Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Søndag 24. maj
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Venlige damer

Undersøgelse viser, at tæver er mest venlige.

Læs mere

Tilføjet: 16. maj 2015, 09:17
Af: Tine Luther
Dom faldet i vanrøgtsag

Aktuelt Dommen i Haslev–sagen med over 60 vanrøgtede hunde blev lukket med bøde på 25.000 kr. og frakendelse af retten til at have hunde i forbindelse med erhvervsbeskæftigelse.

Læs mere

Tilføjet: 13. maj 2015, 10:24
Af: Tine Luther
Få gratis online hvalpekursus

Træning Få et gratis online hvalpetræningskursus fra DogCoach når du tegner en hvalpeforsikring hos Dyrekassen Danmark.

Læs mere

Tilføjet: 11. maj 2015, 13:48
Af: Tine Luther
Den store hundesag på Sjælland

Mandag aften blev 90 hunde fjernet fra en opdrætter på Sydsjælland og anbragt på dyreinternater. Hjælpen er siden strømmet ind fra velvillige hundevenner - men der er stadig masser at tage fat på.

Læs mere

Tilføjet: 06. maj 2015, 10:45
Af: Tine Luther
Hver anden hvalp kommer til skade - Sådan gør du hjemmet klar til din nye hvalp

Dyrlæge/Sundhed En hvalp kommer nemt galt af sted. Nye hundeejere kan med små ændringer i hjemmet undgå de værste ulykker. Selvom hvalpe har et blødt skelet, hører knoglebrud til de mest almindelige skader, når hvalpen er yngre end et år. Nysgerrige hvalpe kan også nemt få spist objekter, der ikke egner sig til deres sarte mave. Her er lidt gode råd fra Agria Dyreforsikring til, hvordan du kan forebygge skader.

Læs mere

Tilføjet: 05. maj 2015, 10:28
Af: Tine Luther
Underskriftindsamling: Stop hundedrab i Europa

World Animal Protection samler underskrifter ind for at stoppe grusomme hundedrab. Underskrivere får et gratis hundetegn for at vise, at de støtter herreløse hunde i Europa.

Læs mere

Tilføjet: 04. maj 2015, 08:52
Af: Tine Luther
Allerede nu bliver der varmt i bilen

Fagligt Selvom det er tidligt på året, har solen godt nok fat til, at der lynhurtigt bliver meget varmt i bilen – husk det når hunden opholder sig i bilen!

Læs mere

Tilføjet: 02. maj 2015, 08:28
Af: Tine Luther
Konkurrere i hundetrimning

Kom og bliv klogere på pels, når eliten blandt hundefrisører fra hele verden bliver samlet i København fra 2.-3. maj 2015 for at konkurrere i hundetrimning ved Scandinavian Grooming Competition. Der vil også være forskellige stande med professionelle hundeprodukter.

Læs mere

Tilføjet: 30. april 2015, 12:54
Af: Tine Luther
Gammel kending slog til igen

Udstilling Bullmastiffen Librrani's High Performance Alonso sejrede ved søndagens internationale udstilling i Roskilde.

Læs mere

Tilføjet: 27. april 2015, 08:26
Af: Tine Luther
Afghansk mynde sejrede i Roskilde

Udstilling Vinderen af dagens internationale DKK–udstilling blev den danskopdrættede afghaner Abica's Firefly.

Læs mere

Tilføjet: 25. april 2015, 19:06
Af: Tine Luther
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2015