordan fordelene helt præcist kan udnyttes:

– Det er jo noget af det, vi skal arbejde på. Men allerede med vores 4000 ansatte i AniCura har vi blandt andet oprettet faglige fællesskaber og fået mulighed for at investere i bedre udstyr. Den slags tror jeg, vi kommer til at se meget mere af i den større organisation, siger han.

Også på direktørgangen er der stor glæde at spore over de nye ejere.

– Vi har været på en fantastisk rejse de sidste syv år. For at styrke vores evner og fortsætte vores hurtige udvikling, ser vi frem til at blive en del af en familieejet virksomhed med dybdegående industriel viden og en langsigtet dedikation til kæledyrs sundhed. Vi kunne ikke være mere begejstrede for partnerskabet med Mars, som vil sikre at vi kan levere den bedst mulige behandling af kæledyr både nu og i fremtiden, siger Peter Dahlberg, der er CEO i AniCura.

Info

Om Mars Petcare

Mars Petcare er en forskelligartet og voksende forretning med 75 000 medarbejdere på tværs af over 50 lande, der er dedikeret til ét formål: EN BEDRE VERDEN FOR KÆLEDYR. Med 80 års erfaring dækker vores portefølje af næsten 50 mærker behovet for sundhed og ernæring for verdens kæledyr – vores mærker er bl.a. ROYAL CANIN®, NUTRO™, PEDIGREE®, WHISKAS®, GREENIES™, SHEBA®, CESAR®, IAMS™ og EUKANUBA™ samt WALTHAM Centre for Pet Nutrition, som har udviklet forskning indenfor kæledyrs ernæring og sundhed i mere end 50 år. Mars Petcare er også en førende veterinær sundhedsudbyder gennem et netværk af mere end 2 000 dyrehospitaler, herunder VCA™, BLUEPEARL™, BANFIELD™ og PET PARTNERE™. Vi er også aktive indenfor innovation og teknologi til kæledyr, med WISDOM PANEL™ genetisk screening og DNA-test til hunde, The WHISTLE™ GPS hundetracker, LEAP VENTURE STUDIO accelerator og COMPANION FUND™ programmer, der driver innovation og disruption i dyreplejeindustrien. Vi er en familievirksomhed, som er styret af vores principper er vi privilegerede med fleksibiliteten til at kæmpe for det vi tror på - og vi vælger at kæmpe for en BEDRE VERDEN FOR KÆLEDYR.

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

Flere og flere kæledyr diagnosticeres med kræft

14-11-2023 11:38, af Anne Cecilie Sohl

Kræft er en af de mest udbredte sygdomsgrupper i samfundet, men det er ikke blot blandt mennesker, at sygdommen hersker. De seneste år er et stigende antal kæledyr også blevet ramt af kræft og ondartede tumorer, hvilket blandt andet har været medvirkende til, at der er blevet udviklet nye og bedre behandlingsformer, lyder det fra specialdyrlæge.

Pludselig sygdom i nethinden

07-08-2022 08:20, af Astrid Holtet

Sygdom i nethinden kan gøre hunden helt blind på få dage

Hunde som bloddonorer

11-08-2012 17:18, af Tine Luther
På Svendborg Dyrehospital kan hunde og katte optages i bloddonerkorps.

Har du, eller har du haft svagtseende eller blind hund?

06-11-2020 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

...... Så kan du hjælpe tre dyrlægestuderende med deres speciale

Digital dyrlæge får investering fra løvinde

23-01-2024 17:40, af Anne Cecilie Sohl

Founder af iVet, Christina Aggerholm, ønsker at gøre dyrelægekonsultationer til en let tilgængelig og tryg oplevelse for både dyrene og deres ejere. 

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

20-04-2023 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Bulder og brag står for døren: Få dit kæledyr godt gennem nytåret

18-12-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Året er endelig ved at være slut, og det skal som vanligt fejres med sang, dans – og fyrværkeri i store mængder. For hunde og katte er dagen dog ikke sjov. Dyrlæge giver fem råd til at hjælpe dyr gennem nytåret

Danmarks største dyrehospital omdannes til henvisningshospital

24-02-2022 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt