10 råd til at undgå dårlige hundehandlere

05-05-2022 12:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kyniske hundehandlere, der kun har ussel mammon for øje skal stoppes. Her er Dyreværnets 10 råd til at undgå at støtte dem

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hver gang, der købes en hund fra en dårlig og kynisk hundehandler, får pågældende hundehandler råd til at fortsætte sin dårlige adfærd. 

Derfor videregiver vi her Dyreværnets 10 gode råd til at undgå at støtte disse

1. Google er din ven!
Man kan altid google en opdrætter og læse, hvad andre skriver om denne. Findes stedet på trustpilot eller har det en Facebookside med anmeldelser? Følg din mavefornemmelse. Mange glemmer den, når de ser et par bedende hvalpeøjne, men mærk efter.

2. Stil spørgsmål
Vær nysgerrig. Stil hellere for mange end for lidt spørgsmål. Hvor bor hvalpene til dagligt. Hvad får de at spise? En god opdrætter kender sine hunde og har kendskab til deres individuelle kendetegn. 

3. Køb ikke, før du har mødt hunden
Hvis du kan blive ’godkendt’ til at købe en hund eller hvalp, uden overhovedet at have været forbi fysisk for at se den, så handler det med stor sandsynlighed kun om penge, og ikke hvad der er bedst for hunden. Der bør gå en alarm i gang hos dig, hvis ikke du bliver tilbudt at se dyret.

4. Køb ikke en hund af medlidenhed
Køber du hvalp fra en hundehandler, som ikke har rent mel i posen, er du med til at støtte uetisk hundeopdræt og giver hundehandleren incitament til at fortsætte.

5. Hold øje med falske profiler
Der er desværre mange, som online opretter falske profiler for at lokke penge ud af folk. De bruger gerne billeder af søde hvalpe, og de beder dig måske om 'kun' at betale et depositum eller for transporten af hvalpen til din adresse. Men problemet er, at der aldrig kommer en hvalp. Og pengene får du aldrig igen.

6. Bed om at se forældrene
Er der hvalpe, er der også en mor. Hvalpe skal være otte uger gamle, inden de må tages fra deres mor. Så der er god grund til at stille rigeligt med spørgsmål ang. moren. Man kan også tilbyde, at gå en tur eller lege lidt med hundemor. Får du ikke lov til at møde hvalpenes mor, så skal alarmklokkerne begynde at ringe hos dig.

7. Sundhed og socialisering er vigtig
Har den race, som du er interesseret i racerelaterede sygdomme, så spørg om forældrene er testet/undersøgt for disse. For har forældrene nogle af sygdommene, så er der chance for, at hvalpene også har dem. Der findes mange gode sider på nettet om de forskellige hunderacer. Spørg også ind til hvalpenes socialisering. Selvom de kun er 8 uger gamle, så vil en god opdrætter, have begyndt socialiseringen: tage dem med udenfor, lade dem møde fremmede mennesker (børn og voksne), dyr, hunde, og andre nye ting, som de har skulle forholde sig til på en god måde. Er hvalpene på ingen måde socialiseret hos opdrætter, så kan det resultere i adfærdsproblemer senere.

8. Tjek papirerne
Få bevis for at hunden eller hvalpen er chippet, registreret og vaccineret. Og vaccineret af en dyrlæge vel at mærke. Er dette overholdt, er det også på skrift.

9. Mød aldrig en sælger på en p-plads
Er opdrætteren eller sælgeren kun villig til at mødes med dig på en p-plads - uden du har været forbi og se hunden først, så bør en alarm også gå i gang hos dig. I disse tilfælde handler det kun om penge eller også har sælgeren noget at skjule.

10. Føles det her sted rigtigt?
Vigtigst af alt er, hvis der er noget, der føles underligt i forbindelse med stedet eller personen, så er det nok fordi, der er noget om det. Gå igen, selvom der sidder en hvalp og sender dig lange blikke. Og mistænker du stedet for at være en hvalpefabrik, så anbefaler vi, at du anmelder adressen til vores udrykningstjeneste hurtigst muligt.

Læs også

Giardia hos Kennel Dittmer ved Ulstrup

04-03-2023 09:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har fulgt sagen med Kennel Dittmer, som har floreret på nettet den sidste tid. Nu er der nyt

Se dig for i hvalpejunglen

06-02-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fredags var vi til stede i Retten i Randers, hvor to personer er tiltalt for at have solgt ikke mindre end 85 hvalpe på to år uden at have tilladelse fra Fødevarestyrelsen til at drive erhvervsmæssig handel med hunde. Men hvordan genkender man sælgeren, som alene har profit for øje

Dagens retsmøde om hvalpefabrik i Randers aflyst

17-01-2023 05:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag skulle et par fra Randers i retten anklaget for at have drevet en hvalpefabrik i deres bolig i den kronjyske hovedstad. Men dagens møde er aflyst

En dag på dyreinternatet (video)

18-12-2017 08:31, af Marie Helene Rigård Rohleder

Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere 

Frynseklinikken har hjulpet 753 dyr og borgere

04-12-2018 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På blot 100 dage har Frynseklinikken haft rigeligt at se til

Frynseklinikken triller igen

06-05-2020 08:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens Danmark langsomt åbner op, er der nu igen mulighed for, at de udsatte borgere kan få deres dyr tjekket i Frynseklinikken

Så skete det igen: Hundehvalp reddet fra bil

30-07-2019 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Betjente fra Københavns Politi reddede mandag eftermiddag en schæferhvalp fra en varm bil ved at afliste en rude

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

Onlinesalg er et problem i hundeverdenen

28-09-2019 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse viser store mangler i hundeannoncer på diverse køb og salgssider

Hundene fra Lolland har kørt på pumperne alt for længe

19-04-2018 09:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De 21 hunde, Dyreværnet reddede fra et kummerligt liv i fredags, er alle stadig i live. Onsdag var en af dem dog tæt på at dø, da hun fik to hjertestop. Vi har talt med Dyreværnet og her er status på hundene

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.