Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Lørdag 01. oktober
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Kampagne mod illegalt importerede hvalpe

Aktuelt Et stigende antal hundehvalpe kommer illegalt over grænsen. Det er der mange problemer med – især i
forhold til sygdomme og dyrevelfærd. Derfor har Dansk Kennel Klub, Fødevarestyrelsen og Den
Danske Dyrlægeforening indgået et samarbejde om at bekæmpe ulovlig import af hundehvalpe.

Torsdag 03. maj 2012, kl. 12:10, af Tine Luther

- Vi har set grelle overtrædelser af dyreværnsloven, og vi støder ofte på importerede hunde, der enten er direkte syge eller som ikke har de nødvendige vaccinationer. Sådan siger formanden for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg.


Ofte taget for tidligt fra moderen
Ofte kommer hundene fra Østeuropa pakket bag i en varebil. Sommetider er de mindre end otte uger gamle og således taget for tidligt fra moderen. Ikke sjældent har de falske papirer eller slet ingen papirer. Man kan ikke være sikker på, at de er vaccineret efter reglerne, og selv om de skulle være chipmærkede, kan det være vanskeligt at udlede noget om deres herkomst ud fra det.


Vi skal have fat i køberne
Myndighederne er opmærksomme på problemet og fanger også jævnligt illegale transporter. Det resulterer normalt i, at hundene straks bliver aflivet, og at smugleren får en bøde.
- Skal vi problemet til livs, så må vi have fat i aftagerne af hundene. Altså de danskere, der køber hundene fra de udenlandske leverandører, fastslår Karina Ryborg.


Tjekpunkter
Hundene sælges normalt via annoncer på nettet. Der er en række forhold, man som hundekøber kan gøre for at sikre sig mod, at ens kommende hund ikke er indført i landet på ulovlig vis:

• Hunden skal være chipmærket inden den er otte uger. Begynder chipkoden med andet end 208, så er hunden med garanti ikke dansk. (Chipkoden er ikke synlig, men kan findes med en scanner)

• Acceptér kun de originale papirer – aldrig fotokopier

• Tjek, at hundens id svarer til oplysningerne i de medfølgende dokumenter (stambog, vaccinationsattester, dyrepas mv.)

• Søg hjælp hos din dyrlæge, hvis du er det mindste i tvivl.

Køberens risiko ved at købe en ulovligt importeret hund er, at den måske får adfærdsmæssige problemer, og at den kan blive syg, fordi den ikke er vaccineret (korrekt). Hunden kan bære på stærkt smitsomme sygdomme, der også kan smitte andre hunde og gøre dem uhelbredeligt syge.


tjekhvalpen.dk
Fødevarestyrelsen, Dansk Kennel Klub og Den Danske Dyrlægeforening står bag hjemmesiden tjekhvalpen.dk. Her findes mange gode råd. Blandt andet hvad man skal tjekke, inden hundehvalpen købes. Som led i kampagnen uddeles Go Cards på landets caféer. Desuden er der indgået aftale med Den Blå Avis, Gul og Gratis, Gipote.dk samt Hundegalleriet om, at disse hjemmesider sætter fokus på ulovligt importerede hunde.

Se mere om kampagnen via linket under billedet til højre.

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Når vi køber en hvalp er det jo med ønsket om, at den er sund og rask - både fysisk og mentalt. Derfor gælder det om at holde sig langt væk fra indsmuglede hunde af tvivlsom herkomst. (Modelfoto: hunden.dk/Tine Luther

SENESTE NYHEDER
Alle burde have en hund i sit liv

Aktuelt Hunde er uomtvisteligt menneskets bedste ven, og deres humør og ukuelighed er smitsom. Men de er også gode for vores tilværelse og helbred

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 15:42
Af: Kasper Larsson
Hund skudt med haglgevær nær Billund

Hunden Luka har fået fjernet over 200 haglsplinter fra sin krop. Nu leder politiet efter gerningsmanden

Læs mere

Tilføjet: Onsdag, kl. 15:25
Af: Kasper Larsson
Det får hunden ud af at se TV

Aktuelt Mange hundeejere har bemærket, at deres hund viser interesse i, hvad det er der foregår på tv skærmen, computeren eller tabletten – men hvad får kræet ud af det?

Læs mere

Tilføjet: Tirsdag, kl. 16:13
Af: Kasper Larsson
Sådan introducerer du hunden til katten

Adfærd På film og i tegneserier er det en kendt sandhed, at hunde og katte er svorne fjender. Men hvordan forholder virkeligheden sig egentlig?

Læs mere

Tilføjet: Mandag, kl. 16:06
Af: Kasper Larsson
Verdens mest ensomme hund skal være filmstjerne

Aktuelt Tidligere på året bragte vi en historie om verdens mest ensomme hund Freya. Den ensomme internathund kunne ikke finde en eneste ven. I dag bruger hun sine dage på at arbejde sammen med nogen af Hollywoods største stjerner

Læs mere

Tilføjet: lørdag 24. september 2016, kl. 10:44
Af: Kasper Larsson
Hvordan hunde ”ser” med næsen

Aktuelt Hundes næse er vi menneskers overlegen på alle parametre. Når hunden lukkes ud i haven for at tisse, går 90 procent af tiden med et snuse rundt – men hvad er det de snuser efter?

Læs mere

Tilføjet: 23. september 2016, 09:47
Af: Kasper Larsson
Stem på Årets Dyreven

Aktuelt Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse en person, der har leveret en særlig indsats for dyr, som Årets Dyreven. Årets kandidater er nu nomineret, og du kan afgive din stemme. En af kandidaterne har gjort en indsats med hunde

Læs mere

Tilføjet: 22. september 2016, 15:12
Af: Kasper Larsson
Billederne fra Ballerup er online

Udstilling Nu kan du se og bestille billederne fra Dansk Kennel Klubs store internationale udstilling i Ballerup

Læs mere

Tilføjet: 21. september 2016, 14:11
Af: Kasper Larsson
Syg hund oplever sin ejers bryllup, inden den skal herfra

Aktuelt Hunde er mere end blot et kæledyr. De bliver en del af familien i det øjeblik de træder ind over dørtærsklen til vores hjem. De er vores bedste venner, støtte og familie

Læs mere

Tilføjet: 20. september 2016, 16:02
Af: Kasper Larsson
Ny app hjælper hundeejere med at gøre deres hund gladere

Australske forskere fra University of Sydney har udviklet verdens første app der hjælper hundeejere med at gøre livet lykkeligt for deres hund, kaldet DogLogBook

Læs mere

Tilføjet: 19. september 2016, 15:59
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2016