Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Lørdag 02. juli
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Kampagne mod illegalt importerede hvalpe

Aktuelt Et stigende antal hundehvalpe kommer illegalt over grænsen. Det er der mange problemer med – især i
forhold til sygdomme og dyrevelfærd. Derfor har Dansk Kennel Klub, Fødevarestyrelsen og Den
Danske Dyrlægeforening indgået et samarbejde om at bekæmpe ulovlig import af hundehvalpe.

Torsdag 03. maj 2012, kl. 12:10, af Tine Luther

- Vi har set grelle overtrædelser af dyreværnsloven, og vi støder ofte på importerede hunde, der enten er direkte syge eller som ikke har de nødvendige vaccinationer. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg.


Ofte taget for tidligt fra moderen
Ofte kommer hundene fra Østeuropa pakket bag i en varebil. Sommetider er de mindre end otte uger gamle og således taget for tidligt fra moderen. Ikke sjældent har de falske papirer eller slet ingen papirer. Man kan ikke være sikker på, at de er vaccineret efter reglerne, og selv om de skulle være chipmærkede, kan det være vanskeligt at udlede noget om deres herkomst ud fra det.


Vi skal have fat i køberne
Myndighederne er opmærksomme på problemet og fanger også jævnligt illegale transporter. Det resulterer normalt i, at hundene straks bliver aflivet, og at smugleren får en bøde.
- Skal vi problemet til livs, så må vi have fat i aftagerne af hundene. Altså de danskere, der køber hundene fra de udenlandske leverandører, fastslår Karina Ryborg.


Tjekpunkter
Hundene sælges normalt via annoncer på nettet. Der er en række forhold, man som hundekøber kan gøre for at sikre sig mod, at ens kommende hund ikke er indført i landet på ulovlig vis:

• Hunden skal være chipmærket inden den er otte uger. Begynder chipkoden med andet end 208, så er hunden med garanti ikke dansk. (Chipkoden er ikke synlig, men kan findes med en scanner)

• Acceptér kun de originale papirer – aldrig fotokopier

• Tjek, at hundens id svarer til oplysningerne i de medfølgende dokumenter (stambog, vaccinationsattester, dyrepas mv.)

• Søg hjælp hos din dyrlæge, hvis du er det mindste i tvivl.

Køberens risiko ved at købe en ulovligt importeret hund er, at den måske får adfærdsmæssige problemer, og at den kan blive syg, fordi den ikke er vaccineret (korrekt). Hunden kan bære på stærkt smitsomme sygdomme, der også kan smitte andre hunde og gøre dem uhelbredeligt syge.


tjekhvalpen.dk
Fødevarestyrelsen, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening står bag hjemmesiden tjekhvalpen.dk. Her findes mange gode råd. Blandt andet hvad man skal tjekke, inden hundehvalpen købes. Som led i kampagnen uddeles Go Cards på landets caféer. Desuden er der indgået aftale med Den Blå Avis, Gul og Gratis, Gipote.dk samt Hundegalleriet om, at disse hjemmesider sætter fokus på ulovligt importerede hunde.

Se mere om kampagnen via linket under billedet til højre.

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Når vi køber en hvalp er det jo med ønsket om, at den er sund og rask - både fysisk og mentalt. Derfor gælder det om at holde sig langt væk fra indsmuglede hunde af tvivlsom herkomst. (Modelfoto: hunden.dk/Tine Luther

SENESTE NYHEDER
Nyt våben mod mobiltelefoner i fængsler

Indsatte i de danske fængsler er opfindsomme, når det gælder om at gemme mobiltelefoner i deres celler. Men et nyt firbenet våben bliver nu sat ind i kampen, om at finde mobiltelefoner i cellerne.

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 11:57
Af: Kasper Larsson
6 tips til at inkludere din firbenede ven i dit bryllup

I skal giftes, og hele familien skal med til brylluppet – også hunden. Men hvordan får man bedst hunden inkluderet i brylluppet? Her er 6 gode råd til at gøre dagen til en succes både for dyr og mennesker.

Læs mere

Tilføjet: Onsdag, kl. 15:20
Af: Kasper Larsson
Lucy blev reddet fra voldelig ejer

Det endte lykkeligt for den unge pitbull Lucy. Aktivister påstod overfor ejeren, at hun var død – nu er hun reddet i sikkerhed og har fået behandling for sine skader.

Læs mere

Tilføjet: Tirsdag, kl. 15:14
Af: Kasper Larsson
Festivalgæster tisser efter internathunde

Roskildefestivalen er i gang, og festlighederne er for alvor begyndt at tage fart. Men i takt med at promillerne stiger, så falder dømmekraften og fornuften for nogle gæster. Det er blandt andet gået ud over nogle af hundene, der er placeret på et nærliggende internat.

Læs mere

Tilføjet: Mandag, kl. 10:36
Af: Kasper Larsson
Et klamt mysterium!

Du kender det garanteret – du er ude og gå med hunden. Da I kommer hjem, breder der sig en uforklarlig dunst. Efter lang tids søgen falder mistanken på hunden – og ganske rigtigt: Hundens ånde er ikke til at tage fejl af – der har været høm-høm på menuen.

Læs mere

Tilføjet: Søndag, kl. 15:00
Af: Kasper Larsson
Et glimt af håb til Yulin hundekødsfestival

Den kinesiske hundekødsfestival er garant for forfærdelige grusomheder mod hunde, der i stor stil må lade livet for at stille de besøgendes sult. Men heldigvis findes der mennesker, der gør en forskel for de mange hunde.

Læs mere

Tilføjet: lørdag 25. juni 2016, kl. 12:00
Af: Kasper Larsson
Brexit fænomen – hunde ved stemmesteder

Stemmerne er talt op, og det ser ud til, at Storbritannien forlader det europæiske fællesskab. Men midt i politiske debatter og stemmeræs stjal engelske hunde rampelyset på de sociale medier.

Læs mere

Tilføjet: 24. juni 2016, 12:46
Af: Kasper Larsson
Følg World Dog Show 2016 live

World Dog Show 2016 sender live fra Moskva, Rusland. Over 300 forskellige racer fra 40 forskellige nationer er repræsenteret ved festlighederne

Læs mere

Tilføjet: 23. juni 2016, 09:17
Af: Kasper Larsson
Dyrehospital hjælper socialt udsatte og deres hunde

Lokale i Randers mødtes den 12. juni for at gå en tur med deres hunde og i samme ombæring samle penge ind til socialt udsatte og deres kæledyr

Læs mere

Tilføjet: 22. juni 2016, 13:10
Af: Kasper Larsson
Yulin hundekødsfestival 2016 starter i dag

Hvert år lider over 10.000 hunde en grusom skæbne ved den kinesiske hundekødsfestival i Yulin. Festivalen fejrer sommersolhvervet, og ifølge gammel kinesiske tro beskytter indtagelsen af hundekød mod varmen i sommermånederne.

Læs mere

Tilføjet: 21. juni 2016, 10:10
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2016