10.000 hunde til Roskilde

09-05-2018 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra fredag til søndag huser Roskilde Dyrskueplads en rekordstor hundeudstilling, organiseret af Dansk Kennel Klub. I alt er der tilmeldt 10.219 hunde og op mod 266 forskellige racer på hver af udstillingerne. Det er altså en oplagt mulighed for at opleve alverdens spændende hunderacer i alle størrelser og former

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Jørgen Bak Rasmussen

Fredag den 11. maj til og med søndag den 13. maj afholder Dansk Kennel Klub hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads. Over de tre dage vil det være muligt at opleve over 10.000 hunde dyste mod hinanden om at blive dagens bedste hund og dermed blive kåret til det prestigefyldte ”Best in Show”. Der starter en ny konkurrence hver dag, og der er derfor rig mulighed for at få opfyldt enhver hundeentusiasts drømme og fantasier. Så kom og hav en hyggelig dag i hundenes tegn, mens du bliver klogere på alverdens hunderacer og deres forskelligheder; lige fra den mindste chihuahua til den enorme grand danois.

3 dage med både stor og lille
Med over 10.000 tilmeldte hunde spænder racespektret bredt over de tre dage. Du kan f.eks. møde over 80 berner sennen eller labrador og over 70 af de imponerende grand danois i forskellige farvevarianter. I den anden ende af størrelsesskalaen har chihuahua meldt talstærkt ind med over 70 tilmeldte hunde i hhv. korthåret og langhåret variant. Desuden vil det også være muligt at opleve den hurtige væddeløbsrace whippet, som har 70 tilmeldte hunde, samt nogle af Danmarks nationalracer i stort fremmøde, herunder blandt andet dansk/svensk gårdhund, broholmer og dansk spids.

Der er fuldt program alle tre dage. Alle dage åbner indgangene kl. 7.45 og konkurrencerne starter kl. 09.00 med racebedømmelser. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der alle dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne som dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.
Hvis du ønsker at vide mere om dagene eller hvis du gerne vil opleve en bestemt hunderace, kan du finde et detaljeret program her: dkk.dk/udstillinger-og-events/deltag-i-udstillinger/roskilde2018.

Under nordiske faner
Udstillingen på dyrskuepladsen er ikke kun rekordstor; den byder også på den første ’nordiske udstilling’, som er et nyt tiltag, indført for at styrke samarbejdet mellem de skandinaviske hundeforbund. Udstillingen foregår på samme måde som almindelige udstillinger, men kan til gengæld føre en ny titel med sig. Det er første gang, der afholdes nordisk udstilling på dansk jord og tiltaget er også blevet velmodtaget af de danske, såvel som de nordiske hundeudstillere. Det kan ses på tilmeldingsantallet, hvor lidt under halvdelen af de tilmeldte hunde er svenske, norske eller finske. En imponerende præstation, mener Wilfred Olsen, formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg.
”Det er aldrig til at vide, hvordan nye tiltag vil blive modtaget, så vi er meget tilfredse og glade med så stor opbakning fra vores skandinaviske ’venner’. Og 10.200 tilmeldte hunde over tre dage er bare helt utroligt.”

Hvalpesnak og børneleg
Det er ikke kun en ny slags udstilling, der debuterer på Roskilde Dyrskueplads: også en ny slags stand ser dagens lys. Dansk Kennel Klub åbner en ny stand, hvor der dels vil være mulighed for at få en uforpligtende snak omkring opdræt og dels vil være mulighed for, at børnene kan tegne og male og bage sjove hundesmåkager.

Magasinet HUNDEN og hunden.dk vil selvfølgelig også være til stede hele weekenden for at opsnuse de gode historier.

Da udstillingen foregår under åben himmel på Roskilde Dyrskueplads, spiller vejret en væsentlig rolle for oplevelsen. Heldigvis ser det flotte forår ud til at fortsætte. Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Copyright Ridehesten.com

 

Læs også

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Symptom – appetitløshed

07-10-2021 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Manglende appetit hos hunde kan skyldes mange forskellige ting, både harmløse og alvorlige – vi ser lidt nærmere på årsagerne

Ikea lancerer ny kollektion til hunde

13-10-2017 09:43, af Marie Helene Rigård Rohleder

Nu vil IKEA også være med til at indrette dit hus til de firbenede familiemedlemmer. Det store blå og gule varehus præsenterer en stor møbelkollektion til din hund og kat

Kom godt igennem nytårsaften

31-12-2017 08:25, af Astrid Gerd Holtet

Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.

 

Kom forbi og få taget professionelt billede af din hund

12-02-2022 20:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Også søndag sidder vores fotografer klar til at tage billeder af din hund. Vi vil så gerne have, der kommer en masse forbi standen, og du kan også vinde noget

Danmarks Dyrehelt 2017 skal findes

19-09-2017 12:59, af Thomas Bach Jensen

De kommende uger kan danske kæledyrsejere indstille deres kæledyr til at blive Danmarks Dyrehelt 2017. Agria Dyreforsikring er igen i år på udkig efter hunde, heste, katte, kaniner og alle andre kæledyr, som har gjort noget ekstraordinært for deres ejer

Dansk BONUS i Sverige

15-12-2019 18:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets hund i Sverige er dansk

Se billederne: Solrig lørdag i Roskilde

13-05-2018 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdagen blev en varm, solrig og dejlig dag i Roskilde. Her kan du se lidt billeder fra dagen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.