4 gode råd, hvis du skal have hunden med på ferie til udlandet

24-06-2018 08:45, af Astrid Gerd Holtet

Nu nærmer sommerferien sig snart for mange, og derfor har vi set lidt på hvad du skal huske, hvis du tager hunden med på rejsen  

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

1) Husk at tjekke reglerne

Skal du til udlandet, skal du i god tid inden afrejse tjekke hvilke krav der er til hunden. Alt afhængigt af hvilket land I rejser til, er der forskellige krav til vaccinationer og andre behandlinger, der skal opfyldes. Du bør derfor altid tjekke reglerne for ud- og hjemrejse for det pågældende land i god tid inden du skal afsted. Du kan altid finde reglerne på Fødevarestyrelsens hjemmeside, og ellers kan du spørge din dyrlæge til råds.

2) Forbered køreturen godt

Skal I på en længere bilferie, er det en god idé at planlægge køreturen inden. Husk altid at have godt med vand med, og lad hunden få rigeligt med pauser, hvor den kan blive luftet og få ro til at drikke sit vand. Det er ikke alle biler, hvor bagagerummet bliver kølet lige så godt af ventilationssystemet, som resten af bilen. Derfor skal du holde godt øje med, at det ikke bliver for varmt for hunden. Kølemåtter eller køleveste kan være en god måde at sikre, at hunden ikke får det for varmt.

3) Spørg din dyrlæge til råds

Når du rejser ud af Danmark, kan din hund komme i kontakt med sygdomme vi ikke har her i landet. Nogle af disse sygdomme kan du med fordel beskytte hunden imod. Det er derfor en god idé at rådføre dig med din dyrlæge i god tid inden du tager afsted.

4) Pas på varmen

Det kan være hyggeligt at have hunden med på tur, når man er på ferie, men rejser du til varmere himmelstrøg, skal du passe på at hunden ikke får det for varmt. Høje temperaturer kan få hunden til at udvikle hedeslag, især hvis den samtidig skal gå langt eller ikke kan søge skygge. Så, skal du på en vandretur i den bagende sol, skal du måske overveje, om hunden bør blive hjemme i skyggen. Tager du hunden med, skal du sikre dig, at du altid har vand med, og at I får holdt pauser i skyggen en gang i mellem.

 

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Der er intet i verden som en vuffelivov

11-06-2013 12:38, af Tine Luther
Hunde er dejlige. Det kan man overbevise sig selv om i den kommende weekend, hvor over 2.500 hunde fra ind- og udland fordelt på 219 racer kæmper om at blive Best in Show. Og hundene kan andet end at se godt ud. Der er officielle konkurrencer i diverse hundesportsgrene, som nok kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene, når man måske selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor.

Lidt nemmere at rejse til Sverige og til Bornholm

14-04-2012 08:12, af Tine Luther
Det er atter muligt at foretage transitanmeldelse af sin hund via internettet.

Det bliver lettere at rejse med dyr

24-05-2013 13:31, af Tine Luther
I EU-parlamentet har man besluttet, at det skal blive lettere at rejse med bl.a. hunde inden for EU.

Norwegian forbyder kortnæsede hunde på fly

30-05-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer

Pointeren - en spændstig jæger

08-08-2018 08:27, af Flemming Sørensen

I år kan Dansk Pointer Klub fejrer 100-års jubilæum. Den aktive klub fejrede i april måned jubilæet med prøver og udstilling på Sjælland og Fyn.  Sommeren bød også  på en udstilling, hvor alle stående jagthunde var indbudt til at få deres hunde bedømt. Ligeledes vil der blive ekstra aktiviteter i klubben i efteråret. Generelt har der i skrivende stund været en stor tilslutning til aktiviteterne både fra ind- og udland. Læs om racen der er unik til fuglejagt

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Hvem vinder København?

16-09-2015 10:02, af Tine Luther
Ikke færre end 143 forskellige hunderacer kan man se i den kommende weekend, hvor knap 3.400 hunde fra ind- og udland kæmper om at blive ”Københavnsvinder” og ”Best in Show” på Dansk Kennel Klubs udstilling i Hillerød. Samtidig afholdes konkurrencer i flere hundesportsgrene, som kan få almindelige hundeejere til at glippe med øjnene – for når man selv har svært ved bare at få hunden til at gå pænt i snor, kan det synes som de utroligste ting, hundeførerne kan få deres hunde til.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.