Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Fredag 26. maj
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Fem mytologiske hunde, du helst ikke vil møde en mørk aften

Aktuelt Hunde har altid haft en stor plads i myter og sagn. Her får du fem styks, der ikke alle er lige søde

Den trehovede hund Kerberos vogter indgangen til dødsriget i den græske mytologi. (Foto: Shutterstock)
Copyright Ridehesten.com
Den trehovede hund Kerberos vogter indgangen til dødsriget i den græske mytologi. (Foto: Shutterstock)
Tirsdag 11. april 2017, kl. 11:17, af Kasper Larsson

Kerberos, Hades’ hund
Den berømte trehovedet hund, der i græsk mytologi bevogter indgangen til dødsriget. Her søger Kerberos for, at kun de døde kommer ind, og at de aldrig kommer ud. Den fremstilles ofte som en enorm hund med tre hoveder, løveklør, en slangehale og en manke lavet af slanger. Den er også med i utallige film og bøger, blandt andet Disney-tegnefilmen Herkules og J.K Rowlings Harry Potter. Kerberos svarer på mange måder til helvedshunden Garm i den nordiske mytologi.

Cù-Sith, dødsbebuderen
Cù-Sith er en mytologisk hund fra Skotland og Hebriderne. Lignende skabning finder man i irske sagn. Ifølge skotske sagn er Cù-Sith på størrelse med en ung tyr, men med en ulvs udseende. Pelsen hænger og har en grønlig og nogle gange hvid farve. Halen beskrives som værende lang og flettet og dens poter er på størrelse med en mands hånd. Den store hund bor i klippehuler i det skotske højland, men lurer også i moser og bakker. Cù-Sith var et frygtet forvarsel om død, og dukkede op for at bære den dødes sjæl til dødsriget, på samme måde som dødsenglen i kristen overtro.

Okuri-Inu
Dæmonhunden fra japansk mytologi bringer bade gode- og dårlige nyheder. De gode nyheder er, at denne dæmons vildskab holder andre dæmoner væk når den følger efter dig. De dårligheder: Hvis du falder, så bliver du spist. Skulle du være så uheldig at befinde dig i de japanske bjerge en sen og mørk aften, forfulgt af Okuri-Inu og snuble, så er alt håb ikke ude. Du kan snyde dæmonen ved at lade som om, at du bare har brug for et lille hvil ved at sige ”det her er godt nok hårdt arbejde” eller ”jeg er glad for at jeg med vilje hoppede med ansigtet først ned i denne mudderpøl, for den er vel nok fin” – eller noget i den stil. Skulle du ankomme sikkert til din destination gør du klogt i at sætte en lille skål med mad ud til Okuri-Inu, som en tak for ikke at spise dig. Så ville den samtidig stoppe med at forfølge dig.

Cadejo
Ligesom Okuri-Inu, så vil Cadejo enten hjælpe dig – eller spise dig. Oprindeligt stammer sagnet om Cadejo fra centralamerikanske historier og fortællinger. Legenderne beskriver to dæmoner – en sort Cadejo og en hvid Cadejo. Den ene beskytter rejsende fra skade og tyveri. Den anden opildner til dårlige beslutninger og fare og står på to ben og slår som et menneske. Uheldigvis er det ikke til at vide, hvilken en af Cadejoerne der er den gode. Hvis du vender ryggen til en eller snakker til den, bliver du sindssyg. Så der er ikke rigtigt nogen ”god” og ”dårlig” Cadejo. De er begge ret dårlige…

Tiangou
Denne flyvende sorte hund fra kinesiske sagn siges at spise solen under solformørkelser – fordi nogle hunde er altædende. Det ved vi jo. Historien er, at fødselsguden Zhang Xian skyder pile efter Tiangou for at skræmme den flyvende hund væk. Dette skræmmer Tiangou, der i rædsel kaster solen op som en gammel tennisbold.

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
SENESTE NYHEDER
Redaktør søges til MAGASINET HUNDEN

Aktuelt Mediehuset Wiegaarden søger en redaktør til Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN

Læs mere

Tilføjet: fredag 19. maj 2017, kl. 09:46
Af: Tine Luther
Nu kommer foråret – og allergien!

Dyrlæge/Sundhed Nu kommer foråret med sol og varme og fornyet energi - men desværre også med tilbagevendende problemer for de allergiske patienter. Læs her om de forskellige ting, man kan være allergisk overfor, og om, hvad du som dyreejer kan gøre.

Læs mere

Tilføjet: 17. maj 2017, 10:02
Af: Tine Luther
Hundens Dag i Fåborg

Lørdag den 3.6. 2017 afholder DKK Faaborg Hundens Dag og tilbyder en række GRATIS aktiviteter.

Læs mere

Tilføjet: 10. maj 2017, 11:36
Af: Tine Luther
Billederne fra Roskilde er online

Udstilling Nu kan du se og bestille billederne fra Dansk Kennel Klubs store internationale udstilling i Roskilde

Læs mere

Tilføjet: 03. maj 2017, 10:41
Af: Kristine Ulsø Olsen
Slut med uforudsete dyrlægeregninger

Dyrlæge/Sundhed Et nyt samarbejde mellem landets største sammenslutning af dyreklinikker VetFamily - som tæller mere end 100 dyreklinikker - og Dyrekassen Danmark giver hunde- og katteejere mulighed for at sikre sig endnu bedre mod fremtidige udgifter til dyrlægen.

Læs mere

Tilføjet: 03. maj 2017, 09:21
Af: Tine Luther
Danskernes kur mod ondt i sjælen går på fire ben

Aktuelt Tusindvis af danskere kæmper hver dag med psykiske udfordringer som depression og stress. En undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring viser, at kæledyr kan give nedtrykte danskere øget livskvalitet og højne deres humør.

Læs mere

Tilføjet: 01. maj 2017, 08:31
Af: Tine Luther
Milliondonation skal styrke forskning i udbredt lidelse hos hunde

Dyrlæge/Sundhed Tusindvis af hunde diagnosticeres hvert år med smertefulde knæledssygdomme. En ny donation fra Agria Dyreforsikring på 4,2 millioner kroner skal nu hjælpe forskere med at blive klogere på området. Pengene går til et projekt, der handler om at optimere diagnosticeringen og behandlingen af hunde med ondt i knæleddene.

Læs mere

Tilføjet: 28. april 2017, 10:20
Af: Tine Luther
Børn sikrede Dyrenes Beskyttelse 10.000 kr.

Aktuelt 2.906 børn malede påskeæg i Plantoramas 11 havecenter i løbet af påsken og samlede derved 10.000 kr. ind til Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere

Tilføjet: 26. april 2017, 12:51
Af: Tine Luther
Hold hunden i snor

Aktuelt Snart skærper Naturstyrelsen tilsynet med hundeejere, der ikke holder deres hund i snor

Læs mere

Tilføjet: 19. april 2017, 15:26
Af: Kasper Larsson
DKK Faaborg arrangerer foredrag: Afliv myterne – med Betina Sabinsky

Aktuelt Den kendte adfærdsbehandler Betina Sabinsky guider deltagerne igennem myter og afliver dem

Læs mere

Tilføjet: 18. april 2017, 11:10
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2017