15 minutter kan hjælpe en internathund

13-10-2021 15:35, af Astrid Gerd Holtet

Kan 15 minutters kontakt med en frivillig forbedre internathundes livskvalitet?  Ja, siger et nyt amerikansk studie  

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Ikke alle hunde er så heldige, at de bliver hos den samme familie hele deres liv. Nogle bliver opgivet og ender på internater – og for nogle betyder det at de ikke har helt så meget kontakt med mennesker, som da de var en del af en familie, på trods af det store arbejde der lægges ude på internaterne.

Hunde der lever på internater har stor gavn af menneskelig kontakt i deres dagligdag, det har tidligere studier vist, og flere internater lader frivillige besøge hunde, og gå tur med dem, for at øge hundenes livskvalitet – men hvor meget skal der til før den menneskelig kontakt har en positiv effekt på hundene? Det spørgsmål har et amerikansk forskerhold forsøgt at svare på, og undersøgte i den forbindelse om korte femten minutters sessioner med en ukendt frivillig, overhovedet havde en effekt på hundene.

Gruppen undersøgte 55 internathunde, der hver blev placeret i et rum med en ukendt frivillig person. Personen var instruereret i at agere roligt og snakke i et roligt og venligt toneleje til hunden. Under sessionen målte forskerne blandt andet hundenes puls, og optog videoer af deres adfærd, så de efterfølgende kunne analyseres.

Forskergruppens resultater viste at hundenes puls faldt i løbet af den tid, den havde kontakt med den frivillige, og de viste tydelige tegn på afslappethed og velvære.

Ud fra undersøgelsen mener forskerne at kunne vise, at selv kortvarig kontakt – også med en helt fremmed – kan have en positiv effekt på internathundenes livskvalitet, og dermed understeger resultatet vigtigheden af det arbejde, som de mange frivillige rundt omkring på internater udfører.

 

Læs også

BLOG: Fra bosnisk internathund til dansk familie hund

15-02-2021 15:33, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Dagens blogindlæg vil handle om de bosniske internathunde, og hvordan vi udvalgte to hunde, der endte med at komme til Danmark

En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Internathund adopterer sin bedste vens hvalpe

14-10-2016 10:43, af Kasper Larsson
Hunden Lily Rose blev reddet fra Fulton County Animal Services i Georgia. Hun var i en forfærdelig forfatning og havde skab, hjerteorm – og så var hun drægtig

Pas på algerne

06-08-2012 08:50, af Tine Luther
Alger i søer og vandhuller kan forgifte hunde. August måned er højsæson for algerne – så hold et vågent øje med, hvor din hund drikker.

K9 Biathlon er i den grad for alle

03-09-2020 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag er der K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg, og det viser sig, at sporten er for alle mennesker og hunde

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Så er Hundekalenderen 2011 udkommet!

01-12-2010 08:17, af Maja Golles
Mediehuset Wiegaarden udgiver hvert år en flot hunde- og hestekalender - alle tiders julegaveidé

Dejlig positiv hundetræning hos Hunde tv

04-09-2021 16:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Hunde tv kan man blive trænet af nogle af deres dygtige trænere. Det prøvede Alberte Marnfeld og Molly

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

Hjælp til de tyskere der holder ferie i Danmark med deres hund

26-07-2011 08:50, af Tine Luther
Antallet af tyske turister, der holder ferie i Danmark, er atter opadgående. En del af de tyske gæster medbringer deres hunde, og til dem er der nu hjælp at hente på en nystartet hjemmeside. Udlejer du sommerhus til tyske hundeejere eller har af anden årsag kontakt med nogle af slagsen, kan du evt. henvise til hjemmesiden www.daenemarkmithund.de

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.