Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Onsdag 27. juli
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Tortureret egyptisk hund har endelig fundet et hjem

Nogle gange kan man ikke tro sine egne øjne, eller de historier der verden over bliver fortalt om dyremishandling. Ikke desto mindre, og desværre, er de alt for ofte sande. Dette er også tilfældet med hunden Anubis, der mangler det meste af sin snude. Han har nu endelig fundet et hjem.

Læs mere

Tilføjet: Lørdag, kl. 17:30
Af: Kasper Larsson
Hunde kan også blive solskoldede

Sommeren er nu for alvor ved at få fat med høje varmegrader og soltimer på den gode side af to om dagen – ja, det er dansk sommer når det er bedst. Derfor skal man huske de gode sol-råd: Bliv ude af solen fra kl. 12-16 og brug solcreme. Det gælder også vores pelsbærende venner, for de kan også blive solbrændt.

Læs mere

Tilføjet: Fredag, kl. 10:34
Af: Kasper Larsson
Halsbånd eller sele? Hvad er det rigtige for din hund?

Der findes et hav af diverse halsbånd og seler, der alle reklamerer med at være det bedste for netop din hund. Nogle hundeejere mener, at det er sværere at styre hunden med sele, mens andre siger, at hundene får ondt i nakken af at bruge halsbånd. Men hvad skal man overveje, når man træffer sit valg?

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 14:11
Af: Kasper Larsson
Efterlysning: Hvem har set Yssa?

Yssa, en beagle på fire år, er forsvundet i byen Tim i Vestjylland nær Ringkøbing

Læs mere

Tilføjet: onsdag 20. juli 2016, kl. 13:52
Af: Kasper Larsson
Spansk politi redder hund fra stegende varm bil

Videoen nedenfor viser, at det var sidste udkald for den stakkels hund, der på en varm sommerdag var låst inde i ejerens bil. Heldigvis er betjentene ikke i tvivl, ruden skal smadres og hunden skal reddes ud.

Læs mere

Tilføjet: onsdag 20. juli 2016, kl. 09:05
Af: Kasper Larsson
Ondt i ryggen hos hunde

Lige som os mennesker kan de firbenede få ondt i ryggen – og det kan have mange forskellige årsager. Hunden kan både få diskusprolaps og muskelskader, men sygdomme som spondylose og degenerativ lumbosakral stenose kan også være roden til problemet.

Læs mere

Tilføjet: 19. juli 2016, 09:32
Af: Kasper Larsson
Ny nordisk certifikatudstilling fra 2018

I samarbejde med de nordiske kennelklubber arbejder Dansk Kennel Klub på en ny type udstilling med såkaldt nordisk status. De første nordiske certifikatudstillinger planlægges til afholdelse i år 2018

Læs mere

Tilføjet: 19. juli 2016, 09:09
Af: Kasper Larsson
Sådan klipper du kløer på din hund

I dag trænger langt de fleste hunde til at få studset spidserne – altså kløerne. Herunder kan du lære, hvordan du klipper hunds kløer, uden den lider overlast.

Læs mere

Tilføjet: 18. juli 2016, 15:49
Af: Kasper Larsson
Hund ydede det ultimative offer for sin familie

En dobermann i landsbyen Sebekapur, Indien stoppede fire giftige slangers indtrængen i familiens hus

Læs mere

Tilføjet: 18. juli 2016, 09:22
Af: Kasper Larsson
Om det sidste farvel

Hunden er menneskets bedste ven, og vi elsker dem herfra og til himlen. Det er enhver hundeejers største frygt, at skulle sige farvel. Derfor kommer her er syv ting, der er værd at vide om at miste

Læs mere

Tilføjet: 17. juli 2016, 13:00
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2016