Angreb i hundeskov

17-08-2011 11:30, af Tine Luther
Hundeskoven bør uden tvivl være et sted, hvor både hunde og mennesker kan færdes trygt og sikkert. Desværre sker der alligevel fra tid til anden angreb, fordi visse hundeejere ikke opfører sig ansvarligt.
Copyright Ridehesten.com
Hunde, der frekventerer hundeskovene, må naturligvis hverken være truende, bidske eller løbske. (Foto: hunden.dk/Erik Petersen)

I mandags blev den seks år gamle berner sennenhund Albert ifølge fyens.dk angrebet og bidt til blods i ryggen i en hundeskov ved Odense. Alberts ejer, Louise-Amalie Henriksen, udtalte, at hun er ked af, at der i en populær hundeskov render en sort, schæferlignende hanhund rundt og bider. Hun fik ejeren til overfaldshundens telefonnummer, så hun kunne kontakte ham, såfremt sagen ville udvikle sig til en forsikringssag, men nummeret viste sig ikke at fungere. Derfor efterlyste hun ejeren på nettet. Han gav sig til kende, og parterne har nu talt sammen. Overfaldshundens ejer, Kenneth Guldborg Pedersen, har i øvrigt skrevet i debatten på fyens.dk, at ” når to lidt dominerende hanhunde mødes med en tæve i løbetid, så kan der hurtigt opstå konflikter”. For nylig blev en lille selskabshund bidt så eftertrykkeligt, at den flere dage i træk måtte til dyrlægen for at blive behandlet. Overfaldet skete i hundeskoven ved Skørping. Hunden, der overfaldt den lille hund, er kendt for at virke truende, men bliver alligevel sluppet løs i hundeskoven. Forhåbentlig stopper denne praksis nu. Forsvarlig brug af hundeskovene Hundeskovene er et tilbud, som alle hunde og mennesker skal kunne nyde uden at blive overfaldet eller føle sig truet. Derfor skal vi som hundeejere kigge indad, inden vi drager i hundeskoven med vovsen. Har vi en hund, der udviser truende adfærd – ”Hold dig lige på afstand, min hund er ikke så glad for andre hunde” – eller en hund, der måske endda kan finde på at bide, skal vi selvfølgelig aldrig slippe vores hund løs i en hundeskov. Og har vi en tæve i løbetid, skal den naturligvis også holdes langt fra hundeskoven, for den kan være årsag til alvorlige konflikter.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Anklage: Betjent angreb kollega med hund

18-06-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet

Lille hund på bagsædet kan ramme som en hest

12-06-2019 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunde skal være fastspændt eller i bur under bilkørsel. Men kolliderer du med 90 km/t kan en lille hund på 6 kg ramme de foransiddende med en vægt svarende til 700 kg.

Tyve, vogt jer! Lulu er i byen

22-06-2019 11:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lulu er en af de racer, der ikke findes så mange af i Danmark. Hun er en polski owczarek podhalanski, en race, der findes cirka 30 af i landet

 

Hundevæddeløb ikke et problem i Danmark

18-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter nyheden fra England om, at hundevæddeløb sidste år kostede 1000 hunde livet, og at flere derfor ønsker sporten forbudt, tog vi en snak med en dansk repræsentant for sporten

Rørende gensynsglæde ved Ring 7

23-06-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som opdrætter er det altid lidt svært at give sine hvalpe videre. Det er det også for Kate Frederiksen, der har opdrættet groenendael siden starten af 90’erne. I Vejen mødte hun en af sine hvalpe

Bravecto sendt til undersøgelse

19-07-2017 12:10, af Anne Ekenberg

På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet  mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Shyloch Statement gjorde det igen

22-06-2019 18:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Norske Helge Kvivesen og hans Shyloch Statement tog for anden dag i træk BIS 1 i Vejen

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.

28 dygtige juniorhandlere

23-06-2019 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag stillede hele 28 juniorhandlere til start ved konkurrencen, der blev en svær opgave for den australske dommer