Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Mandag 27. juni
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Et glimt af håb til Yulin hundekødsfestival

Den kinesiske hundekødsfestival er garant for forfærdelige grusomheder mod hunde, der i stor stil må lade livet for at stille de besøgendes sult. Men heldigvis findes der mennesker, der gør en forskel for de mange hunde.

Læs mere

Tilføjet: Lørdag, kl. 12:00
Af: Kasper Larsson
Brexit fænomen – hunde ved stemmesteder

Stemmerne er talt op, og det ser ud til, at Storbritannien forlader det europæiske fællesskab. Men midt i politiske debatter og stemmeræs stjal engelske hunde rampelyset på de sociale medier.

Læs mere

Tilføjet: Fredag, kl. 12:46
Af: Kasper Larsson
Følg World Dog Show 2016 live

World Dog Show 2016 sender live fra Moskva, Rusland. Over 300 forskellige racer fra 40 forskellige nationer er repræsenteret ved festlighederne

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 09:17
Af: Kasper Larsson
Dyrehospital hjælper socialt udsatte og deres hunde

Lokale i Randers mødtes den 12. juni for at gå en tur med deres hunde og i samme ombæring samle penge ind til socialt udsatte og deres kæledyr

Læs mere

Tilføjet: Onsdag, kl. 13:10
Af: Kasper Larsson
Yulin hundekødsfestival 2016 starter i dag

Hvert år lider over 10.000 hunde en grusom skæbne ved den kinesiske hundekødsfestival i Yulin. Festivalen fejrer sommersolhvervet, og ifølge gammel kinesiske tro beskytter indtagelsen af hundekød mod varmen i sommermånederne.

Læs mere

Tilføjet: Tirsdag, kl. 10:10
Af: Kasper Larsson
Besøg på Bakken

I lørdags var der fint besøg på Bakken. Specialklubben for glathåret foxterrier havde samlet tropperne og taget til ”Korsbæk”. I alt havde 18 hunde plus ejere taget turen til Matadorbyen.

Læs mere

Tilføjet: mandag 20. juni 2016, kl. 15:12
Af: Kasper Larsson
Terapihunde lander i Orlando

Søndag morgen blev Orlando ramt af det værste masseskyderi i USA’s historie, hvor 50 mennesker på natklubben Pulse blev dræbt. Mandag ankom hjælpen i form af 12 hunde. Deres job: at trøste de pårørende.

Læs mere

Tilføjet: 18. juni 2016, 14:00
Af: Kasper Larsson
Nej tak til pighalsbånd

Dyreorganisationen Anima kræver ulovlige pighalsbånd til hunde fjernet fra markedet omgående.

Læs mere

Tilføjet: 17. juni 2016, 14:25
Af: Tine Luther
Forskning: Ulven blev menneskets bedste ven flere gange

Forskere har kortlagt det første genom fra en fortidshund, der levede i Irland for godt 5000 år siden. Dette er blevet sammenholdt med arkæologiske fund samt DNA-undersøgelser og viser, at domesticeringen af ulven ikke var et enkeltstående tilfælde.

Læs mere

Tilføjet: 16. juni 2016, 09:02
Af: Kasper Larsson
E-bog af Anders Hallgren

Bøger Forlaget Tro-fast har for første gang udgivet en e-bog, nemlig den kendte hundepsykolog Anders Hallgrens "Stress, angst og aggression hos hunde". Flere e-bøger er på vej.

Læs mere

Tilføjet: 15. juni 2016, 11:26
Af: Tine Luther
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2016