Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Tirsdag 28. april
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Afghansk mynde sejrede i Roskilde

Udstilling Vinderen af dagens internationale DKK–udstilling blev den danskopdrættede afghaner Abica's Firefly.

Læs mere

Tilføjet: Lørdag, kl. 19:06
Af: Tine Luther
Danskerne elsker hunde - over 6.000 kan ses i den kommende weekend

Udstilling Interessen for at komme på hundeudstilling er stigende. Over 6.000 hunde sørger for, at deres medbragte familier og alle tilskuerene får en chance for at "gå i hundene", når Dansk Kennel Klub afholder international udstilling og Dog Dancing-konkurrencer i Roskilde den kommende weekend, den 25.-26. april 2015.

Læs mere

Tilføjet: Onsdag, kl. 11:38
Af: Tine Luther
Syngende bulldog

Aktuelt Den franske bulldog Junior følges af tusinder på de sociale medier.

Læs mere

Tilføjet: tirsdag 21. april 2015, kl. 12:16
Af: Tine Luther
Storbyhunde lever livet farligt

Dyrlæge/Sundhed Har hunden ingen sygeforsikring, kan ejeren ende i et frygteligt dilemma, hvis hunden bliver syg. I København og Nordsjælland er hunde i højere risiko for at blive smittet med den farlige parasit fransk hjerteorm, end i resten af landet. Er hunden først smittet, kan den kureres - men det er en dyr affære, hvis hunden ikke har en sygeforsikring.

Læs mere

Tilføjet: 20. april 2015, 10:28
Af: Tine Luther
Politihunde satte stopper for fangeflugt

Hunde på job Fire unge kriminelle flygtede fra en lukket institution i Nykøbing Sjælland. Politihunde sørgede for, at de kun fik friheden at smage kortvarigt.

Læs mere

Tilføjet: 15. april 2015, 13:15
Af: Tine Luther
Narkohund belønnes med 1000 tyggeben

Hunde på job Da Finlands mest kendte narkohund har gjort sit narkofund nr. 1000 er den blevet belønnet med ikke mindre end 1000 tyggeben. Hunden har fundet narko helt på specielle gemmesteder.

Læs mere

Tilføjet: 13. april 2015, 13:29
Af: Tine Luther
Dyreejere fravælger korrekt antibiotikavalg

Dyrlæge/Sundhed Ny rapport fastslår, at dyreejerne ofte vælger vigtige undersøgelser fra i forbindelse med behandling af deres kæledyr.

Læs mere

Tilføjet: 10. april 2015, 08:57
Af: Tine Luther
Har farven noget at sige?

Aktuelt I forhold til at få et nyt hjem er det tilsyneladende ikke uden betydning for en internathund, hvilken farve den har.

Læs mere

Tilføjet: 07. april 2015, 14:15
Af: Tine Luther
Ny bog om mentalbeskrivelse

Bøger "Mentalbeskrivelsen – etologi, signaler og funktion" er titlen på en ny bog om hundeadfærd og hundens sprog med udgangspunkt i de adfærdsformer, der er i fokus på Dansk Kennel Klubs mentalbeskrivelse.

Læs mere

Tilføjet: 04. april 2015, 12:22
Af: Tine Luther
Chokoladepåskeæg er ”no go” for hunde

Dyrlæge/Sundhed For tiden bugner mange hjem af lækre påskeæg og -harer af chokolade. Husk at det er vigtigt, at du opbevarer dem, så din hund ikke kan komme i nærheden af dem.

Læs mere

Tilføjet: 01. april 2015, 12:18
Af: Tine Luther
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2015