Ridehesten Ridehesten Junior Hunden Wiegaarden
Fredag 26. maj
SENESTE NYT:
Følg Hunden.dk på Facebook
 
Dansk Kennel Klub

Pas på hunden i det kolde vejr

Dyrlæge/Sundhed Kolde temperaturer og snevejr har ramt Danmark. Og skønt vores hunde oftest synes det hvide drys i haver og på gader er sjovt, så skal man som hundeejer tage sine forholdsregler

Vinter, sne og frost er en sjov årstid for din hund, men husk at tage dine forholdsregler. (Modelfoto: Shutterstock)
Copyright Ridehesten.com
Vinter, sne og frost er en sjov årstid for din hund, men husk at tage dine forholdsregler. (Modelfoto: Shutterstock)
Lørdag 07. januar 2017, kl. 14:35, af Kasper Larsson

1. Udgå forfrysninger – undgå for lange gåture
Det mørke og kolde vejr kan give hunden forfrysninger på udsatte steder som poter, ører, snude og halespids. Hanhundens testikler er særligt udsatte, og der skal derfor holdes et ekstra øje med, om de er røde, hævede eller ømme. Sidder tæver for stille i de kolde temperaturer, kan de risikere at få urinvejsinfektioner. Gå derfor flere korte ture i løbet af dagen, i stedet for én lang.

2. Jakke, eller ingen jakke – det er spørgsmålet
Er din hund en langhåret tumler, eller er den en fin lille dame? Størrelsen og mængden af pels er afgørende for, hvordan din hund klarer kulden. En lille hund med tynd pels skal have overtøj på, hvorimod en stor hund, som f.eks. en schæferhund, ikke behøves. Et godt tip er, at holde øje med hundens adfærd. Begynder hunden at gå anderledes i sneen, eller viser den tegn på at det ubehageligt at gå i, skal du tage affære. Hopper den derimod rundt og i sneen og vil lige, er det et godt tegn.

3. Vejsalt skader poterne
Mange steder bliver der saltet, når sneen og frosten lægger sig. Og denne vejsalt kan skade hundens poter. Saltet udtørrer trædepuderne, så de let slår revner. Og når selv samme vejsalt trænger ind i disse revner, er det yderst smertefuldt for hunden. Hvis din hund pludselig bliver halt på gåturen, kan det således skyldes vejsaltet. En god idé er at smøre hundens poter med potesalve, så den undgår frugt- og saltskader.

4. Lad ikke hunden spise sne
Uanset hvor meget din pelsede ven elsker at spise sne, så medfører det farer. Sneen kan indeholde bakterier, der kan gøre din hund syg. Samtidig ved man aldrig, hvad der gemmer sig under sneen, og hunden kan pådrage sig nogle grimme skader, hvis den bider ned i noget skarpt, eller tygger i noget hårdt.

5. Hvor aktiv er hunden i vintertiden
Vinteren har det med at lægge en dæmper på aktivitetsniveauet – også for vores hunde, der ikke i samme omfang kommer ud. Rør din hund sig mindre i vinterhalvåret, end resten af året, skal du overveje at regulere dens foder. Det samme gælder jagthunde, der ofte rører sig mere på denne tid af året. Husk, at reguleringen af foderet altid skal ske over længere tid, så hundens mave kan vende sig til det.

6. Pas på isen
Med is på søer, pytter og hav, er vinteren en smuk årstid. Men lufter du din hund ved vandet, skal du være ekstra påpasselig. Isen kan være tyndere end den ser ud, og falder hunden først i, afkøles den hurtigt. Mange hunde er hver vinter ved at miste livet, fordi de går ud på is, der ikke kan bære deres vægt. Hold din hund i snor, så undgår du, at hunden ikke løber ud på tynd is.

Del denne nyhed:

Tip en nyhed


   
SENESTE NYHEDER
Redaktør søges til MAGASINET HUNDEN

Aktuelt Mediehuset Wiegaarden søger en redaktør til Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN

Læs mere

Tilføjet: fredag 19. maj 2017, kl. 09:46
Af: Tine Luther
Nu kommer foråret – og allergien!

Dyrlæge/Sundhed Nu kommer foråret med sol og varme og fornyet energi - men desværre også med tilbagevendende problemer for de allergiske patienter. Læs her om de forskellige ting, man kan være allergisk overfor, og om, hvad du som dyreejer kan gøre.

Læs mere

Tilføjet: 17. maj 2017, 10:02
Af: Tine Luther
Hundens Dag i Fåborg

Lørdag den 3.6. 2017 afholder DKK Faaborg Hundens Dag og tilbyder en række GRATIS aktiviteter.

Læs mere

Tilføjet: 10. maj 2017, 11:36
Af: Tine Luther
Billederne fra Roskilde er online

Udstilling Nu kan du se og bestille billederne fra Dansk Kennel Klubs store internationale udstilling i Roskilde

Læs mere

Tilføjet: 03. maj 2017, 10:41
Af: Kristine Ulsø Olsen
Slut med uforudsete dyrlægeregninger

Dyrlæge/Sundhed Et nyt samarbejde mellem landets største sammenslutning af dyreklinikker VetFamily - som tæller mere end 100 dyreklinikker - og Dyrekassen Danmark giver hunde- og katteejere mulighed for at sikre sig endnu bedre mod fremtidige udgifter til dyrlægen.

Læs mere

Tilføjet: 03. maj 2017, 09:21
Af: Tine Luther
Danskernes kur mod ondt i sjælen går på fire ben

Aktuelt Tusindvis af danskere kæmper hver dag med psykiske udfordringer som depression og stress. En undersøgelse fra YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring viser, at kæledyr kan give nedtrykte danskere øget livskvalitet og højne deres humør.

Læs mere

Tilføjet: 01. maj 2017, 08:31
Af: Tine Luther
Milliondonation skal styrke forskning i udbredt lidelse hos hunde

Dyrlæge/Sundhed Tusindvis af hunde diagnosticeres hvert år med smertefulde knæledssygdomme. En ny donation fra Agria Dyreforsikring på 4,2 millioner kroner skal nu hjælpe forskere med at blive klogere på området. Pengene går til et projekt, der handler om at optimere diagnosticeringen og behandlingen af hunde med ondt i knæleddene.

Læs mere

Tilføjet: 28. april 2017, 10:20
Af: Tine Luther
Børn sikrede Dyrenes Beskyttelse 10.000 kr.

Aktuelt 2.906 børn malede påskeæg i Plantoramas 11 havecenter i løbet af påsken og samlede derved 10.000 kr. ind til Dyrenes Beskyttelse.

Læs mere

Tilføjet: 26. april 2017, 12:51
Af: Tine Luther
Hold hunden i snor

Aktuelt Snart skærper Naturstyrelsen tilsynet med hundeejere, der ikke holder deres hund i snor

Læs mere

Tilføjet: 19. april 2017, 15:26
Af: Kasper Larsson
DKK Faaborg arrangerer foredrag: Afliv myterne – med Betina Sabinsky

Aktuelt Den kendte adfærdsbehandler Betina Sabinsky guider deltagerne igennem myter og afliver dem

Læs mere

Tilføjet: 18. april 2017, 11:10
Af: Kasper Larsson
Hjemmesiden er udviklet og ejet af:
© Copyright 1995 - 2017