Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Lørdag 25. april
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Muskelhunde aflivet efter overfald

Aktuelt To små hunde blev i tirsdags overfaldet af to muskelhunde i Ribe – nu har ejeren af muskelhundene taget konsekvensen og aflivet hundene.

Lørdag 11. december 2010, kl. 09:07, af Anne Kristine Tollestrup

Det var to hunde af racen dogo canario, der i tirsdags overfaldt to mindre hunde på gågaden i Ribe. Den første hund blev overfaldet foran en butik, da de to muskelhunde havde rykket sig løs efter at have trukket ejeren hen af gaden. Den lille hund af racen west highland white terrier flygtede ind i en butik, hvor den gemte sig i vinduet. Dyrlæge Jens Beyer fra Ribe Dyrehospital udtaler til jv.dk, at den lille hund var kommet svært til skade. Den var blevet bidt hen over ryggen, hvor al hud var løsnet - fire steder var den blevet bidt helt ind til lungen. Et knust ribben måtte fjerens, ligesom to brækkede blev sat på plads.
Kort tid efter at Ribe Dyrehospital havde modtaget den tilskadekomne hund, ankom endnu en. Denne gang var der tale om en dansk-svensk gård, der var blevet overfaldet af de samme to muskelhunde. Også denne hund var svært tilskadekommet: Hele det ene bagben var revet op, og hele brystmuskulaturen var løsnet.
Efter at have behandlet begge hunde udtalte Jens Beyer til jv.dk, at hundene havde det godt efter omstændighederne. Dog måtte der hele tre dyrlæger samt tre sygeplejersker til at behandle og operere de to hunde.

Ejeren af muskelhundene gav samtykke til aflivning
I onsdags gav ejeren af de to muskelhunde samtykke til, at de to hunde skulle aflives. Hundeejeren var meget ked af situationen og står stadig til en bøde på mindst 1000 kr., oplyser Ribe Politi. Dog er der tale om skærpede omstændigheder, da ejeren af de to muskelhunde ikke selv anmeldte overfaldet, ligesom at han er tidligere kendt af politiet.

Torsdag blev begge muskelhunde aflivet
Lars H. Thomsen fra Ribe Politi udtaler til jv.dk, at politiet er glad for, at ejeren selv tog beslutningen om aflivning, da sagen ellers kunne være blevet trukket i langdrag.

Kilde: jv.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

De to gerningshunde var af racen dogo canario. (MODELFOTO: hunden.dk/Tine Luther)

SENESTE NYHEDER
Syngende bulldog

Aktuelt Den franske bulldog Junior følges af tusinder på de sociale medier.

Læs mere

Tilføjet: Tirsdag, kl. 12:16
Af: Tine Luther
Storbyhunde lever livet farligt

Dyrlæge/Sundhed Har hunden ingen sygeforsikring, kan ejeren ende i et frygteligt dilemma, hvis hunden bliver syg. I København og Nordsjælland er hunde i højere risiko for at blive smittet med den farlige parasit fransk hjerteorm, end i resten af landet. Er hunden først smittet, kan den kureres - men det er en dyr affære, hvis hunden ikke har en sygeforsikring.

Læs mere

Tilføjet: Mandag, kl. 10:28
Af: Tine Luther
Politihunde satte stopper for fangeflugt

Hunde på job Fire unge kriminelle flygtede fra en lukket institution i Nykøbing Sjælland. Politihunde sørgede for, at de kun fik friheden at smage kortvarigt.

Læs mere

Tilføjet: 15. april 2015, 13:15
Af: Tine Luther
Narkohund belønnes med 1000 tyggeben

Hunde på job Da Finlands mest kendte narkohund har gjort sit narkofund nr. 1000 er den blevet belønnet med ikke mindre end 1000 tyggeben. Hunden har fundet narko helt på specielle gemmesteder.

Læs mere

Tilføjet: 13. april 2015, 13:29
Af: Tine Luther
Dyreejere fravælger korrekt antibiotikavalg

Dyrlæge/Sundhed Ny rapport fastslår, at dyreejerne ofte vælger vigtige undersøgelser fra i forbindelse med behandling af deres kæledyr.

Læs mere

Tilføjet: 10. april 2015, 08:57
Af: Tine Luther
Har farven noget at sige?

Aktuelt I forhold til at få et nyt hjem er det tilsyneladende ikke uden betydning for en internathund, hvilken farve den har.

Læs mere

Tilføjet: 07. april 2015, 14:15
Af: Tine Luther
Ny bog om mentalbeskrivelse

Bøger "Mentalbeskrivelsen – etologi, signaler og funktion" er titlen på en ny bog om hundeadfærd og hundens sprog med udgangspunkt i de adfærdsformer, der er i fokus på Dansk Kennel Klubs mentalbeskrivelse.

Læs mere

Tilføjet: 04. april 2015, 12:22
Af: Tine Luther
Chokoladepåskeæg er ”no go” for hunde

Dyrlæge/Sundhed For tiden bugner mange hjem af lækre påskeæg og -harer af chokolade. Husk at det er vigtigt, at du opbevarer dem, så din hund ikke kan komme i nærheden af dem.

Læs mere

Tilføjet: 01. april 2015, 12:18
Af: Tine Luther
Narkohund kørt over

Aktuelt En nordjysk narkohund stak af i går – i dag blev den fundet i en vejside med skader på benene.

Læs mere

Tilføjet: 31. marts 2015, 09:28
Af: Tine Luther
Fantastisk legekammerat

Aktuelt Se skønt videoklip med hund, der (over)forsyner baby med bolde.

Læs mere

Tilføjet: 27. marts 2015, 13:12
Af: Tine Luther
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2015