Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Fredag 30. september
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Dyrlægen gør status efter julen

Aktuelt På dyrehospitalet i Snertinge gør man status over julens travlhed.

Søndag 16. januar 2011, kl. 07:06, af Anne Kristine Tollestrup

Julen har været en travl tid for dyrlægerne i Snertige. Det har blandt andet været hunde med forstoppelse, der har tage meget af pladsen. Dyrlæge Finn Christensen udtaler til avisen ”Din by”, at problemet opstår, fordi folk gerne vil gøre noget ekstra for deres hunde i julen, og derved tit giver dem for meget at spise. Ofte ting som de slet ikke er vant til at få.

Gnaveben giver også problemer, fordi hundene får flere, end de er vant til, hvilket gør, at deres maver ikke kan følge med. Af og til oplever Finn Christensen at få hunde ind, der er så afkræftede pga. forstoppelse, at de indlægges med drop, indtil deres væskebalance er i orden.

Finn Christensen påpeger, at dyrlægerne ikke ser samme problem blandt katte som ved hundene, da kattene spiser, hvad de plejer. Han er dog også skeptisk over for gnaveben, som hundene får i julen. Hvis en hund bider klumpen i den ene ende af og forsøger at sluge det, kan det gå grueligt glat. Det kan ligefrem være livstruende, hvis man ikke kan få fisket benet op igen.

Selvom julen er en hyggelig tid, er det således vigtigt at holde igen med de mange ekstra ben og godbidder – derimod er en ekstra gåtur eller leg lige så god og meget sundere forkælelse af huden.

Kilde: dinby.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

Selvom man blot ønsker at forkæle sin hund i julen, kan for mange tyggeben gøre mere skade end gavn. (Modelfoto: Hunden.dk)

SENESTE NYHEDER
Hund skudt med haglgevær nær Billund

Hunden Luka har fået fjernet over 200 haglsplinter fra sin krop. Nu leder politiet efter gerningsmanden

Læs mere

Tilføjet: Onsdag, kl. 15:25
Af: Kasper Larsson
Det får hunden ud af at se TV

Aktuelt Mange hundeejere har bemærket, at deres hund viser interesse i, hvad det er der foregår på tv skærmen, computeren eller tabletten – men hvad får kræet ud af det?

Læs mere

Tilføjet: Tirsdag, kl. 16:13
Af: Kasper Larsson
Sådan introducerer du hunden til katten

Adfærd På film og i tegneserier er det en kendt sandhed, at hunde og katte er svorne fjender. Men hvordan forholder virkeligheden sig egentlig?

Læs mere

Tilføjet: Mandag, kl. 16:06
Af: Kasper Larsson
Verdens mest ensomme hund skal være filmstjerne

Aktuelt Tidligere på året bragte vi en historie om verdens mest ensomme hund Freya. Den ensomme internathund kunne ikke finde en eneste ven. I dag bruger hun sine dage på at arbejde sammen med nogen af Hollywoods største stjerner

Læs mere

Tilføjet: Lørdag, kl. 10:44
Af: Kasper Larsson
Hvordan hunde ”ser” med næsen

Aktuelt Hundes næse er vi menneskers overlegen på alle parametre. Når hunden lukkes ud i haven for at tisse, går 90 procent af tiden med et snuse rundt – men hvad er det de snuser efter?

Læs mere

Tilføjet: fredag 23. september 2016, kl. 09:47
Af: Kasper Larsson
Stem på Årets Dyreven

Aktuelt Hvert år kårer Dyrenes Beskyttelse en person, der har leveret en særlig indsats for dyr, som Årets Dyreven. Årets kandidater er nu nomineret, og du kan afgive din stemme. En af kandidaterne har gjort en indsats med hunde

Læs mere

Tilføjet: 22. september 2016, 15:12
Af: Kasper Larsson
Billederne fra Ballerup er online

Udstilling Nu kan du se og bestille billederne fra Dansk Kennel Klubs store internationale udstilling i Ballerup

Læs mere

Tilføjet: 21. september 2016, 14:11
Af: Kasper Larsson
Syg hund oplever sin ejers bryllup, inden den skal herfra

Aktuelt Hunde er mere end blot et kæledyr. De bliver en del af familien i det øjeblik de træder ind over dørtærsklen til vores hjem. De er vores bedste venner, støtte og familie

Læs mere

Tilføjet: 20. september 2016, 16:02
Af: Kasper Larsson
Ny app hjælper hundeejere med at gøre deres hund gladere

Australske forskere fra University of Sydney har udviklet verdens første app der hjælper hundeejere med at gøre livet lykkeligt for deres hund, kaldet DogLogBook

Læs mere

Tilføjet: 19. september 2016, 15:59
Af: Kasper Larsson
BIS i Ballerup

Udstilling Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Ballerup er slut, og vinderen blev en sort storpudel fra Sverige

Læs mere

Tilføjet: 18. september 2016, 19:29
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2016