Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Onsdag 20. august
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Bornholmsk hattrick

Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso er for tredje gang i streg blevet Best in Show på en international udstilling på Bornholm.

Læs mere

Tilføjet: Mandag, kl. 08:40
Af: Tine Luther
Alonso begejstrer på Bornholm

Udstilling For andet år i træk står bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso som Best in Show på Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Bornholm.

Læs mere

Tilføjet: Søndag, kl. 10:55
Af: Tine Luther
Hund reddede 5-årig fra druknedøden

Aktuelt En fem år gammel svensk pige faldt i vandet – og familiens hund slog alarm, så faren kunne komme pigen til undsætning.

Læs mere

Tilføjet: Fredag, kl. 13:09
Af: Tine Luther
Hunde sat ind i kampen imod væggelus

Hunde på job De arbejdende hunde har mange specialområder. Et af de nyere er at finde væggelus.

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 14:00
Af: Tine Luther
Norsk hund skudt på klos hold

Aktuelt På en afstand af 15 meter fik en norsk hundeejer den skrækkelige oplevelse at se sin border collie blive skudt.

Læs mere

Tilføjet: onsdag 13. august 2014, kl. 13:50
Af: Tine Luther
Folkemøde – nu med hund

Udstilling Bornholm er de sidste par år blevet kendt for det store Folkemøde. Men hundefolket har i årevis holdt sit eget ”folkemøde”, når de mødes til Dansk Kennel Klubs internationale udstilling. I den kommende weekend den 16. og 17. august går det løs igen. Her mødes knap 1.600 hunde og ejere fra hele 17 lande. Flest fra Danmark og Sverige, men også så langt væk fra som USA og Angola.

Læs mere

Tilføjet: onsdag 13. august 2014, kl. 08:31
Af: Tine Luther
Schweisshunde gennem 40 år

Hunde på job Igennem mange, mange år har de dygtige schweisshunde og deres førere gennemført tusindvis af eftersøgninger af påkørt og anskudt vildt. Deres organisation ”Schweiss–registret” fylder 40 i år.

Læs mere

Tilføjet: 12. august 2014, 13:35
Af: Tine Luther
Lydige hunde på Bornholm

Lydighed I forbindelse med den internationale udstilling på Stadion Nord i Rønne på Bornholm i den kommende weekend (16.-17. august) er der mulighed for at opleve både smukke og dygtige hunde. Der afholdes internationale lydighedsprøver begge dage, og om søndagen afholdes rallyprøver på en af fodboldbanerne i tilknytning til Stadion Nord i Rønne - altså lige ved siden af udstillingsområdet.

Læs mere

Tilføjet: 12. august 2014, 09:43
Af: Tine Luther
Dansk succes ved World Dog Show 2014

Udstilling Totalt set var der tilmeldt 267 danske hunde til World Dog Show i Helsinki. I alt 21.200 hunde deltog – og Danmark høstede 35 titler. Det blev også til nogle fine gruppeplaceringer.

Læs mere

Tilføjet: 11. august 2014, 12:29
Af: Tine Luther
Dansk VM-guld i Dog Dancing

Dog dancing Endnu engang er det lykkedes Anja Christiansen og Fæhunden’s Queeny Las at sikre Danmark guld!

Læs mere

Tilføjet: 11. august 2014, 11:11
Af: Tine Luther
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2014