Sne og kulde: Sådan får du bedst din hund gennem vinteren

19-01-2016 09:42, af Tine Luther
Vinteren har for alvor ramt Danmark. Og selvom de fleste hunde synes, at det hvide drys på græs og veje er sjovt, så skal du alligevel tage et par forholdsregler, når du skal lufte din firbenede ven i det kolde vejr. Agria Dyreforsikring giver dig her de fem bedste råd til, hvordan du uden besvær kan hygge dig i kulden med din hund.
Copyright Ridehesten.com

1. Forfrysninger - undgå lange gåture Det kolde vejr kan give hunde forfrysninger på udsatte kropsdele som poter, ører og halespids. Særligt udsatte er hanhundens testikler, hold derfor øje med, om de er røde, hævede eller ømme. Tæver kan få urinvejsinfektion, hvis de sidder stille for længe ude i kulden. Hvalpe, samt syge eller gamle hunde er mest i fare for at få forfrysninger. Et godt råd er derfor at gå flere korte ture i løbet af dagen i stedet for én lang tur. 2. Hunderacer - måske skal hunden have jakke på Er din hund en langhåret tumler? Eller en lille, fin spirrevip? Mængden af pels og hundens størrelse er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En lille hund med tynd pels skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i. 3. Salt - beskyt poterne I byområder bliver fortove og veje hurtigt saltet, når sneen falder. Vejsalt kan skade hundens poter, og derfor skal de vaskes grundigt efter gåturen. Salt udtørrer trædepuderne, så de let revner. Når saltet trænger ind i revnerne, svier det smertefuldt. Hvis hunden pludselig bliver halt på gåturen, kan det altså være vejsaltets skyld. Du kan med fordel smøre poterne med potesalve, så hunden undgår fugt- og saltskader, forklarer Lotta Möller, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. 4. Foder - hvor aktiv er din hund om vinteren? Vi kender det selv. Vinteren kan lægge en dæmper på aktivitetsniveauet udenfor. Hvis din hund rør sig mindre om vinteren end resten af året, skal du overveje at regulere dens foder. Hvis din hund derimod er meget aktiv om vinteren, det gælder eksempelvis for jagthunde og slædehunde, så skal foderet også tilpasses. Husk at regulering af foder altid skal foregå over længere tid, så hundens mave kan vende sig til det. 5. Farer - pas på lumsk is Vinteren kan være en smuk årstid med is på søer og hav. Men pas på, når du lufter din hund ved vandet. Isen kan være lumsk og se tykkere ud end som så. Mange hunde er ved at drukne om vinteren, fordi de går ud på is, som ikke kan bære deres vægt. Hold din hund i snor, så undgår du, at din hund løber ud på tynd is, fordi den eksempelvis får færten af en fugl. /Pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Lægemiddelstyrelsen udtaler sig om Bravecto

11-08-2017 14:01, af Anne Ekenberg

Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage