Agrias forskningsfond giver 4.8 millioner til forskning

21-02-2013 10:14, af Tine Luther
Hvorfor er hundens næse så kold, og hvilken betydning har den for regulering af hundens kropstemperatur? Kan man finde årsagerne til kennelhoste og med den viden i højere grad forebygge udbrud af sygdommen? Hvordan kan man bedre forebygge og behandle diabetes hos katte?
Copyright Ridehesten.com
At bidrage til forskning inden for sundhed er en vigtig del af Agrias virksomhed. (Foto: Agria)

Disse og mange andre spørgsmål håber Agria Dyreforsikring at få besvaret gennem de forskningsprojekter, der årligt får støtte fra Agria's forskningsfond. Det er ikke kun hunde, det drejer sig om, men også forskning der handler om sygdomme hos katte. Totalt drejer det sig om 25 forskningsprojekter, hvoraf 12 er nye for i år. Flere af projekterne fokuserer på diagnose- og behandlingsmetoder. To nye forskningsprojekter, et dansk og et svensk, handler om kattediabetes, en lidelse der er øget kraftigt hen over de sidste ti år. Målet er at opnå øget viden om sygdomsforløbet, og nye muligheder for at forebygge, stille diagnosen tidligere og bedre kunne behandle sygdommen. Det er bevist, at hundeejere lever et mere aktivt liv end ikke hundeejere. Hvordan dette i det lange løb påvirker sundheden er derimod ukendt. Et af de nye forskningsprojekter har til formål at undersøge om hundeejerskab kan have en beskyttende effekt mod hjerte-karsygdomme og type 2 diabetes. Agria Dyreforsikring afsætter hvert år 4 promille af præmieindtægten til forskning. – At bidrage til forskning er en vigtig del af Agrias virksomhed. Vi, som specialistselskab, vil ikke kun hjælpe, når sygdommene er opstået. Vi vil også bidrage til, at de slet ikke opstår og – når de alligevel gør – at der findes tilstrækkelig viden, så dyret kan behandles, siger Pekka Olson, dyrlæge og forskningsansvarlig hos Agria Dyreforsikring. Der er to danske forskningsprojekter, der modtager støtte fra Agria´s forskningsfond i år: Vævsspecifikke metaboliske forandringer associerede med overvægt hos katte ved Kathrine Stenberg, HEALTH, Københavns Universitet Værtens genotype: et nyt middel til kontrol af Staphylococcus pseudintermedius? Ved Peter Damborg, Københavns universitet

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.