Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Søndag 21. december
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Hund løber på kunstige ben

Aktuelt En hund, der blev født med deforme forben, har fået et helt nyt liv takket være benproteser i stil med dem, professionelle, benamputerede løbere anvender.

Læs mere

Tilføjet: I går, kl. 14:56
Af: Tine Luther
Danskernes kæledyr bliver også tykke i julen

BJØRNETJENSTE: Danskerne elsker at forkæle deres hund eller kat med godbidder i julen. Men i virkeligheden kan andebryst i foderskålen blive startskuddet til overvægt, gigt og gangbesvær.

Læs mere

Tilføjet: Fredag, kl. 17:11
Af: Tine Luther
TV–køkken for hundeejere

Undgå den fede julemad til hunden, men bag i stedet sjove og sunde hundekiks og lækre træningsgodbidder! Se eksempel på opskrift i denne nyhed - og få yderligere inspiration på TV2 Frihuset i aften!

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 08:12
Af: Tine Luther
Affenpinscher vandt Eukanuba World Challenge

Udstilling Dansk Kennel Klubs formand Jørgen Hindse dømte Best in Show ved EWC. Som vinder satte han affenpinscheren Tricky Ricky From Yarrow-Hi Tech fra Indonesien.

Læs mere

Tilføjet: Tirsdag, kl. 09:54
Af: Tine Luther
Stjal en pakke med – hundelort!

Aktuelt Et kæreste par tog hævn over pakketyv og gav ham en stinkende overraskelse.

Læs mere

Tilføjet: 13. december 2014, 11:12
Af: Tine Luther
Live streaming fra Stockholm Hundmässa 2014

Udstilling Flere end 7.000 hunde samles ved en af Europas største internationale hundeudstillinger den kommende weekend i Stockholm. Kig med via live streamingen.

Læs mere

Tilføjet: 12. december 2014, 09:55
Af: Tine Luther
Følg Eukanuba World Challenge live

Udstilling Lørdag den 13. december mødes tophunde fra fem kontinenter for at dyste ved Eukanuba World Challenge. Udstillingen live streames, så du kan følge med fra din egen sofa. Streamingen dækker også The Amsterdam Winner Show.

Læs mere

Tilføjet: 12. december 2014, 09:12
Af: Tine Luther
Lise Lotte viser julegaveideer til hunde og hundeejere på tv

Aktuelt DKK's adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen, giver nogle bud på julegaveidéer i aften kl. 20.30 i Tv2 Frihuset.

Læs mere

Tilføjet: 11. december 2014, 11:28
Af: Tine Luther
Labrador har fundet 550 kræfttilfælde

Hunde på job En engelsk labrador er blevet hædret med Blå Kors Medaljen for med sine mange cancerfund at have reddet masser af mennesker.

Læs mere

Tilføjet: 10. december 2014, 13:35
Af: Tine Luther
Labrador er køleskabstyv

Aktuelt Se videoen af en labrador, der har fundet ud af at åbne familiens køleskab og fryser for at tage for sig af retterne.

Læs mere

Tilføjet: 09. december 2014, 13:14
Af: Tine Luther
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2014