Actionfyldte Hundedage i 2019

28-08-2018 13:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De succesfulde Hundedage fortsætter som tidligere nævnt i 2019 på Rosenholm Slot ved Aarhus. Arrangementet bliver denne gang endnu større, vildere og sjovere

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Arrangør af Hundedage, Lotte Höhrmann, løfter nu sløret for to spændende navne, der kommer på besøg i 2019.

De to navne er Niko LeDanois og Jonas Beck Jensen. De to er gamle venner og kommer til Hundedagene med store oplevelser.

 

En dansker i Frankrig
Som navnet måske antyder, bor Niko LeDanois i Frankrig. Her arbejder han som sikkerhedsvagt på kontor og deltids brandmand. Men i denne sammenhæng er det vigtigst, at han også træner rigtig meget med hund.

Han arbejder meget med miljøtræning, hvor hunden træner i at gå på forskellige underlag som for eksempel trapper, stiger, bjælker, bevægende gulv og den klatrer sågar også i træer.

– Hunden skal vise, at den ikke bliver distraheret eller bange, når den bevæger sig rundt på forskellige underlag. Den skal kunne holde fokus på opgaven, fortæller han.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Erfaringen fra dette tager Niko LeDanois med til Rosenholm, hvor han skal være med til at lave ruten til K9 Biathlon, så der både er udfordringer for de trænede og for hr. og fru Danmark.

Hunden som er en malinois bruges også, som eftersøgningshund i Belgien, da Niko bor tæt på den belgiske grænse. Derfor er der lavet en kontrakt, hvor Niko og hund og kolleger kan blive tilkaldt af belgisk Røde Kors, hvis en person er forsvundet i det sydlige Belgien.

Ikke nok med, at Niko klatrer i træer og kravler rundt i sammenstyrtede bygninger med sin hund, så er hunden også i klub indenfor bid, hvor den går mondioring, som blander lydighed, spring og bid. I denne disciplin arbejder Niko også med det danske flyvevåben, hvor han er den, der trækker i dragten og bliver bidt.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Der er også planer om en opvisning med Niko, men der er endnu ikke sluppet noget ud om de endelige planer. Dog lover arrangørerne, at det bliver både vildt og sjovt.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

 

Ikke drabeligt
I Danmark er biddisciplinen endnu ikke ret udbredt, og hører man om det, er man nok hurtig til at tage afstand fra det, fordi det lyder voldsomt.

Den udlægning er Jonas Beck Jensen, som også kommer til Hundedagene, dog ikke enig i. Han er hundefører i Skrydstrup, og kommer blandt andet med til Hundedagene med et show i disciplinen.

– Det er slet ikke drabeligt. Det er nemlig ikke biddet, der er det vigtigste. Det vigtige er faktisk lydigheden, og at vi viser, at vi har kontrol over hundene, og det har vi. Faktisk er hundene jo familiehunde ved siden af, og til Hundedagene vil man også opleve, at man sagtens kan snakke og hygge med hundene, når de ikke er i gang, fortæller han.

Planen på nuværende tidspunkt er, at Jonas og en flok andre hundeførere skal give et show med patruljevogne, løse skud, banditter på flugt og dygtige hunde.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Jonas Beck Jensen skal derudover også hjælpe med at gøre biathlonruten tilpas udfordrende.

– Jeg mødte egentlig Lotte til biathlon på Sjælland, hvor jeg syntes der manglede lidt udfordring. Derfor vil jeg forsøge at lave nogle forhindringer, som ikke er halsbrækkende, men som stiller nogle krav til samarbejdet mellem hund og fører, lyder det fra Jonas Beck Jensen.

Hundedagene finder sted på Rosenholm Slot 31. maj, 1. og 2. juni 2019.

Læs også

Nu skal coronaformen testes for både to- og firbenede

14-07-2020 11:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Langt om længe og efter en lang og ufrivillig coronapause, lysner det nu igen. Også for dem, der gerne vil ud at løbe med deres hunde. Læs bare her

Vi hylder Hundedagene

25-05-2020 15:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den kommende weekend ville årets kæmpe event Hundedagene fylde området omkring Vilhelmsborg. Sådan skulle det ikke gå, men Lotte Höhrmann er jo ikke lige til at slå ud af kurs

Hundedagene er aflyst

03-04-2020 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det skulle have været et af årets hundehøjdepunkter. Men nu er det aflyst på grund af corona. Arrangør lover at vende tilbage i 2021 med et endnu større arrangement 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.