All-in på logrende kærlighed i Herning

11-11-2022 10:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend den 12.-13. november afvikler Dansk Kennel Klub årets sidste hundeudstilling, ”Winter Wonder Show”, i Messecenter Herning. Den prestigefyldte Winter Wonder Show er dog ikke bare årets sidste, men også årets største udstilling med knap 7.500 hunde tilmeldt. Det er altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra lørdag den 12. november til søndag den 13. november vil 7.500 hunde vende snuden mod Messecenter Herning, hvor årets største og mest festlige udstilling under temaet ”Winter Wonder Show” vil finde sted. Da alle hunderacer bedømmes begge dage, vil der dagligt være 300 forskellige hunderacer, som dyster i hver sin race om at blive kåret som den bedste og mest racetypiske på dagen. Senere mødes racevinderne de andre racer i de såkaldte ”fælles konkurrencer”, hvor der til slut bliver kåret dagens bedste hund; det prestigefyldte ”Best in show”.  

 

Forskelligheder mødes 

Stor eller lille. Jagthund eller selskabshund. Lang pels eller ingen pels. Du kan opleve alt til Winter Wonder Show. Med de netop 300 forskellige hunderacer hver dag er du garanteret at opleve kontraster imellem alt fra den mindste chihuahua til den kæmpe grand danois.  

Du kan f.eks. lægge din vej forbi bedømmelserne af 84 labrador retriever, 83 af den slanke whippet eller intet mindre end 107 af de kortbenede welsh corgis. 

På søndagens udstilling kan du også som noget helt særligt opleve de fem danske nationalracer: dansk/svensk gårdhund, gammel dansk hønsehund, broholmer, dansk spids og grønlandshund. Det er en utrolig sjældenhed at have alle fem racer repræsenteret på samme udstilling, så det er bestemt et skue værdigt.  

 

Årets hunde 

Hundene og deres ejere mødes i venskabelig ”kamp” om at blive kåret til dagens smukkeste hund og når søndagens udstilling er afsluttet, kendes også resultatet for hvem der endeligt kan kåres som Årets Hund 2022 i Dansk Kennel Klub. Winter Wonder Show er nemlig ikke blot en almindelig hundeudstilling, men danner også rammerne for kåring og hædring af de hunde, som i årets løb har vundet mest og dermed kan løbe afsted med titlen som f.eks. ”Årets Hund”, ”Årets Veteran” eller ”Årets avlshund”. Denne hædring af årets mest vindende hunde finder sted søndag efter dagens Best in Show-konkurrence og vil foregå med pomp, pragt og en stor portion grandeur, som disse smukke hunde fortjener.  

 

Dans med hunde 

På søndagens udstilling kan du opleve en anden sjældenhed, som kun forekommer en gang hver fjerde år på dansk grund; nemlig Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music – også kendt som Dog Dancing. Heelwork to Music er en hundesport, hvor hund og fører sammen udfører en koreografi, som passer til et stykke musik. Hund og ejer skal i fællesskab fortælle en historie til et stykke musik, føreren selv har valgt. Hunden lærer en række tricks og øvelser, der udføres, så de passer til musikken og hundens bevægelser, hundeførerens bevægelser og musikken skal gå op i en højere helhed. Til Nordisk Mesterskab i Heelwork to Music kan du altså opleve de bedste to- og firbenede dansere fra hhv. Danmark, Sverige, Norge og Finland. Hvert landshold skal repræsentere sit land på bedste vis og konkurrere om at blive bedst i både holdkonkurrence og i individuel konkurrence. Konkurrencen starter kl. 08.30 søndag morgen.

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Tak for i år Vejen

20-08-2023 16:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Wow sikke en udstilling. Så mange smukke hunde og så mange gode oplevelser

Årets sidste internationale udstilling i fuld gang

06-11-2016 11:16, af Kasper Larsson
Så er årets sidste internationale udstilling arrangeret af DKK skudt i gang – i dag er der endnu mere at opleve

Billederne fra Bornholm er online

22-08-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Nu kan du se alle de dejlige billeder fra solskinsøen

Årets politihund 2012

03-11-2012 19:30, af Tine Luther
Hvert år hædres en tjenestehund, der har gjort sig særlig bemærket. I 2012 tildeles schæferhunden Hajen’s Snap med kaldenavnet Hektor den eftertragtede titel i forbindelse med Dansk Kennel Klubs udstilling i Herning. Med hædren følger en check fra kennelklubben på 5000 kr.

Dansk juniorhandler til tops på MyDOG

10-01-2018 09:37, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den danske juniorhandler Ida Victoria Skodborg gik hele vejen og sluttede af med at vinde juniorhandling om søndagen på den svenske hundeudstilling MyDOG sidste weekend

Fredericia: Dit bedste råd til en ny udstiller

11-02-2023 11:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi kommet godt i gang med årets første udstilling. Rutinerede og nye udstillere konkurrerer om de eftertragtede titler

Video: Afgørelse på Best in Show

12-05-2018 08:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går blev Imran Durranis bullmastiff Best in Show. Her kan du se video fra afgørelsen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.