Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Søndag 31. juli
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Muskelhunde aflivet efter overfald

Aktuelt To små hunde blev i tirsdags overfaldet af to muskelhunde i Ribe – nu har ejeren af muskelhundene taget konsekvensen og aflivet hundene.

Lørdag 11. december 2010, kl. 09:07, af Anne Kristine Tollestrup

Det var to hunde af racen dogo canario, der i tirsdags overfaldt to mindre hunde på gågaden i Ribe. Den første hund blev overfaldet foran en butik, da de to muskelhunde havde rykket sig løs efter at have trukket ejeren hen af gaden. Den lille hund af racen west highland white terrier flygtede ind i en butik, hvor den gemte sig i vinduet. Dyrlæge Jens Beyer fra Ribe Dyrehospital udtaler til jv.dk, at den lille hund var kommet svært til skade. Den var blevet bidt hen over ryggen, hvor al hud var løsnet - fire steder var den blevet bidt helt ind til lungen. Et knust ribben måtte fjerens, ligesom to brækkede blev sat på plads.
Kort tid efter at Ribe Dyrehospital havde modtaget den tilskadekomne hund, ankom endnu en. Denne gang var der tale om en dansk-svensk gård, der var blevet overfaldet af de samme to muskelhunde. Også denne hund var svært tilskadekommet: Hele det ene bagben var revet op, og hele brystmuskulaturen var løsnet.
Efter at have behandlet begge hunde udtalte Jens Beyer til jv.dk, at hundene havde det godt efter omstændighederne. Dog måtte der hele tre dyrlæger samt tre sygeplejersker til at behandle og operere de to hunde.

Ejeren af muskelhundene gav samtykke til aflivning
I onsdags gav ejeren af de to muskelhunde samtykke til, at de to hunde skulle aflives. Hundeejeren var meget ked af situationen og står stadig til en bøde på mindst 1000 kr., oplyser Ribe Politi. Dog er der tale om skærpede omstændigheder, da ejeren af de to muskelhunde ikke selv anmeldte overfaldet, ligesom at han er tidligere kendt af politiet.

Torsdag blev begge muskelhunde aflivet
Lars H. Thomsen fra Ribe Politi udtaler til jv.dk, at politiet er glad for, at ejeren selv tog beslutningen om aflivning, da sagen ellers kunne være blevet trukket i langdrag.

Kilde: jv.dk

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
Copyright Ridehesten.com

De to gerningshunde var af racen dogo canario. (MODELFOTO: hunden.dk/Tine Luther)

SENESTE NYHEDER
Diabeteshunde redder liv

Hunde på job Forskerne bliver klogere og klogere på diabeteshundenes evner. Læs mere og se indslag om diabetes og en diabeteshund i denne nyhed.

Læs mere

Tilføjet: Torsdag, kl. 14:30
Af: Tine Luther
Ny undersøgelse: Ældre bliver raskere af at have hund

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at det naturligvis er godt for helbredet at have hund, med mindre man selvfølgelig er allergisk. En ny undersøgelse viser imidlertid, at ældre mennesker nyder store helbredsmæssige fordele af hunde – blot ved være sammen med dem.

Læs mere

Tilføjet: søndag 24. juli 2016, kl. 15:30
Af: Kasper Larsson
Tortureret egyptisk hund har endelig fundet et hjem

Nogle gange kan man ikke tro sine egne øjne, eller de historier der verden over bliver fortalt om dyremishandling. Ikke desto mindre, og desværre, er de alt for ofte sande. Dette er også tilfældet med hunden Anubis, der mangler det meste af sin snude. Han har nu endelig fundet et hjem.

Læs mere

Tilføjet: 23. juli 2016, 17:30
Af: Kasper Larsson
Hunde kan også blive solskoldede

Sommeren er nu for alvor ved at få fat med høje varmegrader og soltimer på den gode side af to om dagen – ja, det er dansk sommer når det er bedst. Derfor skal man huske de gode sol-råd: Bliv ude af solen fra kl. 12-16 og brug solcreme. Det gælder også vores pelsbærende venner, for de kan også blive solbrændt.

Læs mere

Tilføjet: 22. juli 2016, 10:34
Af: Kasper Larsson
Halsbånd eller sele? Hvad er det rigtige for din hund?

Der findes et hav af diverse halsbånd og seler, der alle reklamerer med at være det bedste for netop din hund. Nogle hundeejere mener, at det er sværere at styre hunden med sele, mens andre siger, at hundene får ondt i nakken af at bruge halsbånd. Men hvad skal man overveje, når man træffer sit valg?

Læs mere

Tilføjet: 21. juli 2016, 14:11
Af: Kasper Larsson
Efterlysning: Hvem har set Yssa?

Yssa, en beagle på fire år, er forsvundet i byen Tim i Vestjylland nær Ringkøbing

Læs mere

Tilføjet: 20. juli 2016, 13:52
Af: Kasper Larsson
Spansk politi redder hund fra stegende varm bil

Videoen nedenfor viser, at det var sidste udkald for den stakkels hund, der på en varm sommerdag var låst inde i ejerens bil. Heldigvis er betjentene ikke i tvivl, ruden skal smadres og hunden skal reddes ud.

Læs mere

Tilføjet: 20. juli 2016, 09:05
Af: Kasper Larsson
Ondt i ryggen hos hunde

Lige som os mennesker kan de firbenede få ondt i ryggen – og det kan have mange forskellige årsager. Hunden kan både få diskusprolaps og muskelskader, men sygdomme som spondylose og degenerativ lumbosakral stenose kan også være roden til problemet.

Læs mere

Tilføjet: 19. juli 2016, 09:32
Af: Kasper Larsson
Ny nordisk certifikatudstilling fra 2018

I samarbejde med de nordiske kennelklubber arbejder Dansk Kennel Klub på en ny type udstilling med såkaldt nordisk status. De første nordiske certifikatudstillinger planlægges til afholdelse i år 2018

Læs mere

Tilføjet: 19. juli 2016, 09:09
Af: Kasper Larsson
Sådan klipper du kløer på din hund

I dag trænger langt de fleste hunde til at få studset spidserne – altså kløerne. Herunder kan du lære, hvordan du klipper hunds kløer, uden den lider overlast.

Læs mere

Tilføjet: 18. juli 2016, 15:49
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2016